Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Mahallelerdeki Ramazan Eğlencelerine Yoğun İlgi

Gündem Yayın: 15.06.2016 13:58
Yazar:
Mahallelerdeki Ramazan Eğlencelerine Yoğun İlgi

Karabük Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri büyük beğeni topladı. İftardan sonra yapılan etkinlikler hem çocuklara, hem de çocukları ile birlikte gelen ailelere güzel dakikalar yaşattı. Ramazanların manevi havasını yaşayan çocuklar, hazırlanan etkinliklerle her günü bir bayram coşkusunda geçiriyorlar.

Göreve geldiği günden bu yana çocuklarla ilgili her türlü projeye öncelik veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, bu tutumu Ramazan etkinliklerinde de devam ettiriyor. Ramazan ayının ilk günü başlayan ve aralıksız olarak 28 gün boyunca belirlenen mahallelerde düzenlenecek olan Ramazan etkinliklerinde çocuklara yönelik çuval yarışı, halat yarışı, yumurta yarışı, top tutma gibi yarışmaların yanı sıra ücretsiz pamuk şekeri,  patlamış mısır ve balon dağıtıldı.

Karabük’te Ramazan boyunca her gün ayrı mahallelerde devam eden eğlence programlarıyla, çocuklar gecenin geç vakitlerine kadar eğlenirken, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de her gün onları ziyaret ederek neşelerine ortak oluyor. Ramazan etkinlikleri içerisinde çocuk eğlencelerine büyük önem verilmesini sağlayan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Her yaştan vatandaşımıza hitap edecek şekilde düzenlenen Ramazan etkinliklerimizde en çok çocuklarımıza yönelik düzenlenen programlara önem veriyoruz. Bu etkinliklerimiz sayesinde çocuklarımız şimdiden bir sonraki Ramazan ayının gelmesini merakla beklemeye başlıyorlar” dedi.

Ramazan etkinliğine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Kültür ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Adem Marul ile 7’den 70’e çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hastane otoparkına GES kuruldu

Dünya Yayın: 27.04.2024 12:00
İhlas Haber Ajansı

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açık otoparkına ve çatısına kurulan güneş enerji santrali (GES) ile hastanenin enerji giderlerinden aylık 7,3 milyon, yıllık ise 88 milyon TL tasarruf edilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi (KABEV) kapsamında Sağlık Bakanlığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine GES kuruldu. Konuyla ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uras, “Ülkemizin enerji ihtiyacı, gelişen ekonomiye bağlı olarak şehirleşme ve nüfus artışının da etkisi ile her geçen gün artmaktadır. Artan ihtiyacın paydaşlarına bakıldığında ülkemizde binalar enerji tüketiminde sanayiden sonra ikinci sırada gelmektedir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın KABEV Projesi’nin genel hedefi de; kamunun sektöre öncülük ederek enerji tüketiminin azaltılmasını sağlamak, enerji verimliliği çalışmaları kapsamında karbon salınımını azaltarak çevre dostu enerji sistemlerinin aktif edilmesini sağlayarak, farklı sektörlere örnek olmaktır. Bu çalışmalar çerçevesinde ilimizde de Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemiz projeye dahil edilmiş ve 7 aydır süren altyapı çalışmaları tamamlanarak, hastanemizde ‘Akıllı Enerji Tasarruf Sistemi’ uygulamaya girmiştir. Uygulama çerçevesinde hastane açık otoparkımızın üstü ve bina çatı üstünde uygun noktalar ‘güneş enerjisi santralleri’ ile donatılmış, otopark ve bu açık alanlar bir enerji santraline çevrilmiş; bina içi aydınlatma sistemleri elden geçirilmiş, kullanılan materyaller enerji tasarrufuna uygun olanlarla değiştirilmiş, ısıtma ve soğutma sistemlerimizde iyileştirmeler yapılmıştır. Enerji kullanımını artıran tüm bağlantı ekipmanları yenilenmiş ve bina enerji sistemi otomasyon üzerinden takip edilerek anlık verimlilik takibinin yapılması sağlanmıştır” dedi.

“Enerji giderleri aylık 20 milyondan 7,3 milyon düşecek”

Hastanenin tasarruf edeceğini ifade eden Müdür Uras, “Sistem sayesinde elektrik, ısıtma, soğutma gibi enerji giderlerine aylık olarak yaklaşık 20 milyon TL harcayan hastanemiz, uygulamaya giren sistem sayesinde yüzde 36,8 tasarruf sağlayacak, bu da aylık 7,3 milyon, yıllık ise 88 milyon TL tasarruf elde edilmesini sağlayacak. Enerjide dışa bağımlığın önlenmesine katkı sağlanmasını da hedefleyen bu çalışma sonucunda hastanemize ait binalarda yıllık ortalama enerji tüketiminden 8 milyon 536 bin 422,28 kilovatsaat tasarruf edilecek ve CO2 emisyonunda yıllık 3 bin 47,09 ton azaltma sağlanarak hastanemiz ‘çevre dostu hastane’ haline gelecek. Bu örnek uygulamasının başarıyla sonuçlanmasından dolayı hem proje kapsamında bize destek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza hem de süreci yakından takip ederek hızla tamamlanmasını sağlayan hastane yönetimimize teşekkür ediyorum. Örnek enerji tasarrufu uygulamalarımız diğer sağlık tesislerimizde de 2024 yılında adım adım devam edecektir” diye konuştu.