Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Belediyeden Çocuk Şenliği’ne Davet

Gündem Yayın: 28.04.2017 14:26
Yazar:
Belediyeden Çocuk Şenliği’ne Davet

Karabük Belediyesi, 29 Nisan Cumartesi günü saat 14:30’da Kent Meydanı’nda düzenlenecek olan çocuk şenliğine Karabüklü çocukları aileleri ile birlikte davet ediyor.

23 Nisan 2017 Pazar günü yapılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle 29 Nisan 2017 Cumartesi saat 14:30’a ertelenen Karabük Belediyesi Çocuk Şenliğinde tüm çocuklar doyasıya eğlenecek.

Kent Meydanında gerçekleşecek şölende dev oyun grupları, palyaçolar, animasyonlar ve birbirinden eğlenceli oyunlarla çocuklar unutulmaz bir gün geçirecekler.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, tüm çocukları aileleri ile birlikte 29 Nisan Cumartesi günü Kent Meydanında çocuk Şenliği’ne davet etti.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi’nde ’mezhepler’ konuşuldu

Kastamonu Yayın: 05.05.2024 12:36
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu Üniversitesi’nde ’mezhepler’ konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta çağdaş dönemde içtihat, mezhep ve çok mezheplilik konuşuldu.

Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Muhammed İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’un konuşmacı olarak katıldığı “Çağdaş Dönemde İçtihat, Mezhep ve Çok Mezheplilik” adlı konferans, İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Konferansa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Muhammed İhsan Oğuz Vakfı İhsan Oğuz Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mustafa Aykaç, Muhammed İhsan Oğuz Vakfı Başkan Yardımcısı M. İhsan Oğuz ve akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansta Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, İslamiyet’te mezhep ve çok mezheplilik konusunu tarihi önemine değindi.

Mezhep meselesi her ne kadar fıkır özel konusu gibi görünse de her Müslümanı bir şekilde ilgilendiren bir konu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Okur, “Mezhep dediğimiz uygulama İslam hürmetini bu din sağlıklı ve tutarlı bir şekilde yaşayabilmek için geliştirdiği ve sahiplendiği modelin adıdır” dedi.

Farklı ülkelerde, farklı coğrafyalarda farklı mezheplerin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Okur, ülkelerin Müslüman nüfusunu ele alınırken halkın ekseriyatı için Sünni, Şii, Hanefi gibi mezhebi tanımlandığını söylerken bazı ülkelerde ise herhangi bir mezhebe üye olmayan nüfusun olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Okur, farklı coğrafyalarda yaşan insanların dini kurallara nasıl uyum göstereceği konusunda mezheplerin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bir mezhebe dahil olan bireylerin başka bireylerin mezheplerine göre davranması dinde karışıklık oluşturacağına dikkat çekti.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur’a plaket takdimi ardından sona erdi.