Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bulut, güven tazeledi

Gündem Yayın: 17.02.2018 14:39
Yazar:
Bulut, güven tazeledi

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi’nin  22. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı genel kurulda  mevcut Başkan Celal bulut 827 oy alarak yeniden Başkanlığa seçildi. Bir diğer aday Ersoy Yılmaz ise 94 oy aldı

Karabük’ün en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurulu Tüccarlar Kooperatifinde yapıldı Katılımın oldukça yoğun olduğu genel Kurulda Mevcut Başkan Celal Bulut ile bir diğer aday Ersoy Yılmaz Başkanlık için yarıştı.

Genel Kurula, TBMM eski Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ak Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal,  AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz, İYİ Parti Karabük İl Başkanı Dursun Altıparmak,  Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gazi Aykırı, Ömer Kurnaz, Arif Yıldız ve Recep Orhan katıldılar.

Genel Kurulda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu.  Divan Başkanlığına Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün ve yönetim kurulu üyeleri seçildiler.

Genel kurulda  bir konuşma yapan TBMM eski Başkanı Ak Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, emeklilerle ilgili tüm düzenlemelerin kendi hükümetleri döneminde yapıldığını, yıllardır çözülemeyen intibak sorunun kendi dönemlerinde sonuca ulaştırıldığını, yine emeklilere konut yapmak için yaptıkları çalışmalar kapsamında Yazıköy’e 700 konut yapıldığını ve bunların nisan ayında teslim edileceğini, Karabük Belen köye yapılacak olan 1144 konutun ise ihalesinin yapıldığını önümüzdeki günlerde yer tesliminin yapılacağını söyledi.

Türkiye  Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise, genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulunurken, Afrin’de şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Ergün “Bizi yaşı yetmiş işi bitmiş olarak, mezar taşı olarak görmesinler, bizde bugün Afrin’e gidip Mehmetçikle savaşacak kadar yürekliyiz” dedi

TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut ise üç dönemdir görev yaptığını, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra seçime geçildi. İki liste ile gidilen genel kurulda mevcut Başkan Celal Bulut 827 oy alarak güven tazeledi. Diğer aday Ersoy Yılmaz ise 94 oy aldı. Genel Kurulda 926 üye oy kullandı. 5 oy geçersiz sayıldı.

Celal Bulut’un yönetimi şu isimlerden oluştu: Celal karakuş, Hasan Pekcan, Hüseyin Aksu, Turan Nacak.

Denetim kurulu üyeliklerine ise;  Kemal Öz, Cafer Çetinkaya ve Numan Ak seçildiler.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

Gündem Yayın: 06.05.2024 11:07
Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapan 44 yaşındaki ’Şoför Nebahat’ lakaplı servis şoförü Naime Tekbaş erkeklere taş çıkartıyor.

Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapan 44 yaşındaki Naime Tekbaş geçimini şoförlük yaparak sağlıyor. Yaklaşık 12 yıldır değişik sektörlerde servis şoförlüğü yapan Naime Tekbaş işini severek yaptığını belirterek, şoför olarak doğduğuna inandığını söyledi.

“Mesleğimi çok seviyorum”

Çevresinde ve iş verenlerinden destek gördüğünü belirten Tekbaş, “Meslek aşkı olarak bu yola gönül verdim. Mesleğimi çok seviyor şoför olarak doğduğuma inanıyorum. İnandığım yolda da yürümeye gayret ettim ve başardığımı düşünüyorum. Yaklaşık 4 yıl eğitim sektöründe çalıştım bu süreçte tebrik edilerek yönlendirildim ve yoluma ilerleyerek devam ettim“ dedi.

“Bütün bayanlara şoförlük mesleğini tavsiye ederim”

Günün ilk ışıklarıyla direksiyon başına geçtiğini kaydeden Naime Tekbaş, “Mesleğimi bütün bayanlara tavsiye ederim. Bir yıldır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapıyorum. Arkadaşlarım tarafından da destekleniyorum. Cinsiyet ayrımına hiç maruz kalmadım. Sabah 06.00’dan evden çıkıyorum işyerine varış saatimiz 07.20 sıraları. Akşam ise 17.30 civarında işyerine gelerek çalışanları evlerine ulaştırıyorum” diye konuştu.(İHA)