Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bartın Üniversitesi’nin hayat boyu öğrenme projesi devam ediyor

Bartın Yayın: 25.10.2016 08:22
Yazar:
Bartın Üniversitesi’nin hayat boyu öğrenme projesi devam ediyor

BARTIN Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) tarafından yürütülen “Hayat Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları” Avrupa Birliği (AB) Projesi devam ediyor. Bartın Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜNSEM) tarafından hazırlanan “Millenium Classrooms In The Lifelong Learning” (Hayat Boyu Öğrenmede Milenyum Sınıfları) Avrupa Birliği (AB) Projesi sürdürülüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında destekleniyor. İtalya ve Malta’da gerçekleştirilen eğitimlere katılan Bartın Üniversitesindeki 7 eğitmen, hayat boyu öğrenme becerileri konusunda bilgi paylaşımında bulundu. “Hayat boyu öğrenmede yeni yöntemler uygulanacak” BÜNSEM Araştırma ve Projeler Sorumlusu Çev. Neslihan Köse, İtalya ve Malta’da gerçekleştirilen eğitimlerin önemine vurgu yaparak, “Projenin hareketlilik faaliyetleri kapsamında İtalya ve Malta’da konuyla ilgili çeşitli eğitimlere katıldık. Öğretme ve öğrenme becerilerinin geliştirilmesi ile hayat boyu öğrenmede ters yüz sınıflar başlıklarında bilgiler edinip, bu konular üzerinde tartışma olanağı bulduk. Amacımız; proje ile yaşam boyu öğrenmede yeni öğrenme stratejileri uygulanması ve eğitimlerde verimliliği artırmak.” dedi. “Hayat boyu öğrenme projeleri artırılmalı” Hayat boyu öğrenme konusunun önemli olduğuna da değinen Köse, projelerin artırılması noktasında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Köse, “Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği projesi yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında üniversitemiz Proje ve Teknoloji Ofisi alt koordinatörlüğü Uluslararası Projeler Koordinatörlüğünde anlatıldı. Bilgilendirme toplantısında Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği projeleri konusunda bilgiler verildi. Ayrıca proje kapsamında İtalya ve Malta’daki eğitimlerden bilgiler paylaşıldı. Bu sayede gelecek dönemde yapılabilecek projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.” diye konuştu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

NE YAPSANIZ OLMUYOR, BARİ KOPYA ÇEKİN !

Manşet Yayın: 01.05.2024 18:06
NE YAPSANIZ OLMUYOR, BARİ KOPYA ÇEKİN !

Milli eğitimde harikalar yaratıyoruz!
Reformlar ardı ardına geliyor.
Son 22 yılda milli eğitimde 9 bakan değiştirmişiz. Her gelen müthiş reformlara(!) imza atmış. Şimdi yeni bir reform gündemde! ismi “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), kamuoyunun görüşüne açılan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adını taşıyan ve bütüncül eğitim yaklaşımını temel alan yeni müfredatta beceri odaklı, sadeleştirilmiş içerikte öğrencilerin derinlemesine öğrenmesine imkan sağlayacak yeni yaklaşımlar belirlenmiş.
Kulağa hoş gelen o kadar çok detay var ki, heyecanlanmamak mümkün değil!

“Ne milli eğitimmiş arkadaş!
1 asır geçti bir türlü rayına oturtamadık. Oturtacağımızda yok!” derken bu sefer oturttuk sanırım!

Çocuklar kolay öğrensin diye sadeleştirmişler, seyreltmişler.
Bu müfredat değişikliğine 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda gidilmiş!
Daha öncede milli eğitim konusuna yazılarımda yer vermiştim. “Neredeyse her yıl bir bakan değişiyor. Üstelik çoğu eğitim kökenli değil. Birinin yaptığını yerine gelen bozuyor” diye haksızlık etmişim! Meğerse 10 yıldır müfredat değişikliği için harıl harıl çalışılıyormuş!
Al sana milli eğitimde bir devrim daha. Artık dünya sıralamasında hızla üst sıralara yükseliriz.!

Mesela, seyreltirken matematikten İntegrali çıkarmaya karar vermişler. Herhalde, “çocuklar integral öğrenecek de ne olacak, zaten bir işe yaradığı da yok” diye düşünmüşler.
Oysaki, İntegral hayatın içinde var. Kullandığımız otomobiller, ulaşım araçlarının tümü, iletişim araçları hep integral bilgisiyle sağlanıyor. Bir geminin, uçağın, trenin, binaların yüzeyi, ağırlığı hacmi dış etkilere mukavemeti ve bunun gibi farklı kuvvetler altındaki farklı tepkileri, integral hesabıyla bulunur.
Yani mühendisliğin temelinde integral vardır.
Eeee, ülkeye mühendis lazım değil demek ki!
Liyakat dediğin nedir ki? Mühendisin yapacağı bir işi herhangi biri de yapabilir. Mesela. İlkokul mezunu binlerce müteahhitimiz var. Adamlar integral mi biliyor?Koca koca binalar dikiyorlar. Bazıları küçük bir depremde yıkılıveriyor. O kadarcıkta olur artık!

Milli eğitimde gerçek bir reform yapmak istiyorsak, eğitim sistemini sil baştan değiştirmeliyiz. Öyle sadeleştirerek, seyrelterek olmaz. Yarın biri gelir senin çıkardığını tekrar koyar. Bu yap boz sürer gider. Bunun örnekleri çok.

Köy Enstitüleri benzeri projeleri hayata geçirmeliyiz. Küçük rütuşlarla, yap bozlarla kaybedecek zamanımız yok!
Bizim çağı yakalamak ve dünya ile rekabet gücümüzü artırmak için mesleki ve teknik eğitime ağırlık vermemiz gerekiyor. Almanya, Japonya böyle kalkındı.
Bu gerçeği neden görmezden geliyoruz.? Milli Eğitimde neden doğru düzgün proje üretemiyoruz? Anlamak mümkün değil.

Finlandiya’nın eğitim modeli dünya genelinde övgü topluyor. Ülkenin eğitim sistemi; öğrenci merkezli yaklaşımı, öğretmenlerin yüksek nitelikleri ve eşitlikçi politikalarıyla tanınıyor. Gidin inceleyin, kendi ülkemize nasıl uyarlarız? Olur mu, olmaz mı bakın.
Adamlar başarılı olmuş işte. bari onlardan kopya çekin.

İlyas Erbay