Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

SosyalBen üyeleri ‘Dünya Gönülleri Günü’nü kutladı

Gündem Yayın: 05.12.2016 14:48
Yazar:
SosyalBen üyeleri ‘Dünya Gönülleri Günü’nü kutladı

SosyalBen Karabük İl Temsilciliği Lideri Nazlıcan Genç ve üyeleri 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutladı.
Genç, Safranbolu’da dernek binasında düzenlediği basın açıklamasında , 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nün, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 123 ülkede gönüllü hizmetlerini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 1985 yılından buyana her yıl 5 Aralık tarihinde kutlandığını söyledi.
Gönüllülüğün, maddi çıkar gözetmeksizin özgür irade ve özveriyle birey ve toplum yararına yapılan faaliyetlerin tümü olduğunu kaydeden Nazlıcan Genç, “Gönüllülük, karşılıksız eylemin hayata geçtiği en net hareket tarzıdır. Doğru düşünceleri hayata geçirmek için yürekten geçen kanaldır. Ülkeler giderek artan bir oranda, sivil toplum kuruluşları bünyesinde faaliyet gösteren gönüllerin yönetimi ve gelişimi konusunu, kamu politikalarının somut bir parçası haline getirmektedir. Böylece gönüllülük sadece birey odaklı kalmayıp aynı zamanda sosyal dayanışma ve sonucunda toplumsal barış yaratarak toplumda da büyük bir rol oynamaktadır. Gönüllülük, Türkiye’de sivil alanın genişlemesi ve gelişmesi ile birlikte, öğrenilen, hakkında tartışılan, görünürlüğü artan ve yaygınlaşan bir kavram haline dönüşmektedir. Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayan gönüllü faaliyetler, aynı zamanda toplumsal birlikteliği de güçlendirmektedir.” dedi.
SosyalBen Derneği’nin, dezavantajlı bölgelerde yaş aralığı 7 ile 13 olan çocukların kendi sosyal becerilerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini hedefleyen bir dernek olduğunu vurgulayan Genç, şunları söyledi:
“SosyalBen Derneği, 3 yıldır sayısı 350’yi aşan gönüllüsünün desteğini alarak, gönüllülük kavramını sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel planda olabildiğince geniş bir yelpazeye yaymıştır. Biz SosyalBen ailesi olarak çocuklarımızın geleceğinde sosyalleşmenin önemini biliyoruz, dünyanın her yerinde çocuklara ulaşmak için gönüllülerimizle elimizden geldiğince çalışıyoruz. Tüm dünyada tamamı üniversite öğrencilerin oluşan 350’yi aşkın gönüllü ile birlikte Kars’tan Edirne’ye, Hatay’dan Sinop’a, Afrika’dan Kamboçya’ya, Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor

Spor Yayın: 03.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Trabzonspor üçüncülük için avantaj sağlamak istiyor

Trabzonspor, Süper Lig’in 35. haftasında karşı karşıya geleceği Samsunspor’u mağlup ederek üçüncülük iddiasını güçlendirmek istiyor. Bordo-mavililerin galibiyeti ve üçüncülük yarışındaki rakipler Başakşehir ile Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda ise Karadeniz temsilcisi büyük bir avantaj sağlayacak.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor ile Trabzonspor Karadeniz derbisinde karşı karşıya gelecek. 2011-2012 sezonunda küme düşen Samsunspor, bu sezon başında Süper Lig’e çıkmıştı. Bordo-mavililer, 13 yıllık aranın ardından resmi bir müsabaka için Samsun deplasmanına gidecek. İki takım arasında Samsun’da oynanan ve 1-1 beraberlikle sona eren son maç 21 Eylül 2011’de oynanmıştı.

Trabzonspor üçüncülük için avantaj peşinde

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin zirvede yalnız kalmasının ardından Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de kendisine üçüncülük hedefi koydu. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın takımın başına gelmesiyle üst basamakları hedefleyen Karadeniz ekibi, deplasmanda oynayacağı Samsunspor müsabakasını kazanması halinde bu hedefine bir adım daha yaklaşacak.

Bordo-mavililerin en yakın takipçisi olan Başakşehir’in 52 puanı bulunurken, Beşiktaş’ın ise 51 puanı var. Trabzonspor’un, Samsunspor deplasmanından sahadan 3 puanla ayrılması ve en yakın takipçileri Başakşehir’in Kasımpaşa karşısında mağlup olması ve Beşiktaş’ın da Çaykur Rizespor’a puan kaybetme olasılığında ise Karadeniz ekibi büyük bir avantaj yakalayacak.

Eren Elmalı geri dönüyor

Trabzonspor’un, Gaziantep FK ile oynadığı maçta sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Eren Elmalı, Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın şans vermesi halinde Samsunspor maçında görev alabilecek.