Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu’da Fidan dağıtımına yoğun ilgi

Safranbolu Yayın: 24.03.2018 14:03
Yazar:

Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında vatandaşlara 6 bin adet Ihlamur, Servi, Fıstık Çamı, Ceviz fidanı dağıtıldı.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in de katıldığı fidan dağıtım etkinliğinde konuşan Orman İşletme Müdürü Gürol Basri Altunay “Amacımız, insanlara ağaç sevgisini daha fazla aşılamak, bilinçsizce ormanları yok etmek değil, fidan dikerek ormanlarımızı daha da güzel hale getirmek” diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise,  İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 6 bin adet fidan dağıtıldığını ifade ederek, “Yaklaşık 4 ay önce 4 bin adet fidan halkımıza dağıtılmıştı. Bu gün yine Servi, ceviz, fıstık çamı, ıhlamur fidanları dağıtılıyor. Vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin fidan dağıtımına ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor. Malumunuz üzere Sayın Cumhurbaşkanımız da ağaçlanmanın önemine her fırsatta dikkat çekiyor. Safranbolu’muz sadece kültürel varlıkları ile değil yeşili, muhteşem doğasıyla da gözde bir kent. Yine çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız. Orman İşletme Müdürlüğüne bu anlamlı çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’ta minibüs motosikletle çarpıştı: 1 ölü

Gündem Yayın: 01.05.2024 12:12
İhlas Haber Ajansı
Tokat’ta minibüs motosikletle çarpıştı: 1 ölü

Tokat’ın Erbaa ilçesinde minibüs ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti.

Kaza, saat 14.30 sıralarında ilçeye bağlı Keçeci köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Keçeci istikametinden Erbaa ilçe merkezine giden Alper Şahin (38) yönetimindeki plakasız motosiklet, karşı yönden gelen Sefer K. yönetimindeki 60 M 5204 plakalı Ford marka minibüsle çarpıştı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde motosiklet sürücüsü Şahin’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Şahin’in cenazesi kaza yerindeki incelemenin ardından Erbaa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, minibüs sürücüsü Sefer K. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Paylaş: