Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkan Vergili’den Esnafa Ölçü ve Tartı Aletleri Uyarısı

Gündem Yayın: 13.02.2017 14:24
Yazar:
Başkan Vergili’den Esnafa Ölçü ve Tartı Aletleri Uyarısı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, esnafın kullanmış olduğu ölçü ve tartı aletlerinin kontrol, muayene ve damgalanma işlemlerinin başladığını duyurdu.
Belediye Başkanı Rafet Vergili; kanun gereği ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir muayenesi yapıldığını hatırlatarak, “Şeffaf bir uygulamayla vatandaşlarımızın daha güvenli alışveriş yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz ve bu noktada esnaflarımıza da önemli bir görev düşmektedir. Karabük Belediyesi olarak bizler her zaman vatandaşın ve esnafın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesinin zamanında yaptırılması konusunda esnafa çağrıda bulunan Başkan Vergili; “3516 sayılı Ölçü Ayar Kanunu’na göre elektronik, mekanik ölçü ve tartı aletlerini kullanan esnafın, 28 Şubat Salı günü mesai bitimine kadar Karabük Belediyesine müracaat ederek muayene için gün almaları gerekmektedir. Kanunen muayene ve damgaları yaptırmayıp da ölçü ve tartı aletlerini bu şekilde kullananlara cezai işlem uygulanacaktır. Şimdiden ölçü ve tartı aletlerinde hassasiyet gösteren esnafımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Valiliğinden Zirai Don Uyarısı Yapıldı

Manşet Yayın: 06.05.2024 12:25
Karabük Valiliğinden Zirai Don Uyarısı Yapıldı

Karabük’te hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesi nedeniyle zirai don uyarısı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada; “5 Mayıs Pazar gününden itibaren  Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak ilimiz ve çevrelerinde iç kesimlerinde 07/05/2024 Salı gece saatlerine kadar hafif kuvvette zirai don hadisesi  bekleniyor.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçilerimiz olmak üzere ilgililer ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” denildi.