Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Polat, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Rektörleri ile Bir Araya Geldi

Gündem Yayın: 20.06.2016 14:09
Yazar:
Rektör Polat, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Rektörleri ile Bir Araya Geldi

Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin rektörleri Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde buluştu.

Toplantı ve iftar yemeğine, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın yanı sıra Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakır,  Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas katıldı.

İftar öncesi gerçekleştirilen toplantıda ev sahibi Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi ile ilgili bir sunum yaparak istatistiki bilgiler ışığında yapılan ve yapılması planlanan projeleri aktaran bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantının devamında Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas söz alarak önümüzdeki aylarda yapılması planlanan toplantının gündeminin belirlenmesi yönünde görüş bildirdi. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantı sonunda, bir sonraki toplantı gündemi olarak üniversitelerin değerlendirilmesi, bölümlerin akreditasyonu konularının görüşülmesi, Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin işbirliklerinin, ortak projelerin arttırılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kastamonu Üniversitesi, IFTE 2024 fuarına katılım sağladı

Kastamonu Yayın: 08.05.2024 16:24
İhlas Haber Ajansı
Kastamonu Üniversitesi, IFTE 2024 fuarına katılım sağladı

Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına (IFTE 2024) katılım sağlandı.

Havacılık sektörüne ait en güncel yenilikler, son teknolojiler ve havacılığın dünyadaki en etkin temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı (IFTE 2024), Atatürk Havalimanı’nda düzenlendi. IFTE 2024, sektörde hizmet veren kurum ve kuruluşların uluslararası düzeyde bilinilirliğini arttırarak işbirliği zemini hazırlamak, havacılık eğitimleri ile ilgili tüm detaylı bilgileri son kullanıcıya sunmak, sektörle ilgili gelişmelerden ve fırsatlardan sizleri haberdar etmek için düzenlenen etkili bir platform oluyor. İlki 2013 yılında düzenlenen IFTE fuarına Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri ve havacılık kulübü üyeleri katıldı. Fuarda, Kastamonu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulunu tanıtmak ve etkinliklerinden bahsetmek amacıyla stant açıldı. Yüksekokul standı katılımcılardan oldukça ilgi gördü.