Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde Bir İlk Daha

Gündem Yayın: 14.11.2016 14:42
Yazar:
Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde Bir İlk Daha

 

Diyabetli Çocuklar İçin Kaynaşma Etkinliği Düzenlendi

 

 

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde Diyabet (şeker) hastası olan çocukları bir araya getirip, tanıştırıp kaynaştırmak, yaşadıkları sorunları dinlemek, çözüm yolları aramak ve hastalıklarıyla ilgili bilgilendirip bilinçlendirmek amacıyla eğlenceli aile-çocuk eğitimi programı düzenlendi.

Düzenlenen programının açılış konuşmasını yapan Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Op. Dr. İsmail Kara,  ”1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig’in doğum yıl dönümü anısına, Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla her yıl 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olarak kutlanmaktadır. Karabük’te bizim takip ettiğimiz diyabet hastası olan kayıtlı 51 çocuğumuz var. Çocuk endokrin doktorumuzun gelmesiyle beraber il dışına sevklerin azalması, yeni tanıların vakit kaybetmeden konulması ve hemen tedaviye alınması, en doğru tedavinin yapılabilmesi sağlanmıştır. Yine hastanemizde yetişkin endokrin doktorunun, Diyabet hemşiresinin ve diyetisyenin oluşan diyabet ekibi ve Daha önce Hastanemizde başlattığımız diyabet okulu programı ile sizlerin en iyi şekilde diyabeti öğrenmeniz, yönetmeniz ve en iyi şekilde tedavi olmanız için herkese eğitim sunma imkanı bulduk,çocuklarımız için bir şeyler yapıyor ve bunu sizlerle paylaşıyor olmaktan çok mutluyum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Karabük halkımıza en kaliteli, konforlu, etkin, kolay ulaşılabilir şekilde arzu ettikleri sağlık hizmetlerini sunacağımızı bildirirken, onlardan da sağlıklarına sahip çıkmak için gereken duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Hastane Yöneticisi Yrd. Doç .Dr. Erkan Doğan ise,hep beraber daha sağlıklı bir Karabük için çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Programda Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ataş da Diyabetin tanımı, hastalık durumunda vücutta neler oluyor, kan şekerinin yükselmesinde neler yapılmalı, diyabeti nasıl kontrol altına tutabiliriz, insülin kullanımı, diyabette beslenme hakkında sunum yaptı.

KBÜ.SBF.Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Yrd. Doç. Dr. Nevin Onan ise Diyabetli Hasta ve yakını psikolojisi,hastalığa karşı tepkiler ve hastalıkla başa çıkma yöntemleri hakkında ailelere ve çocuklara bilgiler verdi.

Programda Diyabetli çocuğu bulunan aileler, çocuklarına teşhis konulduktan sonraki süreçte yaşadıklarını paylaştılar.

Programın ikinci bölümünde ise hastanede tanı almış, takibi yapılan diyabetli çocukların hazırladığı şiirler,diyabet andı okundu. Çocukların hazırladığı pankartlarda yazılanlar okundu, el baskısı yapıldı, palyaçolar tarafından yüzleri boyanan çocuklar onlar için hazırlanan Diyabetik Pastayı hep beraber keserek eğlendiler.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Spor Yayın: 04.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
İlhan Palut: “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Çaykur Rizespor’un teknik direktörü İlhan Palut, “Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında yarın deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör İlhan Palut, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Gerekli transferlerle ve takımdaki oyuncularla bu sezona başlayarak kemik bir kadro yapılanması oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Palut, “Bir alt ligden çıkarken bu takıma 25 transfer yaparak takımı değiştirelim. Yeni bir takım kuralım stratejisi ile yola asla çıkmadık. Var olan oyuncularımızın bir kısmı ile yola devam ettik. Amacımız gençlerden oluşan ve gelecekte de kemik bir kadro oluşturmaktı. Bunu sürdürülebilir hale getirmek istedik. Bunun belli başlı riskleri vardı. Dönem dönem çok güzel periyotlar yaşadık, dönem dönem istemediğimiz sonuçlar oldu. Rizespor takımı her sezon yapboz gibi yeni kadro oluşumundan daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Bugün itibariyle daha iyi olabilirdik ama kabul edilebilir bir sezon geçiriyoruz. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Ankaragücü maçını kazanmalıydık”

Beşiktaş maçının kendileri için zor geçeceğini belirten İlhan Palut, “İki hafta önce daha avantajlı bir durumdaydık. Bugün son 4 maç var. Bir adım dezavantajlı duruma düştük. Bundan iki hafta sonra ne hale geleceğini bilemeyiz. Herkes puan olarak çok yakın durumda. Ankaragücü maçını kazanmalıydık. Bizim için iki puan çok önemliydi. Yeni duruma konsantre olacağız. Geri kalan maçlarda hata yapma olasılığımız az. Beşiktaş maçı da bunlardan bir tanesi. Doğal olarak zor bir maç oynayacağız. Beşiktaş’ın tekrar üzerinde bulunan negatif havayı dağıtmak adına reaksiyon gösterecek. Biz de her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışacağız. Oradan güzel bir sonuçla ayrılmak isteyeceğiz. Kendi kredimizi biraz tükettik” ifadelerini kullandı.

“Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek”

Rizespor ile ligi en iyi yerde bitirmek istediklerini söyleyen Palut, “Beşiktaş ile bir maçımız var. Ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor’un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olunur günün konusu bu. Bu iş yükseldikçe zor. Baskı arttıkça daha da zor. Hiçbir göreve talip değilim. Ben talip olmam. En zor görev hangisi ise ben ona hazırım. Beni acaba şurası ister mi gibi bir telaşım yok. Bugün Rize’de üretebiliyorum. Bugün tüm konsantremle Rizespor’u yönetiyorum. Tüm sorumluluğum Rizespor’u ligde en başarılı yerde bitirtmek” dedi.