Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Edanur Dosyasına Kapatan Hakim FETÖ’cü Çıktı

Gündem Yayın: 28.06.2017 14:19
Yazar:
Edanur Dosyasına Kapatan Hakim FETÖ’cü Çıktı

Kışladan atılan mermi ile hayatını kaybeden Edanur’un dosyası yeniden açılıyor. Baba Yusuf Avcı: Adalet inşallah yerini bulacak. Dosyanın yeniden açılması bizi bir nebze olsun ferahlatacak.  Ölen kızım geri gelmeyecek ama gönlümüz rahatlayacak ve olay örtbas edilmeyecek” dedi

Başlıksız 4 kopya 5

 

Safranbolu ilçesinde, 6,5 yıl önce evinin önünde römork üzerinde oynarken askeri birlikten gelen merminin başına isabet etmesi sonucu ölen 4 yaşındaki Eda Nur Avcı’nın kapatılan dosyası yeniden açıldı.
Soruşturmayı yürüten ve 2015 yılında takipsizlik kararı ile dosyayı kapatan askeri hakimin ve o dönemde görevli Albay’ın FETÖ’den ihraç edildiğini öğrenen baba Yusuf Avcı’nın girişimleri sonucu kapatılan dosya yeninde açıldı.
Safranbolu merkeze bağlı Aşağıçiftlik köyü Kurttepe mevkiindeki evlerinin önünde 4 Kasım 2010 tarihinde oynarken kafasına isabet eden mermi nedeniyle hayatını kaybeden Eda Nur Avcı’nın dosyası ateş eden asker bulunamadığından 2015 yılında takipsizlik sonucu askeri hakim Üsteğmen Turgut Kapan tarafından kapatılmıştı.
15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimi sonrası askeri hakim ile dönemin 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı olan Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Adnan Şimşiroğlu’nun FETÖ’den ihraç edildiğini öğrenen acılı baba Yusuf Avcı, BİMER’e yazdığı yazı sonucu kapanan dosyanın yeniden açıldığını söyledi.
“ADALET YERİNİ BULACAK”
Safranbolu’da berberlikle uğraşan acılı baba Yusuf Avcı, geçte olsa artık adaletin yerini bulunacağını söyleyerek, “15 Temmuz olaylarındaki şahsıların olayları birbirlerine saptırması ve o günün alay komutanı ve o günün şartlarında davaya bakan üsteğmen şuanda görevden alınmış. Açıktalar. Bende buna istinaden BİMER’e yazı yazdım ve oradan cevap geldi. Dosyanın açılarak davanın yeniden görülmesi konusunda Savcılığa yazı yazıldı. Şimdi oradan gelecek mutlu haber bizi biraz da olsa ferahlatacak. En azından olay örtbars edilmeyecek. Kızım geri gelmez ama en azından gönlümüz rahatlamış olacak. Olay örtbas edilmemiş olacak ve bizim için teselli olacak” dedi.
“BİRBİRLERİNİ TANIYORLAR”
Avcı; “15 Temmuz FETÖ olaylarında bu kişiler hep birbirlerine bağımlı ve birbirlerini tanıdıklarını iddia ederek ben bu girişimde bulundum. Edindiğim bilgilere göre ikisi de şuan açıkta. Bu olay farklı yönlere saptırılarak dosya kapatılarak takipsizlik verilmişti. Bu doysa yeniden açılır ve dava sürecinde yeniden aydınlığa kavuşacağına inanıyorum. Adalete güveniyoruz ve o konuda hiç şüphemiz yok. Bundan sonrası daha iyi olacak. Bu olay en azından aydınlanmış olacak. Neredeyse 7 yıl olacak. Kolay değil. Acıyı yaşayan bilir. Bu olayların üzeri hiçbir sonuç almadan dosyanın kapanması bizi anlatılamayacak derecede üzdü. İnşallah olay açıklığa kavuşacak” diye kaydetti.
Avcı, olay sonrası askeri kışladan toplanan silahların balistik sonucunda merminin hangi silahtan çıktığı tespit edilmemişti. Bize gelen raporda, “Çekirdeğin sekme sonucu geldiğinden ve yıprandığından dolayı hangi silahtan çıktığı tespit edilememiştir” diye yazıyordu. Ben kendi mücadelemle imkânlarımla olayı unutturmaya aydınlığa kavuşturana kadar mücadele ederek bunu başaracağım” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendilerine mezar oldu

Gündem Yayın: 03.05.2024 12:48
İhlas Haber Ajansı
Kazada ölen kızlarının cenazesinin getirildiği evleri 6 yıl sonra kendilerine mezar oldu

Bartın’da 9 gün önce engelli Tevfik Çetinbağ’ın hayatını kaybettiği yangında ağır yaralanan eşi de hayatını kaybetti. Çiftin 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıkarken, kazada ölen 9 yaşındaki kızlarının son kez cenazesinin getirildiği ev kendilerine mezar oldu.

Bartın’ın Kayadibikavlak köyü Örencik Mahallesi’nde bedensel engelli Tevfik Çetinbağ’ın evinde tüpten çıkan gaz nedeniyle yangın çıkmış, evde yatalak halde bulunan Tevfik Çetinbağ alevlerin arasında kalmıştı. Dışarı çıkarak yardım isteyen Seher Çetinbağ ve kaynı Selim Çetinbağ, Tevfik Çetinbağı kurtarmak için yeniden alevlerin arasına dalmıştı. Olay yerine sevk edilen itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri tarafından müdahale edilen yangın kısa sürede söndürülürken, feci olayda Tevfik Çetinbağ hayatını kaybetmiş, Seher Çetinbağ ve Selim Çetinbağ ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

Ağır şekilde yaralanan Seher ve Selim Çetinbağ 112 ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından önce Bartın Devlet Hastanesine ardından ise İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştı. Selim Çetinbağ’ın hayati tehlikesi sürürken, Seher Çetinbağ ise 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Seher Çetinbağ’ın cenazesinin İstanbul’dan Bartın’ın Kayadibikavlak köyüne getirilerek, aynı yangında hayatını kaybeden kocasının mezarının yanına defin edileceği öğrenildi.

6 yıl önce ölen kızlarının tabutunun getirildiği ev kendilerine mezar oldu

Yangında hayatını kaybeden bedensel engelli Tevfik Çetinbağ ve eşi Seher Çetinbağ’ın 6 yıl önce evlat acısı yaşadıkları ortaya çıktı. 6 Nisan 2018 yılında Bartın Sipahiler Şehit Gürdal Çakır İlkokulu bahçesinde meydana gelen kazada, özel eğitim alan 9 yaşındaki Emine Çetinbağ’a servis aracı çarpmış, kazada hayatını kaybeden küçük kızın tabutu son kez evlerine götürülmüştü. Bedensel engelli baba tekerlekli sandalye ile evin dışına çıkarılan acılı baba Tevfik Çetinbağ, son kez evlerinin önüne getirilen kızının tabutu başında gözyaşı dökmüş, anne Seher Çetinbağ ise, “Benim kınalı kuzum, babaannene selam söyle” diyerek ettiği feryat yürekleri dağlamıştı.

Küçük kızın tabutunun getirildiği ev, olaydan 6 yıl sonra çıkan yangında tamamen kül olurken, küçük kızın evde yaşayan anne ve babası Tevfik ile Seher Çetinbağ yangında hayatını kaybetti.