Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Başkan Vergili 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

Gündem Yayın: 28.09.2016 14:25
Yazar:
Başkan Vergili 5000 Evler 75. Yıl Mahallesi Sakinleriyle Buluştu

 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Makamımı mahallelere taşıyarak her gün bir mahallede Başkanlık görevimi sürdüreceğim” diyerek startını verdiği Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasını sürdürüyor.

Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasını hayata geçirdiği günden bu yana her gün bir mahallede vatandaşlarla bir araya gelen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 5000 Evler 75. Yıl Mahallesindeydi. Mahalle halkıyla bir araya gelen Başkan Vergili sorun ve talepleri dinledi. Toplantı öncesi açılış konuşması yapan 5000 Evler 75. Yıl Mahalle Muhtarı Recep Çakıcı, mahallelerine yapılan hizmetleri anlatarak Başkan Rafet Vergili’ye yapılan yatırımlar için teşekkür etti.

Başkan Vergili mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettikten sonra 5000 Evler 75. Yıl Mahallesinde oluşturulan Başkanlık makamından ayrıldı.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi

Zonguldak Yayın: 01.05.2024 20:00
İhlas Haber Ajansı
KEAL Model Birleşmiş Milletler 2024 konferansı sona erdi

Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen ve 12 okuldan 250 öğrenci ve öğretmenin katıldığı, farklı komitelerde dünya genelindeki sorunları ülkeler adına İngilizce olarak tartışılan KEALMUN’24 Konferansı sona erdi. Kapanış töreninde; 3 gün boyunca gerçekleşen oturumlarda başarılı olan öğrencilere sertifikaları takdim edilirken, ilk kez gerçekleşen KEALMUN etkinliği tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Her yıl farklı okullarda İngilizce olarak gerçekleşen en prestijli akademik etkinliklerden biri olan Model United Nations (MUN) konferansı, Karadeniz Ereğli Anadolu Lisesi ev sahipliğinde bu yıl ilk kez KEALMUN’24 ismiyle 26-27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. 12 okuldan, 250 öğrencinin katıldığı ve Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğin açılış törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Zonguldak BEÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şaban Çelikoğlu, Zonguldak BEÜ Ereğli MYO Müdürü Prof. Dr. Avni Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Av. Muhammet Mücahit Andiç, Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Tuncay Ertürk, TED Kdz. Ereğli Koleji Mezunları Derneği Başkanı Deniz Direk ile birlikte onur konuğu olarak Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi 1988 mezunu olan Uganda Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu ve Türkiye Uganda İş Konseyi Üyesi Levent Serdar Dervişoğlu da katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak canlandırıldığı konferans kapsamında; ayrı ayrı komitelerde evrensel konuları ele alan katılımcılar, yoğun geçen 10 ayrı oturum aralarında ise mini bir konser ile birlikte çeşitli atölye ve aktivitelerle eğlenme fırsatı buldular, danışman öğretmenler için LÖSEV yararına Mandala boyama etkinliği düzenlendi. KEALMUN’24 konferansında yer alan 3 ayrı kriz komitesinde öğrenciler bölgede ilk kez güncel sorunlardan farklı olarak, tarihsel sorunlar, o dönemin karakterleri temsil edilerek yeniden tartışıldı.

Öğrencilerin gerektiğinde kendilerini bireysel düşüncelerinden soyutlayarak farklı görüşleri de temsil etmelerini sağlayan ve BM delegeleri rolünde dünya meselelerini tartışarak çözüm önerileri sunma fırsatı sunan KEALMUN’24 Konferansı, öğrencilerin hem diplomasiyi öğrenmelerine, uluslararası platformda araştırma yapma, yazma, toplum içinde konuşma, problem çözme, ortak görüş oluşturma ve işbirliği konularındaki becerilerinin de gelişmesine katkı sağladı.

Kapanış töreninde ise üç gün boyunca süren konferansın kapanış töreninde her komiteden mansiyon, en iyi ikinci delege ve en iyi delege ödülü alan öğrencilere belgeleri verilirken, farklı okullardan katılan danışman öğretmen ve öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi. Ayrıca törende KEAL Okul Müdürü Selçuk Altın, katkılarından dolayı KEAL Mezunlar Derneği Başkanı Aykut Ateş’e de bir plaket takdim etti. Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi ev sahipliğinde ve KEAL Mezunlar Derneği desteği ile gerçekleşen KEAL Model United Nations (Model Birleşmiş Milletler) 2024 Konferansı, öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 90 kişilik bir ekip tarafından hazırlanırken; organizasyon, komiteler ve alan ekiplerinde bu kişiler görev aldı.

Bu yıl ilk kez gerçekleşen KEALMUN’24 konferansı katılımcıların tamamından tam not alırken, büyük bir beğeni toplamayı başardı.