Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabükspor Sürpriz Peşinde

Spor Yayın: 08.09.2016 11:33
Yazar:
Karabükspor Sürpriz Peşinde

 

Kardemir Karabükspor, Cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile oynanacak maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktörü Igor Tudor: “Gol yemediğimiz takdirde belki bir sürpriz yapabiliriz” dedi

Kardemir Krabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, gol yemedikleri takdirde Beşiktaş’a karşı sürpriz yapabileceklerini söyledi.
Kardemir Karabükspor, Cumartesi günü deplasmanda Beşiktaş ile oynanacak maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı antrenmanla tamamladı. Teknik Direktör Igor Tudor yönetiminde yapılan antrenmana sakatlıkları süren Yatabare, Kokaloviç ve yedek kaleci Adriano ile ülkelerinin milli takımlarında bulunan Traore ve Poko katılmadı. Ermin Zec ve Lazareviç ise takımdan ayrı çalıştı.
Hırvat teknik adam Tudor idman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milli maç arasında taktiksel çalışmadan ziyade oyuncuların kondisyonunu geliştirme amaçlı çalışmalar yaptıklarını, oynamayan oyuncuları için de yaptıkları hazırlık maçının gayet iyi olduğunu söyledi.
“SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ”
Fazla sayıda sakat oyuncularının olduğunu ancak bunun bir bahane olamayacağını ifade eden Tudor, “Sonuçta sahaya çıkacak 11 oyuncumuza güveniyoruz. Oyuna girecek yedek oyuncularımızın da takıma çok iyi katkı vereceğine eminiz. Amacımız ilk iki haftadaki güzel futbolu tekrar sahaya yansıtmak. Beşiktaş ligin en iyi futbol oynayan takımı. Çok kaliteli oyuncuları ve müthiş bir statları var. Kusursuz bir futbol oynamamız gerekiyor. Yakaladığımız fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Gol attığımız durumda, gol yemezsek ya da eşit sayıda gol yersek o zaman belki bir şansımız olabilir. Ama favori şu an için Beşiktaş. Çok iyi futbol oynuyorlar. Bu sefer belki çok fazla gol fırsatı bulamayabiliriz. Önemli olan savunmada iyi organize olmamız. Gol yemediğimiz takdirde belki bir sürpriz yapabiliriz. Şansımız var, şansımız yok diyemeyiz. Elimizden gelenin en iyisini sahada vereceğiz” dedi.
Soru üzerine Türkiye’nin Hırvatistan karşısındaki oyununu da değerlendiren Tudor, “Önceki maçlara göre biraz daha iyiydi, derli topluydu. Hırvatistan biraz daha iyi futbol oynuyordu ama Türkiye şansının da yardımıyla 1 puan almasını bildi” diye konuştu.
Kırmızı-mavili ekip çalışmanın ardından takım otobüsüyle İstanbul’a hareket ederken, sakatlıkları nedeniyle Adriano Kokalovic, Yatabare, Ermin Zec, Lazarevic ve Fatih Atik kadroda yer almadı. Antrenmanda sakatlanan Serdar Deliktaş’ın durumunun ise İstanbul’daki son kontrollerden sonra belli olacağı öğrenildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de “Teknoloji ve Gelişim Zirvesi” Düzenlendi

Karabük Yayın: 08.05.2024 11:24
KBÜ’de “Teknoloji ve Gelişim Zirvesi” Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (UNİKARMER), Google Developer Student Clubs Karabük ve Mabitek Kulübü tarafından düzenlenen “Teknoloji ve Gelişim Zirvesi” ile sektörün önemli isimleri Karabük Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (UNİKARMER), Google Developer Student Clubs Karabük ve Mabitek Kulübü tarafından düzenlenen “Teknoloji ve Gelişim Zirvesi”, sektörün başarılı temsilcilerini Karabük Üniversitesi öğrencileriyle buluşturdu.

