Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Hijyen Eğitimi Kursları Başladı

Gündem Yayın: 27.06.2014 14:50
Yazar:

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen, esnaflara Hijyen Eğitimi’nin verilmeye başlandığını söyledi.
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Nurettin Tümen başta gıda üretim ve perakende satış yerleri olmak üzere çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi iş yerlerinde çalışanların hijyen eğitimi alması gerektiğini ifade ederek bu konuda işletme sahiplerinin duyarlı olmasını istedi.
Tümen yaptığı açıklamada “Ülkemizde başta gıda üretim ve perakende satış yerleri başta olmak üzere çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi iş yerlerinde çalışanların yaptırmak mecburiyetinde olduğu portör muayeneleri yapılan değişiklikle kaldırılmıştır. 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun portör muayeneleriyle alakalı 126’ncı ve 127’nci maddeleri değiştirilerek belirli zamanlarda yapılması gereken portör muayeneleri yerine hijyen eğitimleri verilmesine, hükmedilmiştir. Bu kapsamda otel, restaurant, market, kasap, şarküteri, pastane, kantin işletmelerinde çalışanlar, deniz ürünleri satan işletme çalışanları, aşçılar, garsonlar, barmenler, kahvehane çalışanları, sebze, meyve, süt ürünleri tesisleri, su temini yapan işletmelerde çalışanlar, gıda pazarlama ve perakende sektörü, yiyecek içecek hizmetleri, toplum sağlığını koruyucu hizmet üreten işletmeler, güzellik ve saç bakım hizmetleri, kuaförler, kaplıca, hamam, sauna, dövme ve percing, makyaj, vücut bakımı yapan işletmelerde çalışanların her biri kendi alanında belirlenmiş eğitimlere tabi tutulması gerekmektedir. Söz konusu işletme sahiplerinin ve yanlarında çalışanların 5 Temmuz’a kadar hijyen eğitimlerini almaları gerekmektedir. Temmuz ayından itibaren denetimler başlayacak ve idari para cezası uygulanacaktır.Bu bağlamda Esnaf Odaları Birliğimiz ile Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında üyelerimize hijyen eğitimleri verilmeye başlandı. Odamıza gelerek başvuru yapanlar için kurslar devam ediyor. Başvuru yapmayanların da bir önce başvurularını yapmalarını gerekli” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Uluslararası öğrenciler Tokat’ta iş dünyasıyla buluştu

Eğitim Yayın: 01.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) ve Tokat Teknopark iş birliği ile 2023 yılında hayata geçirilen “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” faaliyetleri devam ediyor.

Program kapsamında eğitim alan uluslararası öğrenciler, Tokat Teknopark A.Ş. koordinasyonunda ve OKA Tokat Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarının katılımıyla, Tokat Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir şirketi ziyaret etti.

Çalışma ziyaretinde öğrenciler; işletmelerin dış ticaret faaliyetlerinin iş hayatındaki uygulamalarını, fabrikadaki üretim süreçlerini yakından gözlemleme ve işletme içindeki operasyonları inceleme şansı buldu. Ziyaret öğrencilerin, kendi ülkelerinde hangi hedef pazar ve müşterileri belirleyebileceklerine ilişkin fikir edinme imkanı da sundu.

Ziyaretin sonunda öğrencilere, 12’den fazla ülkeye ihracat yapan firmanın ürünleri, sektörel tecrübesi, teknolojik altyapısı hakkında detaylı bilgi elde edebilecekleri kataloglar verildi. Fabrika çalışma ziyareti, öğrenciler tarafından teorik bilgilerini, sahadaki yansımalarıyla birlikte yorumlayabilecekleri önemli bir deneyim olarak değerlendirildi.

Yabancı uyruklu öğrencilere yönelik dış ticaret programları

OKA tarafından Samsun, Çorum ve Tokat illerinde uygulanan Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programları, dış ticaret alanında Bölgede nitelikli insan kaynağı yetişmesine yönelik etkili bir adım olarak değerlendiriliyor. Programlar, uluslararası öğrencileri bireysel kariyer yolculuklarında bir adım öne taşırken, öğrencilerin bölgenin ekonomik kalkınması için önemli bir rol üstlenmelerine de imkân sağlıyor.

OKA’nın 2022 yılında başlamış olduğu Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Programlarına Samsun’da 40, Çorum’da 49, Tokat’ta ise 46 uluslararası öğrenci katıldı. Programlar kapsamında uluslararası öğrencilere Temel Dış Ticaret Eğitimi verildi. “Dış Ticaretin Temel Kavramları, İş ve Görev Tanımları”, “Dış Ticaret Kuralları ve Prosedürleri”, “Teslim Şekilleri”, “İstihbarat, Pazarlama Stratejileri” ve “İletişim” konuları işlendi.

2024 yılı Mart ayı itibarıyla tüm illerde öğrenci-firma eşleştirmelerine yoğunlaşıldı. Böylelikle firmaların talepleri doğrultusunda, öğrencilerin kendi ülkelerinde ticari bağlantılar ve güçlü satış kanalları kurması sağlanacak.