Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

61. Yaşımızı Dostlarımızla Kutladık

Gündem Yayın: 12.10.2016 16:02
Yazar:
61. Yaşımızı Dostlarımızla Kutladık

Gazetemiz KARABÜK POSTASI 60.ncı Yayın Yılını geride bırakarak, 61 yaşına girdi. KARABÜK POSTASI GAZETESİ Ailesi olarak bir yılı daha geride bırakmanın mutluluğunu okurlarımızla yaşıyoruz.

Bu mutlu günümüzde bizleri; Karabük Valisi Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Bölgenin Sesi Gazetesi Sahibi Ahmet Gölbek, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Valilik Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü, İletişim Derneği Başkanı İlhan Alpboğa, BATI TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Karaarslan,  KESK’e bağlı Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Cevat Soylu, BES İl Temsilcisi Yüksel Arslan, Karabük’ün Sesi Gazetesi Sadık Arslan, gastekarabük Sahibi Hakan Tuçer,  Karabük Haber Gazetesi Sahibi İsmail Akça, Karabük Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nimet Soylu, Karabük Meydan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Aşar,  KANAL 78 Haber Müdürü Mahmut Gümüş, Safranbolu Son Haber Gazetesi Sahibi Mustafa Özyurt, İHA Temsilcisi Yasin Erdem  yalnız bırakmadı.

Gazetemizin Haber Müdürü Nurettin Acar  yaptığı  konuşmada; Gazetenin bugünlere nasıl geldiğini özetleyerek, “ Gazetemiz  Merhum Ali İhsan Ersözlü tarafından 12 Ekim 1956 yılında kuruldu, Ali İhsan Ersözlü’nün vefatının ardından Gazeteyi Merhum Necmettin Timuçin Ersözlü devraldı, ardından da  1990 yılında Merhum Necmettin Tumiçin Ersözlü’nün İstanbul’a yerleşmesi ile birlikte Gazetenin sahipliğini Merhum Tuncer Ersözlü üstlendi.  Tuncer Ersözlü’nün 4 Şubat 2016 tarihinde vefatının ardından gazetenin sahipliğini eşi Erzan Ersözlü üstlendi. KARABÜK POSTASI GAZETESİ olarak, “Karabük’ün sorunları ve sıkıntılarının giderilmesi yönünde her zaman yapıcı haberler yaparak, kamuoyunun bilgilenmesini sağladık. Hiçbir zaman yıkıcı ve yanlış haberler peşinde koşmadık. Her zaman İlimizin  menfaatlerini ön planda tutarak bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz de” dedi.

Duygu Ersözlü ve Haber Müdürü Nurettin Acar ile bir süre sohbet ederek,  gazetenin bugünlere gelmesinde emeği olan yöneticilerini ve tüm çalışanlarını tebrik eden Vali Mehmet Aktaş da yaptığı kısa konuşmada;  “Karabük Postası öğrendiğimize göre İlimizin en kıdemli gazetesi bugün 60 yaşını bitirmiş ve 61 yaşına girmiş. Tabi bir mahalli basın için 60 yıl çok uzun bir yıl. Sizleri kutluyorum. Basının vazifesi insanların haber alma, bilgi alma ihtiyacını karşılamak, daima doğru yolu göstermektedir, yapıcı olmaktır. Bizler Karabük basınının bu istikamette olduğunu gözlemledik. Ayrıca, Gazetenin bugünlere gelmesinde emeği geçen ve bugün hayatta olmayanlara da Allah’tan Rahmet diliyorum” dedi.

 

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Sağlık Yayın: 05.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı
‘Obezite, psikolojiyi olumsuz etkiliyor’

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Recep Aktimur, “Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” dedi.

Liv Hospital Samsun Genel Cerrahi Kliniği’nden Prof. Dr. Recep Aktimur, obezitenin psikolojiyi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Kendi deneyimlerini aktaran Prof. Dr. Aktimur, “Bizim kendi deneyimlerimizde gördüğümüz, kişilerin psikolojik olarak kendilerini boşlukta hissettikleri zamanlarda kilo almaya eğilimli olduğudur. Birçok hastamız bu dönemlerde kilo almakta ve yaşanılan sorunlar nedeniyle kilo verememektedir. Bu kişilerde ilerleyen dönemde obezite ve psikolojik sorunlar iç içe geçmekte ve birçok hastamızda iş ve sosyal yaşamda ciddi bozulmalar görülmektedir” diye konuştu.

“Obez kişiler psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında”

Obez kişilerin psikolojik ve ruhsal huzur açısından risk altında olduklarını dile getiren Prof. Dr. Aktimur, “Obez bireylerde sosyal izolasyon oluşur ve bu durum obezitenin geri dönüşümsüz hale gelmesine yol açar. Obez bireyler hem fiziksel olarak hem de çok yüksek oranda görülen depresyon nedeniyle günlük işlerini yapmakta zorlanırlar, çabuk yorulurlar, kişisel bakımlarını yapmak bile onlar için çok zorlaşır. Diğer yandan obeziteye bağlı gelişen kronik hastalıklar, bireyleri bir çıkmaza sürükler ve birçok insan bu kısır döngü içinde kendine güvenini kaybeder” şeklinde konuştu.

“Obezite ameliyatı olduktan sonra psikolojik durum”

Obezite ameliyatlarından sonra kilo verme sürecinin başladığını ve uzun süre devam ettiğini belirten Prof. Dr. Aktimur, şu bilgileri paylaştı:

“Ameliyat edilen hastaların çoğunda obezite nedeniyle gelişen depresyon bulunduğundan ameliyat sonrasında kilo verme sürecinde hızlıca depresyonun gerileyeceği düşünülse de, durum her zaman bu şekilde seyretmeyebilir. Bu dönemde kilo veriyor olmanın oluşturacağı pozitif etki, ameliyat sonrası dönemde aslında önceden bir nevi tedavi yerine geçen yemek yeme alışkanlıklarının değişmesi ile negatif yönde etkilenebilir. Bu yüzden ameliyat için uygulanacak prosedürün yemek yeme konforunu çok bozmayacak şekilde seçilmesi ve hastalara cerrahi tarafından geniş destek verilmesi çok önemlidir. Biz kendi hastalarımızda uyguladığımız ‘Hızlandırılmış iyileşme protokolleri’ ile hasta konforunu artırarak, ‘liberal beslenme önerileri’ ile hastalarımızın bu süreci daha rahat geçirmesini sağlayarak ve onlara her an kendilerini koruyan ve sarmalayan bir aile içinde olduklarını göstererek bu dönemi çok daha rahat atlatmaktayız. Bu yaklaşım ile hastalarımızda ameliyat sonrası dönemde çok daha az depresyon gözlemlemekte ve mutluluk düzeyinin arttığını deneyim etmekteyiz.”

“En iyi psikolojik destek, hastaların uzman hekime rahat ulaşabilmesidir”

Doktora ulaşmanın hasta tarafından önemine değinen Prof. Dr. Aktimur, “Biz kendi protokolümüzde uyguladığımız ve çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz şekilde en iyi psikolojik desteğin, hastaların kendilerini ameliyat eden cerraha çok rahat ulaşabilmeleri olduğunun farkındayız. Doktorları ile olan sıkı ve pozitif bağlantıyı önceden ameliyat ettiğimiz hastalarımızla aralarında kurduğumuz aktif sosyal portallarla desteklemekteyiz” ifadelerini kullandı.