Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Engelsiz Hastane Engelsiz Yaşam Projesi İçin İmzalar Atıldı

Gündem Yayın: 20.06.2014 14:54
Yazar:

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Projesi kapsamında Safranbolu Devlet Hastanesi tarafından hazırlanan Engelsiz Hastane Engelsiz Yaşam isimli projenin imza töreni gerçekleştirildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak merkez binasında gerçekleştirilen imza törenine Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara ve Safranbolu Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Selim Şahin katıldı

                İmzaların atılmasının ardından bir açıklama yapan Dr. Selim Şahin, “ Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma ve Mali Destek Projesi kapsamında hazırladığımız projemizin burada ilk imzalarını attık 9 ay sürecek bu proje ile Safranbolu Devlet Hastanesinde engelli vatandaşlarımız tarafından sıkıntı olmadan kullanabilecekleri alanlar yaratacağız amacımız engelli bireylerin sağlık hizmet alımını kolaylaştırmak” dedi.

Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kara ise Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından açıklanan proje çağrılarını çok önemsediklerini ifade ederek,  tüm kurumların bu konuda çalıştıklarını,  gelecekte de çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Safranbolu Devlet Hastanesinin gerçekleştirdiği proje ile “Engelli bireylere yönelik fiziksel çevre düzenlemelerini sağlanacağını belirten Kara,  engelli bireyin sağlık hizmetinin ulaşıma kolaylaşacağını ayrıca, Proje çalışmaları kapsamında engelli bireylere yönelik bilgilendirme çalışmaları verilerek , Görme engellilere  yönelik Braill alfabesi eğitiminin verilmesini sağlanacağını ifade etti.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

Gündem Yayın: 06.05.2024 11:07
Kadın servis şoförü erkeklere taş çıkartıyor

Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapan 44 yaşındaki ’Şoför Nebahat’ lakaplı servis şoförü Naime Tekbaş erkeklere taş çıkartıyor.

Malatya’da, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapan 44 yaşındaki Naime Tekbaş geçimini şoförlük yaparak sağlıyor. Yaklaşık 12 yıldır değişik sektörlerde servis şoförlüğü yapan Naime Tekbaş işini severek yaptığını belirterek, şoför olarak doğduğuna inandığını söyledi.

“Mesleğimi çok seviyorum”

Çevresinde ve iş verenlerinden destek gördüğünü belirten Tekbaş, “Meslek aşkı olarak bu yola gönül verdim. Mesleğimi çok seviyor şoför olarak doğduğuma inanıyorum. İnandığım yolda da yürümeye gayret ettim ve başardığımı düşünüyorum. Yaklaşık 4 yıl eğitim sektöründe çalıştım bu süreçte tebrik edilerek yönlendirildim ve yoluma ilerleyerek devam ettim“ dedi.

“Bütün bayanlara şoförlük mesleğini tavsiye ederim”

Günün ilk ışıklarıyla direksiyon başına geçtiğini kaydeden Naime Tekbaş, “Mesleğimi bütün bayanlara tavsiye ederim. Bir yıldır Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) servis taşımacılığı yapıyorum. Arkadaşlarım tarafından da destekleniyorum. Cinsiyet ayrımına hiç maruz kalmadım. Sabah 06.00’dan evden çıkıyorum işyerine varış saatimiz 07.20 sıraları. Akşam ise 17.30 civarında işyerine gelerek çalışanları evlerine ulaştırıyorum” diye konuştu.(İHA)