Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de acil durum ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi 

Gündem Yayın: 09.05.2018 13:44
Yazar:
KBÜ’de acil durum ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi 

Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nda acil durum ve tahliye tatbikatı yapıldı.
Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nda doğal afet bilinci oluşturmak ve doğal afetin başından sonuna kadar yapılması gerekenleri bilgilendirmek amacıyla acil durum tatbikatı gerçekleştirildi. UMKE, AFAD, İtfaiye, 112 Ekiplerinin katıldığı tatbikatta ikaz sirenleri çaldığında ilk olarak akademisyenler, öğrenciler, yaralılar ve kurtarılması gereken malzemeler tahliye edildi. İtfaiye merdiveni ile çatıda temsili olarak mahsur kalan öğrenciler kurtarılırken, UMKE ve 112 Ekipleri yaralılara müdahale etti.
Tatbikat öncesi konuşan Sivil Savunma Uzmanı Muammer Güzel, Türkiye’nin doğal afetlere yabancı olmadığı belirterek, “Ülkemiz en başta deprem olmak üzere sel ve doğal afet gibi doğal afetlerin sıkça görüldüğü bir yerdir. Yazları kurak geçmesinden veya beşeri kaynaklardan dolayı orman yangınları sık sık görülmektedir. Her türlü doğal afetin kendi içinde tedbirleri ve korunma yolları vardır. 1999 yılında yaşanan Marmara depreminden sonra tedbirlerin bir türlü alınamamış olduğu ve halkın gerekli bilinci kazanmadığı, konunun uzmanları ve takipçileri tarafından dile getirilmiştir. Karabük ilimizin A hassasiyeti bir bölgede olduğumuzu ve afetlere hazırlıklı olmamız gerektiği bilinciyle gerekli önlemleri almak,planlamalar yapmak zorundayız.Burada bizler afet bilincini açık tutmak, afet sırası,afet anı ve sonrası yapılacak planlamalarımızı yapmak amaçlı acil durum tatbikatı toplanmış bulunmaktayız” dedi.
Başarılı acil durum ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildiğini ifade eden Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu Müdürü Asım Aydın “ Görüldüğü gibi pek çoğumuz bu tarz uygulamalardan haberdar değiliz. Burada hedeflediğimiz benzer bir durum başımıza geldiğinde ne kadar sürede binayı tahliye edebilir,yaralılarımız hastanelere nasıl bir şekilde intikal ettirilebilir bunu öğrenmeyi sağlamalıyız. İnşallah bu uygulamalar bir tatbikat olarak kalır,gerçekte inşallah rabbim bizlere yaşatmaz” diye sözlerine ekledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 03.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpil ile bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serdar E., emniyetteki işlemlerinin ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

İlçede yaşayan Batuhan Y.’nin babası, oğluna ait park halindeki aracı yağ kaçırdığı için Kışla Sanayi Sitesi’ne götürmüş, burada yapılan incelemede aracın altına torpil ile bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmişti. Düzeneği kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Serdar E.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kuran ve mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

“Patlasaydı dükkan bile havaya uçabilirdi”

Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:

“Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım, yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu, uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.”