Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
07 Kasım, 2016 14:36

Yenice Ormanlarında Renk Cümbüşü

A+ A-

  Ormanlarıyla Türkiye’nin en güzel ormanlarına sahip Yenice ilçesinde ağaçlarda renk cümbüşü yaşanıyor. Yenice sahip olduğu doğal güzelliklerle her geçen gün Türkiye’nin ve doğa severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Birçok gezi, seyahat, gezginlerin oluşturduğu internet bloglarında yer aldığı gibi ulusal basında da yer alıyor. Ormanlarıyla Türkiye’nin orman denizi olan Yenice’de son baharda ağaçlarda renk cümbüşü yaşanırken, fotoğrafçıların ilgisini çekiyor. Sarı, kırmızı, yeşil, kahve renklerin oluşturduğu renk cümbüşü görenleri kendisine hayran bırakıyor. Renk cümbüşünü gören vatandaşlar, “Çok güzel bir görüntü. Yenice ormanları, Türkiye’nin en güzel ormanlarına ve ağaçlarına sahip. Herkesin bu görüntüyü görmesi gerekiyor” dediler. Yenice için birçok haber sitesinde şu bilgiler yer alıyor: “Her mevsim doğanın paletinde beliren kendine özgü renkleri, sürpriz şelaleri, billur su kaynakları, mor-sarı orman gülleri, soğuk suların çağladığı derelerde yaşayan kırmızı benekli alabalığı, ağaç kokulu evleri, bu evlerin hediyelik eşyalara dönüşen ahşap maketleri tahta kaşıkları ve bastonları ile mutlaka görülmesi gereken bir yer Yenice. El değmemiş bakir yapısını koruyan doğa, ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunuyor. İşaretlenmiş patikalarda, su ve kuş sesleri arasında, sonbahar renklerinden oluşan tablonun içinde yürümek, Kızılkaya Vadisi’nin şelale ve göletlerinde yüzmek, ŞekerKanyonu’nda adrenalini artırmak, yeşil sessizlik içinde bisiklet rotalarında pedal basmak, Keltepe zirvesinde özgürlüğü yaşamak, mavi-yeşil göletlerde ıssızlığın keyfini çıkarmak, Gökdere Tabiat Parkı ve Fındıkaltı mesire yerinde piknik yapmak, güneşin yedi rengini birden sergilediği pırıl pırıl bir havada fotoğraf çekmek, dik kaya duvarlarına tırmanarak doğaya meydan okumak, devasa cüsseleriyle anıt ağaçların altında yaşamı sorgulamak, Yenice Ormanları’nda yapılacak faliyetlerden sadece bir kaçı. Kaya tırmanışı, kuş gözlemi, foto safari, rafting, yamaç paraşütü, ATV ve jeep safari de yapabilirsiniz. Kent Ormanı, Fındıkaltı, Büyükdüz, Küre Havuzu, Sorgun Yayla ve Göktepe Yaylası kamping ve karavan etkinlikleri açısından en uygun alanlar.”

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

18 Ekim, 2024 20:07
blank
İhlas Haber A.

Hayırsever iş insanından 16 derslik okul

Hayırsever iş insanından 16 derslik okul
A+ A-

Karabük’te demir çelik sektörü ile uğraşan hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un desteğiyle inşa edilecek 16 derslikli ortaokulun yapım protokolü Valilik’te imzalandı.
Şirinevler Mahallesi’nde planlanan okulun yapım protokolü, Vali Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve hayırsever iş insanı Osman Yeşilyurt’un katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda imzalandı.
Toplantıda konuşan Vali Yavuz, hayırsever iş insanına eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek, " Karabük Valiliği ve hayırsever iş insanımız Osman Yeşilyurt ile Şirinevler Mahallesi’ndeki okulun yapımı için bir araya geldik. Şu an arsa halinde bulunan bu alanda yapılacak olan 16 derslikli okulun tamamı, iş insanımız Osman Yeşilyurt’un desteği ile inşa edilecek. Devam eden görüşmeler neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak protokol aşamasına gelindi. Protokol imzalanır imzalanmaz, okulun yapım sürecinin hızla başlatılması ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmakta. Okul tamamlandığında, her çocuğumuzun diplomasında ve okul kayıtlarında hayırsever iş insanımız Osman Yeşilyurt’un ismi yer alacak; böylece kendisinin adı kalıcı olarak yaşatılacak. Karabük’te eğitime yapılan katkılar ve geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlanan bu destekler için Osman Yeşilyurt’a ve Yeşilyurt ailesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz. Karabük’le gönül bağı olan tüm iş insanlarımızı da bu tür eğitim yatırımlarına katkı sunmaya davet ediyoruz.” dedi.

blankNöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Şifa Eczanesi
Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Yeni Eczane
Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Derman Eczanesi
Derman Eczanesi
Adres

PTT Caddesi Havuzluhan No:25/B Karabük

Telefon

(370) 424-1955

Koç Eczanesi
Koç Eczanesi
Adres

Emek Mahallesi, Akıntürk Sokak No:19-24 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 413-3070

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455