Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’den, Safranbolu’da İstişare Toplantısı

Gündem Yayın: 04.01.2017 14:40
Yazar:
KBÜ’den, Safranbolu’da İstişare Toplantısı

Toplantıda tarihi Taş Bina’nın kullanımı konusu da ele alınırken, binanın Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın önerisi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak kullanılması kararlaştırıldı. Ayrıca, idari bina sıkıntısı yaşayan Safranbolu Devlet Hastanesi için Taş Bina’nın yanındaki alana tarihi dokuya uygun bir bina inşa edilerek Üniversite ve Hastanenin ortak kullanımına sunulabilmesi için de çalışma başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Rektör Yardımcıları ile akademik ve idari yöneticilerin de bulunduğu ekip, ilçelerde gerçekleştirdiği değerlendirme ve istişare toplantısına Safranbolu ile devam etti.
Eflani’de, Meslek Yüksekokulu’nun durumu ve geleceğinin ele alındığı istişare toplantısının ardından bu kez de Safranbolu’da bulunan Fakülteler ve Meslek Yüksekokulu ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve beraberindekiler, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ile Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da bulunduğu toplantıda Safranbolu sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve ileri gelenleri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Söz konusu toplantıda, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Turizm Fakültesi ve Safranbolu Meslek Yüksekokulu’nun durumu, ileride açılması planlanan bölümler ve restorasyonu devam eden Taş Bina’nın kullanımı konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi olarak amaçlarının Karabük’ün ve ilçelerinin tamamını kapsayan dinamikleri ile bir araya gelerek karşılıklı beklenti ve taleplerin konuşulduğunu, yapılacak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.
TAŞ BİNA’NIN “SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU” OLARAK KULLANILMASI FİKRİ MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Yapılan istişare toplantısında, restorasyonu devam eden Üniversiteye ait tarihi Taş Bina’nın kullanımı konusu da ele alındı. Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın söz konusu binanın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak kullanılması yönündeki fikri herkes tarafından memnuniyetle karşılandı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Safranbolu’ya taşınması halinde 3 Bin’den fazla öğrencinin eğitimlerini burada sürdüreceği de belirtildi. Öte yandan, idari bina sıkıntısı yaşayan Safranbolu Devlet Hastanesi için Taş Bina’nın yanındaki alana tarihi dokuya uygun bir bina inşa edilerek Üniversite ve Hastanenin ortak kullanımına sunulabilmesi için de çalışma başlatılması yönünde görüş birliğine varıldı.
Safranbolu’da gerçekleşen toplantıya; Üniversiteden Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar ile Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kemal Özeken yer aldı. Safranbolu’dan ise Kaymakam Murat Bulacak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar ile Meclis Başkanı Ahmet Şahin, Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kaya ve Başkan Yardımcısı Zafer Çebi, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı iş adamı Şefik Dizdar, Yalçın Demir Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yalçın ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yalçın ile Jeoloji Mühendisi Ahmet Öztürk katıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Manşet Yayın: 08.05.2024 15:06
Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Karabük’te çiftçilerin ve üreticilerin gelir seviyesini artıracak olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı yapıldı.

Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu belirtti.
Geriye kalan yüzde 26’lık kısmın sadece 17’sinde tarım yapılabildiğini ifade eden Yavuz, “Bizim binlerce dönüm arazide, yüzlerce dönüm arazide tarım yapma şansına sahip değiliz. O zaman ne yapmamız lazım? Arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim biraz daha katma değeri yüksek, ticari değeri yüksek, dar alanlarda yetiştirdiğimiz zaman çiftçimize gelir getirebilecek olan ürünleri yönelmemiz lazım” dedi.

AW199464 04 scaled

 

“Üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz”
Karabük coğrafyasının ve ikliminin en uygun olanının tıbbi aromatik bitkiler olduğunun altını çizen Yavuz, “O zaman biz bu tarım arazisi olarak kısıtlı coğrafyada da toprakta katma değeri yüksek, tıbbi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz zaman hem tıpta hem kozmetikte hem gıda da açıkçası kullanılan ürünlerde katma değeri düşen ürünlerle birlikte biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz” diye konuştu.

AW199464 06 scaled
Tıbbi aromatik bitkilerle TABİAT Karabük markası altında bir yolculuğun beklenildiğini anlatan Yavuz, “Valiliğimizden, müdürlüklerimize, kaymakamlıklarımıza, ticaret odalarımıza, muhtarlarımıza, ziraat odalarımıza, çiftçilerimize kadar bu ürünleri markalaştırmamız lazım. Aynı zamanda turizm sektörüyle de ilişkiler kurmamız lazım. Yetiştireceğimiz ürünlerin hasat şenlikleriyle, turizm sektörün yakışır bir şekilde paketleyerek, bu ürünlerimizi açıkça satışa koyarak turizmle birlikte de ilişkilendirip tıbbi aromatik bilgilerimizi turizm sektörüyle iç içe geçirip hasat ve diğer faaliyetlere bu şehrin turizmi ile birlikte düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından proje tanıtım sunumu yapıldı.
Vali Yavuz’un çiftçilere tohum ve fidan dağıtımı yapmasıyla program sona erdi.

AW199464 05 scaled