Düzenlenen programda Flutter teknolojisinin kurumsal dünyadaki yeri, uygulamaların Google Play’de yayınlanma süreci ve Start-up dünyasına giriş yapmak isteyenler için bilgiler ve deneyimler paylaşılarak; yatırımcı ilişkileri, fon bulma süreçleri ve başarılı bir girişimci olmanın sırları üzerine konuşmalar gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi olarak teknolojiyi destekleyecek birçok aktivite yürüttüklerini dile getirerek, “Özellikle son yıllarda giderek önemi artan yapay zekâ, bizim önemli bir inceleme alanımızı oluşturuyor. Karabük Üniversitesi olarak yapay zekâ alanında önderlik etmek istiyoruz” dedi. Buna dair noktada birçok çalışma yaptıklarını, yapay zekâ alanında yüksek lisans ve doktora başvurusunda bulunduklarını, yakın zamanda Bilgisayar Mühendisliği Bölümü altında Yapay Zekâ Programını hayata geçireceklerini söyleyen Rektör Kırışık, “İkinci aşamada ise doktora üzerine çalışmamız devam ediyor. Yapay zekâ konusunda doktorayı da gerçekleştirmek istiyoruz. Üniversitemize bunu da kazanmak istiyoruz. Bu da bizim için yine teknoloji kapsamında ifade edebileceğimiz, yapay zekanın üniversitemizde kullanılması, geliştirilmesi ve lisansüstü düzeyinde yeterliklerin kazanılması ve Türkiye çapında buradan yetiştirdiğimiz kişilerin hem akademik olarak hem de iş dünyası olarak rol almaları açısından son derece önemli” dedi.

Açılacak olan Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulunun, üniversitenin yapay zekâ ve bilişim teknolojileri alanındaki liderlik hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayan Rektör Kırışık, “Bu anlamda yaptığımız diğer bir faaliyet olarak yapay zekâ alanındaki, bilişim teknolojileri alanındaki yaptığımız çalışmalarla Yükseköğretim Kurulumuzun İstanbul’da 20 üniversiteyi davet etmesi ile burada bilişim teknolojileri konusunda çalışan, emek veren üniversitelerimiz olarak bir araya geldik ve nihayet Türkiye’de ilk 6 üniversite arasına girerek Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu açma hakkı kazanan bir üniversite olduk” dedi.

Rektör Kırışık, Eylül 2024’ten itibaren Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulunun hayata geçeceğini, 3 programla faaliyet yürüteceğini belirterek, “Bu anlamda bizim için çok büyük bir kazanım. Türkiye’de öyle bir alana önderlik etmemiz liderlik etmemiz açısından son derece önemli bir kazanım. Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuzu 3 programla her bir programda 50’şer öğrenci ile inşallah 2024 yılı Eylül ayı itibarıyla faaliyete geçireceğiz. Tabii bu bir başlangıç olarak görüyoruz bunu. Büyük bir başlangıç. Bu başlangıcı geliştirmek istiyoruz. Hepsini bir çerçeve altında toplamak ve genel anlamda kısa süre içerisinde büyük bir aktivite kazanacağına inandığımız yapay zekâ konusunda ciddi mesafe kat etmek istiyoruz” diye konuştu.

Teknolojinin beraberinde sosyal yaşantı ve aktiviteler, toplumsal dinamikler, arkadaşlık, aile ve sosyal grup ilişkilerini geliştirmenin önemine değinen Rektör Kırışık, “21- 22 Mayıs tarihlerinde KBÜFEST’i kampüsümüzde yapacağız. Buna da hepinizin katılmanızı istiyoruz. Burada 81 ilimizin özelliklerinin, kültürünün, değerlerinin tanıtılmasını hedefliyoruz. Bu da bizim için son derece önemli . 81 ilimiz stantlar açarak kendi illerini tanıtımlarını yapacak. Sizler de kendi illerinizin tanıtımında stantlarda rol alabilirsiniz. Ayrıca kulüplerimiz de açacağı stantlarla kulüplerini, etkinliklerini, faaliyetlerini, öğrenci arkadaşlarımıza, halkımıza, topluma aktarabilirler. Buna yönelik de şimdiden çalışmalara başlayabilirsiniz. Çünkü tarih de oldukça yaklaştı. Bu etkinliklere ilave çeşitli müzik, spor, sanat, kültür gibi 21-22 Mayıs tarihinde KBÜFEST’te çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bunların da sizin eğlenmeniz için stresinizi atmanız için bir ortam bir platform sunacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmanın ardından ilk oturumda AXA Türkiye’yi temsilen Bahadır Kalay “Kurumsal Dünyada Flutter” hakkında, ikinci oturumda Agrovisio temsilcisi Ulaş Başkişçi “Flutter Uygulamasını Google Play’de Yayınlama Süreci” hakkında, üçüncü ve son oturumda ise İn4startups temsilcisi Ahmet Sefa Bir ve Asya Ventures temsilcisi Şerafettin Özsoy “Start-up Yatırımcısı Olmak” üzerine sunumlarını gerçekleştirerek bilgi ve tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.