Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KARDEMİR Raylarına  Uluslararası  Sertifikasyon 

Kardemir Yayın: 07.09.2016 13:28
Yazar:
KARDEMİR Raylarına  Uluslararası  Sertifikasyon 

Kardemir A.Ş raylarının Almanya’da kullanımına yönelik Alman Devlet Demiryolları Deutsche Bahn (DB) ile Kardemir arasında yaklaşık 2,5 yıldır yürütülen deneme, denetleme ve belgelendirme faaliyetleri başarı ile sonuçlandı.

Alman Devlet Demiryolları’nın resmi onaylı belgelendirme kuruluşu olan EB CERT (EISENBAHN-CERT) firması ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda halen Kardemir’de üretilmekte olan 6 adet (46E2, 49E1, 50E4, 50E6, 54E1, 60E1) farklı ray ürününün yanı sıra Alman Devlet Demiryollarının da almayı uygun gördüğü farklı 3 adet (60E2, 54E4, 49E5) ray ürünü ile birlikte toplam 9 adet ray ürünü için uluslararası geçerliliğe sahip ray sertifikasyonu olan TSI (Karşılıklı İşletilebilirlik Standardı) belgesini aldı.

Bu ortak çalışma sonucunda, Alman Devlet Demiryolları, kullanmakta olduğu rayların kalite açısından KARDEMİR’ den de temin edilebilirliği yönünde karar verirken,ayrıca, uluslararası norm ve standartlara göre ray üretiminin önemli bir göstergesi olan TSI belgesine ilave olarak, ray üretiminde üretim proseslerinin denetimi ve teknik onayı anlamına gelen HPQ (Kullanım Onayı Belgesi) denetimi ve belgelendirmesi de Deutsche Bahn Merkezi Kalite birimi yetkililerince Kardemir’de  gerçekleştirildi.

Kardemir, başarı ile tamamlanan bu denetim faaliyetleri sonucunda Avrupa’da sadece birkaç ray üreticisinin sahip olduğu uluslararası geçerliliğe sahip HPQ belgesini de almaya hak kazanmış oldu.

Bu belgeler, Türkiye ve bölge ülkeler arasındaki tek ray üreticisi olan Kardemir A,Ş’yi  hem Avrupa hem de Dünya pazarlarında daha prestijli ve rekabetçi bir konuma taşımış oldu.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun için zirai don uyarısı

Dünya Yayın: 06.05.2024 16:12
İhlas Haber Ajansı
Samsun için zirai don uyarısı

Samsun Valiliği, kentin iç kesimlerinde hafif kuvvette zirai don beklendiği uyarısında bulundu.

Samsun Valiliğinden yapılan açıklamada, “5 Mayıs Pazar gününden itibaren bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak pazar akşam saatlerinden itibaren gece ve sabah saatlerinde Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde 7 Mayıs Salı gece saatlerine kadar hafif zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

Paylaş: