Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ES-KAMP Proje Çalışmaları Sürüyor

Gündem Yayın: 27.09.2016 14:27
Yazar:
ES-KAMP Proje Çalışmaları Sürüyor

Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu 26 Eylül 2016 Pazartesi günü Eskipazar Kamp Merkezi Projesi (ES-KAMP) proje çalışmaları kapsamında kamp merkezi olan Çetiören’ de Karabük İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bilgilendirme toplantısına Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Orman İşletme Müdürü Hasan Yıldız, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Merkez İl Genel Meclisi Üyeleri Hasan Yıldırım, Hasan Adakan ve Orhan Dönmez,  Eskipazar İl Genel Meclisi Üyeleri Sedat Yaman ve Kamil Ünal, Safranbolu İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Cengiz ve Ekrem Akarsu, Ovacık İl Genel Meclisi Üyeleri Muharrem Öter ve Recep Başdağ, Yenice İl Genel Meclisi Üyesi Ergün Özgün ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Sevdalı  katıldı.

Toplantıda; Çetiören kamp merkezi ile ilgili sunum yapılarak, sunumda İl Genel Meclisi Üyelerine projenin önemi ile ilgili ayrıntılı bilgi verildi.

Ayrıca,  Eskipazar Kamp Merkezi Projesi (ES-KAMP)  ile ilgili gerekli hazırlıkların tamamlanarak BAKKA’ ya sunumun yapıldığı belirtildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Ekonomi Yayın: 06.05.2024 00:24
İhlas Haber Ajansı
Giresun’un köyünden 50 ülkeye meyveli soda ihraç ediyorlar

Giresun’un 200 nüfuslu İnişdibi köyü meyve aromalı maden suyu üretimi ile dikkat çekerken, yöredeki fabrikada işlenen meyveli sodalar dünyanın 50 ülkesine ihraç ediliyor.

Giresun’un İnişdibi köyünde şifalı olarak bilinen kaynak suyun ekonomiye kazandırılmasıyla başlayan hikayeyi anlatan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Freşa Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bugün 200 nüfuslu bir köyden 50 ülkeye ihracat yaptıklarını söyledi.

Gıda toptancılığı yaparken, markalarının doğuşunun bir sohbet ortamında başladığını anlatan Hasan Çakırmelikoğlu, “Bizim asıl işimiz gıda toptancılığı yapmaktı. 1997 yılında bir sohbet ortamında konuşurken yöremizde bir şifalı su olarak bilinen İnişdibi maden suyunu satın alma fikri ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde mineral bakımında İnişdibi maden suyu dünyanın en kaliteli maden suları arasında olduğu tespit edildi. Biz de bu işe ilk olarak maden suyu olarak başladık. Daha sonra meyve aromalı maden suyuna geçiş yaptık. Tabi bunu pazarda kabul ettirmek hiç de kolay olmadı. Bir sektör çıkıyor ortaya ve kimse bilmiyor, gazoz desen gazoz değil, kola desen kola değil, herhangi bir konsepte ürünü yerleştiremiyorlar. Ancak, bugün meyve aromalı maden suyu olarak içecek sektöründe bir konsept oluştu. Hangi iş yapılırsa yapılsın gelişim olmadığı sürece yenilik sağlanamıyor. Ar-Ge çalışmalarımızla çeşitlerimizi artırmaya devam ediyoruz” dedi.

Bugün 200 haneli bir köyden yurt içinin yanı sıra 50 ülkeye ihracat yaptıklarını da anlatan Çakırmelikoğlu, “Firmamız yöre insanına istihdam imkanı sağlamasının yanı sıra hem yöre hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bugün 200 haneli bir köyde üretim yapan firmamızın Bursa’da da bir kolu vardır. Grup olarak bünyemizde 300 kişiye istihdam sağlamaktadır. Önceliğimiz yöre insanımızı istihdam etmektir. Giresun’da 200 haneli bir köyde doğan ürünlerimiz yurt içinde pazar lideri olmamızın yanı sıra içerisinde Avrupa Birliği, Uzak Doğu ve Orta Doğu ülkelerin yer aldığı 50’ye yakın ülkeye ihracat yapılmaktadır” diye konuştu.

Başarılı olmanın sırrını da açıklayan Çakırmelikoğlu, ”Her şeyden önce bu işin sırrı sadece kaliteli ürün üretmekten geçmiyor. Ürettiğin bu ürünleri talepler doğrultusunda iyi bir pazarlama ağıyla müşteriye ulaştırmak da gerekiyor. İstediğin kadar kaliteli ürün üret eğer bunun dağıtımında sorun yaşıyorsa başarılı olamazsın. Tabi bizim kaliteli ürün üretmemizin başında ise maden suyumuzun dünyanın en kaliteli maden suları arasında yer aldığını da belirtmek gerekiyor” dedi.