Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Firar eden mahkumun “cezaevi kalabalık” iddialarına başsavcılıktan açıklama

Zonguldak Yayın: 25.11.2016 07:22
Yazar:

ZONGULDAK Cumhuriyet Başsavcılığı Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun kalabalık olduğuna dair iddiaların asılsız olduğunu kaydetti. Zonguldak’ta Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 51 yaşındaki Bekir K., tedavi için geldiği hastanenin bahçesinden firar etti. Bir süre sonra yakalanan mahkum, “Cezaevi çok kalabalık” dedi. İddiaların üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamada bulundu. Başsavcı Hakan Yağız, “23/11/2016 tarihinde Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan tedavi için getirildiği Atatürk Devlet Hastanesi’nden bir hükümlünün firar etmesine ilişkin bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan ceza infaz kurumunun çok dolu olduğu yönündeki haberlere ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından aşağıdaki açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur. Birçok yerel, yaygın basın ile internet sitelerinde Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan bir hükümlünün 23/11/2016 tarihinde tedavi için getirildiği Atatürk Devlet Hastanesi’nden ceza infaz kurumunun yoğunluğu gerekçesiyle gerçekleştirilen firar girişimi kolluk kuvveti tarafından aynı gün önlenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde faaliyet gösteren Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun kapasitesinin bin 100 kişi olmasına rağmen 24/11/2016 tarihi itibari ile 564 hükümlünün yer aldığı tespit edilmiştir. Hükümlünün firarına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır. Bilindiği üzere Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi, Jandarma Eğitim Komutanlığı’ndan boşalan arazi üzerine 2014 yılında Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından kurulmuştur. Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu, barınmakta olan hükümlülerin beslenme, sağlık, sosyal-kültürel faaliyetler, eğitim, psikolojik danışma, meslek edindirme gibi birçok alanda hizmet vermenin yanı sıra Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun kuralları çerçevesinde, hükümlüleri toplumdan ayırıp ıslah ederek meslek kazandırmak suretiyle yeniden topluma kazandırma amacı doğrultusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı bünyesinde Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda baston atölyesi, tekstil atölyesi, demir atölyesi, unlu mamuller fırını, berberhane, fotoğrafhane ve çamaşırhane gibi faaliyet alanların yanı sıra hükümlülerin faydalanmasına yönelik futbol sahası, voleybol kortu, basketbol sahası, spor salonu, hobi atölyesi, boncuk çalışma odası, kütüphane ve mescit gibi sosyal alanlar mevcut olup, hükümlülere hizmet vermektedir. Yukarıda anlatılan nedenlerle firar olayı ile gündeme gelen Devrek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun yoğun olduğu haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te üreticiler ana arı yetiştirmenin püf noktalarını öğrendi

İlçe Haberleri Yayın: 27.04.2024 12:48
İhlas Haber Ajansı

Karabük’te arıcılık yapan 26 üreticiye “Ana Arı Yetiştiriciliği” kursu verildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Karabük Arı Yetiştiricileri Birliği ortaklığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı(BAKKA) Teknik Desteği sağlanan “Ana Arı Yetiştiriciliği” kursu düzenlendi. Bal arısı koloni bireyleri ve önemi, ana arı üretim modelleri, kontrolsüz şartlarda ana arı yetiştirme, kontrollü şartlarda ana arı yetiştirme, yapay tohumlama, ana arının gelişmesine etki eden etmenlerin ele alındığı eğitimde kursiyerlerin ana arı yetiştirmek için gerekli olan malzemeleri bilmeleri, hangi zaman ve şartlarda üretim yapılması gerektiğini bilmeleri, en verimli koloniyi oluşturmanın arıcılık alanındaki önemi ve gerekliliğini kavrayabilmeleri, ana arının ve larvaların takibinin önemini bilmeleri, ana arı ve koloni hastalıklarını bilmek ve hastalıklara karşı çözüm üretebilmek gibi becerilere hakim olmaları amaçlandı.

Yüksek Ziraat Mühendisi Alim Tutar, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arıcılık yapan üreticilere verilen “Ana Arı Üretim Eğitimi’nin teorik bilgilerinin daha önce verildiğini ve şuanda da pratik olarak devam ettiğini söyledi.

Eğitim ile birlikte üreticilerin ana arı yetiştirmek için pratik bilgilere ulaştığını belirten Tutar “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından her yıl ilimizde arıcılık yapan ya da arıcılık yapmak isteyen çiftçilerimize arıcılık kursu açılmaktadır. Ancak “Ana Arı Yetiştirme Kursu” İl Müdürlüğünün başvurusu, Bakanlık onayı ile ilk defa açılmaktadır. Kursa Alanında uzman Bakanlığında onay verdiği hocalar tarafından verilmektedir. Her arıcımız kendi arılığında bulunan ana arıyı üretmesi ve özellikle kendisine bunu iş kolu olarak görmek isteyen arkadaşlarımız olursa bunlar da ileride ana arı işletmesi oluşturabilmesi için bu eğitim verildi. Çünkü ana arı üretimini ticari maksatla yapabilmesi için bu sertifikaya arkadaşların ihtiyacı var. Bu sertifika olmadan kesinlikle ticari boyutta ana arı üretimi yapan işletme olmaları mümkün değil” dedi.

Karabük Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fuat Alpay, “İlimizde arıcılarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi ana arı teminin de sıkıntı yaşamamız. Ana arı üretiminde görülen bazı sıkıntıları aşmak adına İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte ana arı yetiştiriciliği kursu düzenledik. Kursun pratik eğitimini Karabük’te Safranbolu, Yenice ve Karabük Merkez olmak üzere üç bölgeye ayırdık” diye konuştu.

Alpay, kursa 26 üreticinin katıldığını söyledi.