Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Ilgaz’da KOSGEB girişimcilik kursu açıldı

Çankırı Yayın: 06.04.2017 07:55
Yazar:
Ilgaz’da KOSGEB girişimcilik kursu açıldı

ÇANKIRI ‘nın Ilgaz ilçesinde, Esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığı, İş-Kur ve Kü çük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile düzenlenen ‘KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ başladı. Ilgaz Halk Eğitim Müdürlüğünde 6 Nisan tarihine kadar sürecek kursa 30 girişimci adayı katılıyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası” verilecek. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin işletmelerini kurduklarında 50 bin liraya kadar KOSGEB’ten hibe alabileceklerini belirten girişimci uzmanı Demir Çulhacı, “Bu krediler işletmelerin piyasada tutunmasını sağlamak amacıyla verilmektedir. KOSGEB olarak işletme sahiplerinin bu desteği almadan önce iyi bir pazar araştırması, pazarlama ve üretim planı ile iyi bir finansal planlama yapmayı öğrenmesini istiyoruz. Önemli olan bir işletme kurmak değil kurulan işletmelerin varlığını sürdürebilmesidir. KOSGEB bunları yapabilmek için kurs verdiği yerlerde bazı kurum ve kuruluşlarla anlaşma yapıyor. Burada da bu eğitimi verebilmek için Ilgaz esnaf ve sanatkarlar odası ile işbirliği anlaşması yapılmıştır. 32 saat sürecek kursumusu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazanmış olacak” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görenler şaşırdı: Kamyon şaha kalktı

Gündem Yayın: 03.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ta yol çalışması sırasında yaşanan ilginç olayda, bir kamyonun moloz yığını dökmek için damperi kaldırmasıyla birlikte şaha kalkması görenleri hayrete düşürdü.

Tokat’ın Artova ilçesinde yapılan yol çalışmaları sırasında ilginç bir olay yaşandı. Bir kamyon şoförü, kamyonun sırtındaki moloz yığınını dökmek için damperi kaldırdığında, kamyon birden havaya yükseldi. Şoförün kontrolünü kaybetmesi sonucu kamyon havada asılı kaldı. Bu olayı görenler, cep telefonlarıyla kamyonun havada asılı kalma anlarını kaydetti. Görüntüler, sosyal medyada hızla yayıldı ve ilginç bir olay olarak dikkat çekti. Yol çalışması esnasında yaşanan bu olay, şaşkınlıkla karşılandı. Olay sonrasında şoförün ve çevredekilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.