Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen: “Biz hayal ettik, siz hayalinde ötesini gerçekleştirdiniz”

Gündem Yayın: 12.08.2014 15:14
Yazar:
BEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen: “Biz hayal ettik, siz hayalinde ötesini gerçekleştirdiniz”

Bülent Ecevit Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen ve Eşi Yüksel Özen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Makamda gerçekleşen kısa sohbetin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Özen ve Eşi Yüksel Özen kampus alanında kendi adlarına hazırlanan ağaçları diktiler. Daha sonra ise Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, konuklarına kampüs alanını gezdirerek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kampüs gezisinin ardından izlenimlerini paylaşan Kurucu ve Eski Rektör Prof. Dr. Ramazan Özen “Benim rektör olduğum zaman burası bir ilçeydi ve bizim burada bir fakülte kurma niyetimiz oldu. Bu da Teknik Eğitim Fakültesiydi. O zamanlar büyük sıkıntılar çektik. Teknik Eğitim Fakültesi’ni kurduk ve Safranbolu’da da Meslek Yüksekokulumuz vardı.  Rektörümüz Burhanettin Hoca da oranın müdürü oldu. Bugün Karabük Üniversitesi’ne çok büyük hizmetler verdi. Üniversiteyi ve kampüsü gezme fırsatı bulduk ve doğrusu hayal ettiğimin çok ötesinde ki işlerin gerçekleşmiş olduğunu gördüm. Kuruluşu için mücadele ettiğiniz üniversitenin bugün 42 bin öğrenciye ulaşmış olduğunu görmek ayrıca bir mutluluk kaynağıdır.  Kendisini bu hususta tebrik ediyorum. Geçmiş dönemlerde YÖK’ te Denetleme Kurulu Üyesi oldum. Birçok eski ve yeni üniversiteyi de denetledim. Daha önce Karabük Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler içinde en hızlı gelişen üniversitesi diye tanımlardım ama şimdi ondan da vazgeçtim. Türkiye’deki üniversiteler içerisinde en hızlı gelişmiş olan üniversite Karabük Üniversitesi. Sadece altyapısı, binaları vs. değil eğitim öğretim bakımından da gelişmiş bir üniversite. Çünkü Karabük Üniversitesi’nde bütün fakültelerde bir yıl İngilizce hazırlık sınıfları var. Burada yetişen öğrenciler uluslararası niteliklere sahip öğrenciler oluyor. Bu da fevkalade önemli. Dünya ileride bir köy haline gelecek. Burada yetişen öğrenciler kazanmış oldukları özellikleri ile dört dörtlük olarak dünyanın değişik yerlerinde çalışacaklar. Onun dışında ülkenin birliği için beraberliği için mutluluğu için vatan millet sevgisi için gerekli olan bazı altyapılar burada oluşturulmuş. Bunuda anlamak için bu üniversitenin bizzat gelip görülmesi gerekir. Lafla anlatmak mümkün değil ben kendisini takdir ediyor, teşekkür ediyorum. İleride çok büyük hizmetleri olacak bundan eminim ve ben gurur duyuyorum çünkü benim öğrencimdi ve ben diyorum ki ne güzel işler yapmış. Kendime de bundan bir pay çıkarıyorum. Bir şeyin başlangıcı çok zordur. Bizler burada ilk fakülte kurarken bile bir sürü sıkıntılar içinden geçtik. Burhanettin Beyi tebrik ediyorum kendisi burada büyük işler başardı. İleride çok daha güzel hizmetler verecektir.” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal da  “Sizleri yeniden Üniversitemizde görmekten çok memnum oldum. Ayrıca şahsım ve Üniversitem adına söylemiş olduğunuz güzel sözleriniz ve düşüncelerinize çok teşekkür ederim. Hocamızın bende ve üniversitemizde emeği çoktur. Özellikle Üniversitemizin kampus alanın belirlenmesi konusunda büyük gayretler göstermiş bugünkü kampus alanımız oluşmasını sağlamıştır. Bu vesile ile Karabük Üniversitesi’nin yer belirleme, kuruluş aşamalarında ve bugünlere gelmesinde katkı sağlayan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Karabük Üniversitesi kurulduğu günden bugüne de hızlı

büyümekte ve gelişmektedir. Bundaki en büyük pay her zaman belirttiğim gibi Karabük halkının üniversitesini benimsemesi ve sahiplenmesidir. Hep birlikte daha ileriye gideceğimize olan inancımın da tam olduğunu bir kez daha belirterek destek ve güvenlerinden dolayı Karabük halkına da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adalet Bakanı Tunç, çocuklarla birlikte tezahürat yaptı

Politika Yayın: 28.04.2024 16:00
İhlas Haber Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın’da AK Partili belediye başkanlarını ziyaretti. Bakan Tunç, kendisini karşılayan sporcu çocuklarla birlikte “Şampiyon Kozcağızspor” tezahüratı yaptı. Bakan Tunç’a futbolcu olmak istediklerini söyleyen çocuklardan bazıları Kerem Aktürkoğlu, bazısı da irfan Can gibi futbolcu olmak istediklerini söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ulus ilçesini ziyaretinin ardından önce Abdipaşa beldesine ardından Kumluca beldesine geçti. Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt’u makamında ziyaret etti. Belediye başkanları ve belediye meclis üyelerini tebrik eden Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak, destekleri nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra ise Kozcağız beldesine geçen Yılmaz Tunç, burada meşalelerle karşılandı. Tunç, kendisini karşılamaya gelen Kozcağız Belediyespor Futbol Okulu oyuncuları ile de bir süre sohbet etti.

Çocuklarla sohbet eden Tunç, sporculara taleplerini sordu. Bakan Tunç’un, “Neye ihtiyacınız var” sorusuna ise bir çocuk ise “Her şeye” cevabını verdi. Bu cevap Bakan Tunç’u, beraberindekileri güldürdü.

Bakan Tunç, çocuklara yapmak istedikleri meslekleri de sordu. Bakan’ın, “Futbolcu olmak isteyen var mı” sorusuna ise tüm çocuklar el kaldırdı. Bir çocuk, “Kerem Aktürkoğlu gibi olacağım”, başka bir çocuk da ’’Ben de İrfan Can” dedi. Zonguldakspor’un lisanslı futbolcusu olan bir çocuğu örnek gösteren Bakan Tunç, “Olmaz, öncelikle okulunuzu bitirmelisiniz. Okulu bitirip meslek sahibi olmak lazım, ayrıca sporcu da olursunuz” şeklinde konuştu.

Tunç, çocuklarla birlikte “Şampiyon Kozcağızspor” tezahüratı yaparak, onlara hem derslerini çalışmaları hem de spor yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Bakan Tunç, kendisini karşılamaya gelen vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada destekler için teşekkür ederek, Kozcağız Beldesi’ne ilçe belediyelerinden daha fazla hizmet gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Tunç, seçilen tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve muhtarlara görevinde başarılar dileyerek, “Zorlu bir seçim süreci, büyük bir rekabet içerisinde Kozcağız’da bu Ak Partili belediyecilik anlayışı devam etsin dediniz. Buradaki ışık hiç sönmesin dediniz. Biz de sizin o güven layık olabilmek için gece gündüz çalışacağız inşallah” diye konuştu