Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de 4. Programlama Günleri

Gündem Yayın: 28.04.2017 14:24
Yazar:
KBÜ’de 4. Programlama Günleri

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilişim Teknolojileri Kulübü tarafından geleneksel hale gelen Programlama Günleri etkinliğinin dördüncüsü başladı.

Karabük Üniversitesi’nde ilk olarak 2014 yılı Şubat ayında gerçekleştirilen Programlama Günleri’nin 4’üncüsünde yazılım alanında uzman kişiler bir araya gelerek yazılım sektöründe yer almak isteyenlere yönelik gündemdeki popüler programlama dilleri ve teknolojileri hakkında bilgilerini paylaşıyor.

Hamit Çepni Konferans Salonu ile Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda 27 – 29 Nisan tarihlerinde sürecek etkinlik öğrencilerin yazılım alanında sektörel kapsamda katkı sağlamasını amaçlıyor.

Programlama dillerinin kullanım alanları ve içerikleri hakkında genel bilgiler verilecek olan 4. Programlama Günleri’nde 21 konuşmacı, 16 sunum ve 6 eğitim ile okulda görülen yazılım bilgileri dışında öğrencilerin ufkunu genişletecek sektörde kullanılan çözüm yollarının gösterilmesi hedefleniyor.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş,  Karabük Üniversitesi tarafından yapılan kariyer geliştirme ile ilgili organizasyonların önemine değinerek 4. Programlama Günleri’nin düzenlenmiş olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Bilişim Teknolojileri Kulübü Danışmanı ve Safranbolu MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakip Karaş ise düzenlenen 4. Programlama Günleri etkinliğinin mühendislik eğitiminde özellikle de bilgisayar mühendisliğindeki en temel konulardan biri olduğunu söyledi. Kulüpte görev yapan öğrencilerin uzun süredir büyük fedakarlıkla hazırlandıklarını ve kendi alanlarında uzman önemli kişileri getirdiklerini belirten Karaş, bu gayreti öğrencilerin daha çok desteklemeleri gerektiğini kaydetti.

Programa Amerika Birleşik Devletleri’nden online olarak katılan Yazılım Geliştiricisi Bilgem Çakır, mühendis adaylarına mezun olmadan önce yapması gereken durumlardan bahsederek dijital oyunlar ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere web uygulaması, Tetris oyunu gibi dijital oyun yazılımı yapmalarını tavsiye eden Çakır, öğrencilere akademisyen ve sektörde çalışanlar ile vakit geçirmelerini ve tecrübe kazanmalarını vurguladı.

Programın devamında yine Amerika Birleşik Devletleri’nden online olarak katılan Yazılım Mühendisi Ahmet Alp Balkan “Yurt Dışında Yazılım Mühendisliği” konulu sunum gerçekleştirdi. Öğle arasının ardından da Yazılım Uzmanı Halil İbrahim Baykol “Yazılım Sektöründe Kariyer”, Emre Yılmaz “PHP Symfony ile Güzel”, Barış Ceviz “Tek Kod ile Üç Platform” ve Mühendis Can Yıldırım da “Yazılım Süreçlerinde Test Otomasyon ve Continuous Integration” konulu sunumları gerçekleştirdi.

4.Programlama Günleri 27-28 Nisan tarihlerinde Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek seminerler ve 29 Nisan tarihinde Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda eğitim şeklinde devam edecek.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Antikalarla dolu iş yeri görenleri 100 yıl öncesine götürüyor

Manşet Yayın: 28.04.2024 12:44
İhlas Haber Ajansı
Antikalarla dolu iş yeri görenleri 100 yıl öncesine götürüyor

Karabük’te antika eşyalar ile donatılan iş yeri müşterilerine 100 yıl öncesine yolculuk yaptırıyor.

UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki yaşayan Hasan Boynueğrioğlu’nun, bir dönem çalıştığı butik otelde antika merakı başladı.
Bu merakını yaklaşık 11 yıldır antika toplayarak gidermeye çalışan Boynueğrioğlu, malzemeleri 2013 yılında açtığı kafede sergilemeye başladı.
Eski vitrin, fincan takımları, radyolar, dikiş makineleri, daktilolar, duvar saatleri, fotoğraf makineleri, harman makinesi gibi birçok eşyalarla donatılan iş yeri gelen müşterilerini 100 yıl öncesine götürüyor.

AW192208 07 scaled
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan işletmeci Hasan Boynueğrioğlu, “Aga keyf kafemizi 2013 yılında kurduk. Şu anda yiyecek içecek sektöründe hizmet vermekteyiz. Burayı açmadan önce otelcilikle ilgileniyordum. Butik otelde en üst düzey sorumluydum. Oradan antika merakım vardı” dedi.
Süreç boyunca antika biriktirdiğini ve sergilediğini ifade eden Boynueğrioğlu, iş yerinde antika dikiş makineleri, bavullar çeyiz sandıklarız fincan takımları, saatler, fotoğraf makineleri, hesap makineleri, daktilolar, komodin gardırop, vitrinler ve harman makinesi bulunduğunu söyledi.

AW192208 09 scaled

Müşterileri 100 yıllık harman makinesi karşılıyor
Harman makinesinin 100 yıl önce kullanıldığına dikkat çeken Boynueğrioğlu, “Müşterilerin harman makinesinin başında fotoğraf çektirmeleri, daha çok hoşlarına gidiyor. Yani onu da bulduk ve getirdik. Eskiyi yaşatmayı seviyoruz. Yani müşterilerimiz çok hoşuna gidiyor, ilgi gösteriyor. Onlar da burada geçmişi yaşattığımızı hissedince onlar da kendi elindeki eşyalara sahip çıkmayı düşünüyorlar. Onlar da keyif alıyor” diye konuştu.
Boynueğrioğlu, iş yerine gelen müşterilerinin de kullanmadıkları eski parçaları getirerek kendisine teslim ettiğini ve geldiklerinde kendi antika malzemelerini sergilendiğini görünce mutlu olduklarını aktardı.
“Biz zaten işimize aşığız” diyen Boynueğrioğlu, “Antikaya da aşığız. Bu işi daha üst seviyelere çıkmayı düşünüyoruz. Antika ve kafecilik sektöründe de öyle. Manevi olarak biz zaten sevdiğimiz için bu işi yapıyoruz, yani zorluk da çekmiyoruz. Yaşamayı da seviyoruz. Yani sevdiğimiz için biz maddiyatı ön planda tutmuyoruz” ifadelerini kullandı.
İlk defa antika dolu bir kafeye gittiğini anlatan Onur Altındağ da gördükleri karşısında zamanda geçmişe yolculuk yaptığını söyledi. Büyüklerinden dinlediği hikayelerin başrollerindeki eserleri işyerinde gördüğünü ifade eden Altındağ, “Antikalarla karşılaştıktan sonra beni biraz geçmişe götürdü. Geçmişte atalarımızın, annelerimizin, babalarımızın kullandığı dikiş makinaları, radyolar burada. Hele ki teknoloji o zaman bu kadar gelişmiş değildi. Dolayısıyla insanlar haberleri, günlük gelişmeleri, radyolardan saat başı yayınlar ile dinliyormuş. Büyüklerimizden bu hikayeleri dinlerdik. Tabii onları burada görmek bizi geçmişe götürdü” dedi.

AW192208 05 scaled
Antikalarla dolu bir işletmenin insana huzur verdiğini kaydeden Altındağ, “Gerçekten güzel bir mekan oluşturmuşlar, ortaya koymuşlar. Emek verilmiş, üzerinde çalışılmış, düşünülmüş. Biz de memnun olduk, mutlu olduk” şeklinde konuştu.