Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

TKDK, Firmalarla Yeni Sözleşme İmzaladı

Kastamonu Yayın: 25.07.2014 08:09
Yazar:

KASTAMONU Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), kendisine müracaatta bulunan ve onaylanana firma sahipleriyle yeni sözleşme imzalamaya başladı. Doğa ile bütünleşen, hayvan, insan ve çevre sağlığını ön planda tutan Avrupa Birliği (AB) standartlarında projeleriyle kırsal alanda yaşayan üreticilere hibe dağıtan TKDK, Avrupa Birliği hibelerini süt ve et üreten çiftliklerden, kırsal turizme, işleme tesislerine, yerel gıda ürünlerinden yöresel el sanatlarına, arıcılıktan, balıkçılığa kadar uzanan geniş bir yelpazede yatırımcılarla buluşturmaya devam ediyor. 2013-2014 yılı içerisinde 102 milyon 985 bin 776 TL toplam yatırım tutarı olan 209 projeyi kabul ettiklerini belirten TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Eniz Gökçek, 2013 yılında yatırım tutarı 13 milyon 196 bin 44 TL olan toplam 40 projeye 7 milyon 289 bin TL hibe desteğinde bulunduklarını söyledi. 2014 yılında hedeflerini 15 milyon TL gibi büyük bir rakam ile hibe tutarını iki kat daha arttırmaya hedeflediklerini açıklayan Gökcek, “Bu kapsamda Kastamonu İl Koordinatörlüğüne proje sunan ve sözleşme imzalamaya hak kazanan 16 başvuru sahibiyle daha sözleşme imzalandı. Kurum, kısa bir süre içerisinde toplamda 110 proje sahibiyle sözleşme imzalayarak büyük bir başarıya da imza atmış oldu. Kurum tarafından sözleşme imzalayan yatırımcıların arasında şehir dışından iş adamları da bulunuyor. Özellikle Karabük ve Bartın gibi yakın illerden projelere ilgi yoğun. Özellikle süt ve et üreten tarımsal işletmelerin yer aldığı tedbirde paranın tükenme noktasına geldi. Elimizi çabuk tutmaz isek diğer sektörlerde de paranın bitebilir. Kastamonu’da şu ana kadar TKDK’nın desteklediği 59 proje ile 106 kişinin istihdamı sağlandı. Bu sayı yeni alınan projeler ve imzalanan sözleşmelerle 500 kişiyi bulacaktır” dedi. Ayrıca Gökçek, başarının bir yolculuk olduğunu asla varış noktasının bulunmadığını ve temelinin de insan odaklı çalışmaya bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu

Eğitim Yayın: 01.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Tokat Teknopark iş birliği ile 2023 yılında hayata geçirilen “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” faaliyetleri devam ediyor.

Program kapsamında eğitim alan uluslararası öğrenciler, Tokat Teknopark A.Ş. koordinasyonunda ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının katılımıyla, Tokat Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir şirketi ziyaret etti.

Çalışma ziyaretinde öğrenciler; işletmelerin dış ticaret faaliyetlerinin iş hayatındaki uygulamalarını, fabrikadaki üretim süreçlerini yakından gözlemleme ve işletme içindeki operasyonları inceleme şansı buldu. Ziyaret öğrencilerin, kendi ülkelerinde hangi hedef pazar ve müşterileri belirleyebileceklerine ilişkin fikir edinme imkanı da sundu.

Ziyaretin sonunda öğrencilere, 12’den fazla ülkeye ihracat yapan firmanın ürünleri, sektörel tecrübesi, teknolojik altyapısı hakkında detaylı bilgi elde edebilecekleri kataloglar verildi. Fabrika çalışma ziyareti, öğrenciler tarafından teorik bilgilerini, sahadaki yansımalarıyla birlikte yorumlayabilecekleri önemli bir deneyim olarak değerlendirildi.

Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik dış ticaret programları

OKA tarafından Samsun, Çorum ve Tokat illerinde uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programları, dış ticaret alanında Bölgede nitelikli insan kaynağı yetişmesine yönelik etkili bir adım olarak değerlendiriliyor. Programlar, uluslararası öğrencileri bireysel kariyer yolculuklarında bir adım öne taşırken, öğrencilerin bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir rol üstlenmelerine de imkân sağlıyor.

OKA’nın 2022 yılında başlamış olduğu Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programlarına Samsun’da 40, Çorum’da 49, Tokat’ta ise 46 uluslararası öğrenci katıldı. Programlar kapsamında uluslararası öğrencilere Temel Dış Ticaret Eğitimi verildi. “Dış Ticaretin Temel Kavramları, İş ve Görev Tanımları”, “Dış Ticaret Kuralları ve Prosedürleri”, “Teslim Şekilleri”, “İstihbarat, Pazarlama Stratejileri” ve “İletişim” konuları işlendi.

2024 yılı Mart ayı itibarıyla tüm illerde öğrenci-firma eşleştirmelerine yoğunlaşıldı. Böylelikle firmaların talepleri doğrultusunda, öğrencilerin kendi ülkelerinde ticari bağlantılar ve güçlü satış kanalları kurması sağlanacak.