Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu Kaymakamından Köylerde İnceleme

Safranbolu Yayın: 27.05.2017 14:50
Yazar:
Safranbolu Kaymakamından Köylerde İnceleme

 

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu köylerinde yapılan çalışmalar ve yatırımları yerinde görmek, vatandaşların talep ve isteklerini dinlemek  üzere İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Cengiz ve İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Ahmet Aydın ile birlikte Sırçalı, Yolbaşı, Değirmencik, Sakaralan ve Davutobası köylerini ziyaret etti.

Kaymakam Murat Bulacak ilk olarak Sırçalı, Değirmencik, Yolbaşı Köyleri grup yolu yol genişletme çalışmalarını inceledi. Ardından yapımı devam eden Yolbaşı Köy Konağı inşaatını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Bulacak ve beraberindekiler daha sonra Değirmencik Köyüne geçtiler. Kaymakam Bulacak burada  geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Aldeğirmen barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu, Şantiye şefi Serdar Çavuşoğlu’ndan bilgiler aldı. Ardından temel malzeme ile bakımı yapılan Sakaralan köy yolunda incelemelerde bulundu. Kaymakam Bulacak son olarak Davutobası Köy konağında yapılan tadilatı yerinde inceleyerek muhtar Mesut Güneri’den bilgiler aldı.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak yaptığı açıklamada,  Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmalarında Devlet-Millet kaynaşmasına örnek olacak şekilde muhtar ve köylülerin de katılımı ile çok verimli ve hızlı çalışmaların ortaya çıktığını belirtti. Kaymakam Bulacak, yapılan hizmetlerle ortaya çıkan bu faaliyetlerin İl Genel Meclisi – Özel İdare – Birlik ve Muhtarların uyumlu bir şekilde çalışmasıyla sonuçlanmasının kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti ve köy gezilerinin devam edeceğini söyledi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Müdür Akbaş İtalya ve Polonya Eğitim Sorumluları İle Birlikte

Manşet Yayın: 04.05.2024 13:02
Müdür Akbaş İtalya ve Polonya Eğitim Sorumluları İle Birlikte

75.Yıl Karabük Anadolu Lisesi’nin yürütmekte olduğu PROTECT OUR FUTURE, PLEASE başlıklı Erasmus projesinin son hareketliliği Karabük’te  yapıldı.

Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat Akbaş , İtalya-Polonya-Protekiz ve Türkiye’nin ortak olduğu proje paydaşları ile bir araya geldi.

İlk olarak misafirleri ile tanışan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş  daha sonra proje hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Konusunun kültürel değerlerin tanınması ve iletişimdeki önemin olduğu proje kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Akbaş , ” Proje kapsamında ülkelerin  kültürel değerlerinin tanıtılması ve iletişimin güçlenmesi çok önemli. Her milletin kültürü ve değerleri farklı olabilir ancak vicdanlarımızın ortak olması gerekir. Bu bağlamda projenin amacına ve hedefine ulaşması çok kıymetli. Bu vesilleye ülkeler arası kültürel değerler tanıtılmış oldu. Arkadaşlıklar ve dostluklar kuruldu. Proje paydaşları olarak iletişiminizi kesmeyin.” diyerek proje paydaşlarına başarılar diledi.

Proje kapsamında İlimize gelen 8 öğretmen ve 13 öğrenci bir hafta boyunca Safranbolu ve Karabük’ te çeşitli etkinliklere katıldı.