Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
09 Aralık, 2016 12:30

Safranbolu Travel Türkiye İzmir’de Yarini Aldı

A+ A-

  Safranbolu, bu yıl 8 – 12 Aralık 2016 tarihleri arasında 10.su gerçekleşecek olan ve açılışı bu gün yapılan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına ilk günden damgasını vurdu. İzmir'in yeni fuar alanı olan Fuar İzmir de gerçekleşen Travel Turkey İzmir 2016 Turizm Kongre ve Fuar'ın da her yıl olduğu gibi bu yıl da partner il ve partner ülke bulunmakta. Dünya Turizmini İzmir’de buluşturacak olan organizasyon da katıldığı fuarların gözbebeği olan Safranbolu’da yerini aldı. Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Safranbolu son yıllarda fuar, tanıtım günleri var diğer etkinliklerin en çok ziyaret edilen, en çok merak edilen kentleri arasında yerini almıştır. 4 gün sürecek olan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarına da oldukça hazırlıklı ve geniş kapsamlı katılım sağlamış bulunmaktayız. İnşallah katılım sağladığımız tüm fuarlarda olduğu gibi bu fuarda da yine ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı hedefliyoruz” dedi.  

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

26 Ekim, 2024 13:55

KARDEMİR “SIZING BLOCK” YATIRIMIYLA REKABET GÜCÜNÜ ARTIRIYOR

KARDEMİR “SIZING BLOCK” YATIRIMIYLA REKABET GÜCÜNÜ ARTIRIYOR
A+ A-

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), "Sizing Block" yatırımı ile başta otomotiv sektörü olmak üzere farklı alanlarda katma değerli çelik üretiminde rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

KARDEMİR'den yapılan açıklamada, 4 Ekim'de Çubuk ve Kangal Haddehanesi'nde gerçekleştirilen planlı duruşun, katma değeri yüksek mamul üretim kapasitesini artırmak amacıyla önemli bir adım olduğu belirtildi. Türkiye'nin sanayi alanındaki "Yüzyıl" hedefleri doğrultusunda, yerli ve milli kabiliyetlerin geliştirilmesi için yapılan yatırımlara dikkat çekildi.

Yeni Sizing Block teknolojisi ile dışa bağımlılığın azaltılması ve otomotiv sektörü başta olmak üzere farklı sektörlere yönelik katma değerli çelik üretiminin artırılması amaçlanıyor. 2016 yılında faaliyete geçen Çubuk ve Kangal Haddehanesi, ince kangal, kalın kangal, yüksek kaliteli yuvarlak çubuk ve nervürlü inşaat çeliği gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip.

Yeni teknolojinin, haddeleme sürecinde ürünlerin boyut doğruluğunu artırarak daha hassas ve yüksek kalite standartlarına sahip ürünler üretme imkanı sunacağı kaydedildi. Ayrıca, Sizing Block yatırımı ile Türkiye'de üretilmeyen katma değerli ürünlerin üretimine katkı sağlanarak sektörde önemli bir boşluğun doldurulması hedefleniyor.

KARDEMİR'in bu yatırımla ihracatı artırmayı, dış ticaret konumunu güçlendirmeyi ve dışa bağımlılığı azaltmayı amaçladığı ifade edildi. Katma değerli ürün üretiminin, enerji tasarrufu ve çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli faydalar sağlayacağı vurgulandı.

Açıklamada, kalite ve müşteri memnuniyetini etkileyen sorunların giderilmesi, üretim kesintilerinin minimize edilmesi ve kalite sürekliliğinin sağlanması hedeflendiği belirtildi. Bu iyileştirmelerin, KARDEMİR'in iç ve dış pazardaki rekabet gücünü artıracağı ve pazar payını genişleteceği kaydedildi.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Çağlayan Eczanesi
Çağlayan Eczanesi
Adres

Hürriyet Caddesi, No:119 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 424-5788

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Tuncer Eczanesi
Tuncer Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Sağlık Sokak No:27/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 725-2997

Betül Eczanesi
Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737