Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ebeler için doğuma bakış eğitimi başladı

Gündem Yayın: 06.11.2017 13:05
Yazar:
Ebeler için doğuma bakış eğitimi başladı

“Ebeler İçin Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış Eğitimi”  için imzalanan protokol kapsamında  hastanelerde çalışan ebelere 3 tur halinde Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde 5 (beş ) gün teorik, Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 (beş ) gün uygulamalı olarak 1. Tur 06-17 Kasım, 2. Tur 20 Kasım-01 Aralık, 3.tur 04 Aralık-15 Aralık tarihlerinde eğitim verilecek.

Türk Ebeler Derneği Başkanı KBÜ. Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan yaptığı açıklamada; “Doğuma güncel yaklaşımlar çerçevesinde verilecek olan bu eğitimde hedeflenen; ebelerin var olan iletişim ve el becerilerinin ve bilgi düzeylerinin daha da artması, ebelik hizmetlerinin güçlendirilmesi, normal doğumun desteklenmesi, sunulan hizmet kalitesinin artırılmasıdır. Eğitim programının verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi ve katılımcılara maksimum katkı sağlama noktasında ekip anlayışı içerisinde her türlü desteği sağlamaya hazırız. Eğitimlerin sağlıklı doğumlar, sağlıklı yeni doğanlar ve mutlu anneler olarak geri dönüşü olacağına inanıyorum. Ülkemizin kadınları doğumda prensesler gibi hizmet görmeyi hak ediyor, bizler sezaryene karşı değiliz, isteğe bağlı sezaryene karşıyız” dedi.

Eğitimin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, “İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatının (OECD) ülkeleri arasında ülkemiz sezaryen oranları ile  birinci sırada, Karabük’ün ise sezaryen oranlarında Türkiye’de ikinci sırada olduğunu, Kbü. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2016 Sezaryen oranının %53 iken, özel hastanemizde bu oran %80 i bulmaktadır. Bu oranı düşürmek için yoğun çaba sarf ediyoruz ancak 2017 yılının 9 aylık verilerine baktığımızda bu oranın düşmediğini aksine biraz daha yükseldiğini görüyoruz. Bu durum ülkemiz, ilimiz, anne adaylarımız ve gelecek nesillerimiz için oldukça büyük bir problemdir. Bebek için en iyi sağlık güvencesi olan doğal doğum, çocuklarımıza vereceğimiz en güzel armağandır.

Hiçbir ilaç ve müdahaleye maruz kalmayan bir anne, bebeğini tüm doğal hormonların etkisi altında doğurduğunda bebeği ile güçlü bir bağ kurabilmektedir. Bu noktada anne adayı kadınlarımızı cesaretlendirmeli, kurumlarımızda normal doğumu teşvik eden sistemik bir dönüşüm başlatmalıyız.

Eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kara, Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazan Karahan ile ekibine, Hastane Başhekimlerine ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerimiz ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, eğitim alacak ebe arkadaşlarımız için farkındalık oluşturacak faydalı bir eğitim olacağı inancımı yineliyorum”  diye konuştu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor

Spor Yayın: 03.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 35. haftasında karşı karşıya geleceği Samsunspor’u mağlup ederek üçüncülük iddiasını güçlendirmek istiyor. Bordo-mavililerin galibiyeti ve üçüncülük yarışındaki rakipler Başakşehir ile Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda ise Karadeniz temsilcisi büyük bir avantaj sağlayacak.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor ile Trabzonspor Karadeniz derbisinde karşı karşıya gelecek. 2011-2012 sezonunda küme düşen Samsunspor, bu sezon başında Süper Lig’e çıkmıştı. Bordo-mavililer, 13 yıllık aranın ardından resmi bir müsabaka için Samsun deplasmanına gidecek. İki takım arasında Samsun’da oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren son maç 21 Eylül 2011’de oynanmıştı.

Trabzonspor üçüncülük için avantaj peşinde

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin zirvede yalnız kalmasının ardından Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de kendisine üçüncülük hedefi koydu. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın takımın başına gelmesiyle üst basamakları hedefleyen Karadeniz ekibi, deplasmanda oynayacağı Samsunspor müsabakasını kazanması halinde bu hedefine bir adım daha yaklaşacak.

Bordo-mavililerin en yakın takipçisi olan Başakşehir’in 52 puanı bulunurken, Beşiktaş’ın ise 51 puanı var. Trabzonspor’un, Samsunspor deplasmanından sahadan 3 puanla ayrılması ve en yakın takipçileri Başakşehir’in Kasımpaşa karşısında mağlup olması ve Beşiktaş’ın da Çaykur Rizespor’a puan kaybetme olasılığında ise Karadeniz ekibi büyük bir avantaj yakalayacak.

Eren Elmalı geri dönüyor

Trabzonspor’un, Gaziantep FK ile oynadığı maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Eren Elmalı, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın şans vermesi halinde Samsunspor maçında görev alabilecek.