Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Tarımda 11.Etap Kırsal Kalkınma Desteği

Gündem Yayın: 27.10.2016 14:18
Yazar:
Tarımda 11.Etap Kırsal Kalkınma Desteği

 

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi kapsamında 11.etap kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programının resmi gazetede yayınlandığı belirtildi.

Konu ile ilgili İl Tarım Müdürlüğünce yapılan açıklamada,”İlimizde 2016 yılında uygulanan 9.ve 10. Etap ta toplam 19 proje tamamlanmıştır. Bu projelerin toplam değeri yaklaşık 20 milyon TL olup, 9 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. Bu Desteklemelerin devamı niteliğinde olan 11. Etap  Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ  (2016/37 No.lu Tebliğ) 21 Ekim 2016 tarih ve 29864 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır” denildi.

 Proje Tutarı 2 milyon TL ye kadar olan proje konuları;

Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması,

Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması

Proje Tutarı 1 milyon 500 bin TL ye kadar olan proje konuları;

Soğuk hava deposu

Çelik silo

Büyükbaş hayvancılık işletmeleri

Kırsal Turizme yönelik yeni tesis yatırımları

Proje Tutarı 1 milyon TL ye kadar olan proje konuları;

Kültür mantarı üretim tesisi

Küçükbaş hayvancılık işletmeleri

Su ürünleri tesisi

Proje Tutarı 500 bin TL ye kadar olan proje konuları;

Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemlerine yönelik yatırımlar

El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar

Bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırımlar 

 Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 30.000 Türk Lirası’dır. Bu limitin altındaki başvurular kabul edilmez.

Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin etmekle yükümlüdür.

Başvuru Süreci ve zamanı:

Başvurular www.tarim.gov.tr internet adresinden elektronik ağ üzerinden 04.12.2016 tarihine kadar bizzat yatırımcılar tarafından yapılmalıdır. Kamudan bağımsız gerçek ve tüzel kişiler bu proje konularından herhangi birine müracaat edebilir.

Yatırım Tamamlanma Süresi

Yatırım projelerinin tamamlanma son tarihi 1/12/2017’dir. Bu tarih itibarıyla tamamlanamayan projeler, yatırımcıların talebi ve il müdürlüğünün uygun görmesi halinde kendi kaynakları ile doksan günü aşmamak üzere verilecek süre içinde tamamlanır.

Konu ile ilgili daha geniş bilgi almak isteyen yatırımcılar  İl Müdürlüğüne Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesine müracaat edebilirler.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Dünya Yayın: 04.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
Gümüşhane dağlarına 3 kızıl geyik daha salındı

Coğrafyasının yüzde 60’ını dağların oluşturduğu Gümüşhane’de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından “Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi” kapsamında 3 kızıl geyik daha doğaya salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’dan Gümüşhane’ye nakledilen 3 adet erkek kızıl geyik Gümüşhane’de yeni yaşam alanına bırakıldı.

Gümüşhane’de daha önce bölgeye salınan ve doğaya uyum sağlayan geyiklerin artan sayılarının dişi ağırlıklı olduğu ve erkek birey sayısının geride kaldığının gözlemlenmesinin ardından Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içerisinde bulunan Kızıl Geyik Üretme İstasyonu’ndan alınan 3 adet erkek kızıl geyik nakli gerçekleştirildikten sonra araç gelir gelmez daha önce bırakıldığı ormanlık alana bırakıldı.

Türkiye’nin en büyük kara memelerinden birisi olan Kızıl Geyikler Gümüşhane’ye ilk olarak 2013 yılında bırakılmış, yapılan takip ve izlemeler sonucunda bölgeye uyum sağlayarak yaşamlarına devam ettiklerinin belirlenmesinin ardından sayıları artırılmıştı.

Projeyle kızıl geyiklerin varlıklarını devam ettirmesi, bölgede yaşayıp çoğalması, biyolojik ve tabii çeşitliliğin korunmasının sağlanması amaçlanıyor.