Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Alaplı ilçesine spor ve konferans salonu yapılacak

Zonguldak Yayın: 16.02.2017 07:09
Yazar:
Alaplı ilçesine spor ve konferans salonu yapılacak

ZONGULDAK Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, 690 Evler Mahallesine yapımı devam eden 24 derslik İmam Hatip Lisesi İnşaatına ek olarak spor ve konferans salonu yapılacağını bildirdi.
Çevik, gazetecilere yaptığı açıklamada 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde İlçede ikili öğretimin sona ereceğini söyledi. Karşıyaka Mahallesinde yapımı tamamlanan anaokulun 2017-2018 Eğitim öğretim dönümünde hizmete açılacağını ifade eden Çevik, “İkili öğretimden normal eğitime geçilmesi için İlçemizde yeni okullar kazanılması noktasında önemli çalışmalar yapılıyor.
Yarı yıl tatilinin ardından inşaatı tamamlanan 16 derslik Atatürk Ortaokulunu eğitim öğretime açarak bir okulumuzda ikili eğitime son vermiştik. Ahmet Zeki Atalay Okulumuzda tekli eğitime geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Fethullahçı Terör örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu tespit edilen ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra faaliyetleri durdurulan Gonca Kreş, Milli Eğitim Müdürlüğüne devrinden sonra buranın Ahmet Zeki Atalay Ortaokuluna dönüştürmek için gerekli düzenlemeler yapılmaya başlandı. Ortaokul öğrencilerimizi de bu binaya taşıyarak.2017-2018 Eğitim öğretim döneminde İlçemizdeki ikili eğitimi tamamen bitireceğiz.Şuanda yapımı devam eden 24 derslik İmam Hatip Lisesi inşaatına ek olarak spor ve konferans salonu yapılacak.
Ayrıca okulun hemen yanında 100 yataklı öğrenci yurdu da yapılıyor. Çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah İmam Hatip Lisesi 2017-2018 Eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Şahinkaya Kanyonu’nda orman yangını: 1 helikopter ve 2 uçak havadan müdahale etti

Gündem Yayın: 30.04.2024 16:12
İhlas Haber Ajansı
Şahinkaya Kanyonu’nda orman yangını: 1 helikopter ve 2 uçak havadan müdahale etti

SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Şahinkaya Kanyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu orman yangını meydana geldi.

Vezirköprü ilçesinde Şahinkaya Kanyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu başlayan orman yangınına arazi şartları nedeniyle karadan güçlükle ulaşıldı. Yangına 1 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edildi.

Yangının yıldırım düşmesi sonucu başladığını belirten Vezirköprü Orman İşleme Müdürü Mecit Koçak, “Yangının çıktığı alan kayalık ve sarp bir arazi. Karadan müdahale olanağı kısıtlı olduğu için söndürme çalışmalarına bakanlığa bağlı 2 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopterle yapıldı. Akşam saatlerinde havanın kararmasıyla yangına havadan müdahaleye ara verildi. Yangın bölgesinde yağmur yağıyor. Bu yangının yayılması açısından önemli. Bölgede ekiplerimiz gece boyu çalışmaya devam etti” dedi.