Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ADD’den Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi Konferansı

Gündem Yayın: 04.03.2017 15:04
Yazar:
ADD’den Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi Konferansı

Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şubesi tarafından, “Anayasa Değişikliği Değerlendirmesi” konulu konferans gerçekleştirildi.

Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen tarafından Safranbolu Bağlar Saray Otelde Anayasa Değişikliği Değerlendirme konferansı verildi. Konferansa çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumartesi günü yapılan konferans ile ilgili kısa bir açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu, “anayasa değişikliği ile ilgili halkımızı bilinçlendirmek amaçlı yapmış olduğumuz konferansın bu seferki konuğu ise Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen. Bu konferansa katılan taraflı tarafsız herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Emekli Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, sözlerine ilk önce Ergenekon ve Balyoz davalarındaki yaşadığı süreci anlatarak başladı.

Türkşen sözlerine daha sonra şu şekilde devam etti; “FETÖ’cülerin dün de bugünde ne kadar tehlikeli olduklarını hep anlattık. 15 Temmuz Kalkışması’ndan sonra “biz hata yaptık, kandırıldık” dediler. 15 senedir Türkiye’yi idare eden insanlar kandırılmışlar. Allah affetsin deyip durdular. Biz Allah ile kulun arasına girecek değiliz. Burası bir hukuk devleti ise, birilerinin o hesabı sorması lazım. Türkiye yönetilmiyor, yönetilemediği için anayasa değişikliğine gidilmesi gerekiyor dendi. Olabilir, anayasa bugünkü ihtiyaçlarınızı karşılayamayabilir. Bugüne kadar ne dediysek, aynısı çıktı. 18 maddeyi izliyorsunuz televizyonlarda. 18 maddeyi öyle bir anlatıyorlar ki, bugünkü düzen aynen devam ediyormuş gibi, sadece küçük düzeltmeler varmış gibi yansıtılıyor. Peki, o zaman aynı şekilde herşey devam edecekse, biz neden anayasa değişikliğine gidiyoruz? Hani hiçbir şey değişmeyecekse, devam edecekse, adı Türkiye Cumhuriyet’i olacaksa, başkanlık sistemi gelmeyecekse, ne yapmak istiyorsunuz? Türkiye’de istikrar devam edecekmiş. Türkiye’de istikrarın devam etmesini ben mi yanlış anlıyorum? Ekonomik istikrarın artmış, yapabildiğiniz ve söyleyebildiğiniz sadece köprü yapmış, yol yapmış, Marmarayı yapmışsınız. Adalet adına hiçbir şeyi yapmamışsınız. Yüzlerce binlerce insanı hapse atmışsınız, hapislerde yatırmışsınız. Bugün, daha dün verdiğiniz kararla insanların konuşma özgürlüğüne engel oluyorsunuz. Bir sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesine, engel oluyorsunuz. Hangi istikrar devam edecek. 15 senedir biz mi hala görüyoruz?” diye konuştu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi

İlçe Haberleri Yayın: 04.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı
Karabük’e 335 milyon lira ödenek tahsis edildi

Karabük İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, kent için KÖYDES projesi çerçevesinde bugüne kadar 335 milyon lira ödenek tahsis edildiğini belirtti.

Karabük İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Sözen, “Cumhuriyet tarihimizin en geniş, köylerimizin alt yapısını geliştirme ve güçlendirme projesi olan köyde kurulduğu günden bugüne kadar ilimize 335 milyon gibi devasa bir ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödeneklerle 800 adet yol 767 adet içme suyu 37 adet kanalizasyon 19 adet de sulama suyu projesi olmak üzere toplamda 1623 adet proje hayata geçirilmiş ve vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur” dedi.

KÖYDES sayesinde köylerin alt yapı problemlerinin çoğunun çözüme ulaştırıldığını ifade eden Sözen, “Bu ay içerisinde de Mayıs ayı olması hasebiyle KÖYDES ödeneklerini artık bekliyoruz. İnşallah bu ay içerisinde de ödeneklerimiz tahsis edilmiş olacak. Önümüzdeki ay başından itibaren inşallah KÖYDES projelerimizi tüm ilçelerimizde uygulamaya başlamış olacağız. Yapmış olduğumuz bu hizmetlerle değerli arkadaşlar gerçekten köylerimiz artık şehir konforunda. Köylerimizin ihtiyaçları ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın daha konforlu bir yaşam sürmeleri adına meclisimizin ve meclis üyelerimizin ayrı ayrı yapmış olduğu çalışmalar neticesinde hizmetlerimizi bu sene fazlasıyla sağlamış olacağız. Yine İl Özel İdaremizin 2023 yılında yapmış olduğu çalışmalar 2024 yılında da artarak devam edecek” diye konuştu.