Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

İmam Hatip Okulları platformu bir araya geldi

Gündem Yayın: 23.09.2017 14:29
Yazar:
İmam Hatip Okulları platformu bir araya geldi

İmam Hatip Okulları Platformu tarafından düzenlenen Karabük İmam Hatip Okulları İl Koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Karabük öğretmenevinde düzenlenen toplantıda ildeki İmam Hatip Okulları ve diğer okul Müdürleri tarafından yeni eğitim öğretim yılındaki koordinasyon hakkında konuşmalar yapılarak yapılacak bazı çalışmaları hakkında fikir alış verişinde bulundu.
Toplantıya Karabük Vali Kemal Çeber, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Kürtül, Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yakup Koçyiğit, İl Müftüsü Halil Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, Defterdar Osman Koçaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Hasan Yıldırım ile Platform üyeleri katıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Manşet Yayın: 27.04.2024 13:04
KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini ve bunların hangi üniversitelerde açılacağını açıkladı.

Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, kurulması kabul edilen üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda yeni meslek yüksekokulu bünyesinde Karabük Üniversitesinde Yapay Zekâ Operatörlüğü, Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama olmak üzere ön lisans programları ile öğrencilere donanımlı bir eğitim sunulacak.

İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurları arasında yer alan yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirtti. Dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Özvar, yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini bildirdi.

21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini belirten Özvar, “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. İstihdam odaklı programları devreye sokarken işlevini kaybeden programları sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilim daha da güçlenecektir” dedi.

YÖK’ün kabulüyle birlikte Karabük Üniversitesi, öğrencilerine bilişim teknolojileri alanında daha kapsamlı bir eğitim imkanı sunmayı hedefliyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni meslek yüksekokulunun kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararla Üniversitemizde Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulacak. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yapay zekâ uygulamalarına ilişkin çalışmalar yürütmeye, ülkemize ve insanlığa faydalı olmaya, öğrencilerimize ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunmaya devam edeceğiz, Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Yapay zekayı oldukça önemsediklerini belirten Rektör Kırışık, yapay zeka alanında yüksek lisans ve doktora başvurusunda bulunduklarını, yapay zeka çalışma takımı kurarak bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getirdiklerini ifade etti.