Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

ADD’den Almanya’ya Soykırım Tepkisi

Safranbolu Yayın: 09.06.2016 14:09
Yazar:
ADD’den Almanya’ya Soykırım Tepkisi

 

ADD Safranbolu Şube Başkanı İsmet Saraçoğlu; “İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımı yapan Almanya’dan Türk milletinin alacağı hiçbir ders yoktur”  dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından Karabük Belediyesi önünde Almanya Parlamentosunun  Sözde Ermeni Soykırımı Yasa tasarısını görüşerek Türkiye aleyhine karar vermesi ile ilgili basın açıklaması yapıldı

Karabük ADD Başkanı Osman Natıroğlu, ADD  üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Av. Erdoğan Dinçel ile parti yöneticileri destek verdiği basın açıklamasını Atatürkçü Düşünce Derneği Safranbolu Şube Başkanı İsmet Zühtü Saraçoğlu okudu.

Saraçoğlu; İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımı yapan Almanya’dan Türk milletinin alacağı hiçbir dersin olmadığını ifade ederek, “Dünya kamuoyunun da desteğini alarak, Türkiye’den toprak ve tazminat taleplerini yasal hale getirmek için yüzyıldır sürdürülen diaspora çığırtkanlığına pabuç bırakmayacağız. Dik duracağız çünkü bu mesele Lozan’da bitmiştir” dedi.

Başkan Saraçoğlu yaptığı açıklamada,””Ermeni Soykırımı” iddialarını geçmişe ait bir hesaplaşma olmaktan çıkartmış ve güncel politikaya dönüştürmüştür.Bu yaklaşım kararın üslubunu da etkilemiştir. 101 yıl önce yaşanan olaylara tek yanlı ve gerçekleri çarpıtarak bakmanın ve bu olayın Almanya da okullarda ders olarak okutulması ve Türkiye’nin de “Tarihsel Gerçek” denilen Ermeni soykırımını tanıması istenmektedir.

1915 yılında ki trajik olaylarla ilgili soykırım kelimesinin kullanılması da yanlıştır.1948 yılında kabul edilen birleşmiş milletler,soykırım suçunun önlenmesi ve cezalandırılması sözleşmesi,neyin soykırım olarak kabul edilebileceğini,neyin edilemeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.

Milli parlamentoların çerçevesi, uluslararası anlaşmalarla çizilmiş bir alanda,ahkam kesmesi ve kendisini ceza mahkemesi yerine koyup,suçlayıcı kararlar alması kabul edilemez.

Kararda, Avrupa insan hakları mahkemesi,uluslararası adalet divanı ve Avrupa adalet divanı kararlarını görmezden gelirken,Alman parlamentosu kendisini yargı yerine koyarak demokrasinin temel kaynağı olan kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe saymıştır.

Soykırım tescillisi Alman parlamentosunun “ermeni soykırım” tanıma kararı hukuki ve tarihi çarpıtmaları yanında,bu üslubuyla da,Türkiye’ye karşı ırkçı nefret söylemini meşrulaştırmayı amaçlayan tehlikeli bir oyuna dönüşmüştür.

Alman parlamentosu, Almanya’da giderek güçlenen yabancı düşmanlığının tarafı olmuştur. İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük soykırımı yapan Almanya’dan Türk milletinin alacağı hiçbir ders yoktur.

Gerçek Şudur ki; Türkler Ermeni soykırımı yapmadılar. Dünya kamuoyunun da desteğini alarak, Türkiye’den toprak ve tazminat taleplerini yasal hale getirmek için yüzyıldır sürdürülen diaspora çığırtkanlığına pabuç bırakmayacağız. Dik duracağız çünkü bu mesele Lozan’da bitmiştir” dedi.

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Dünya Yayın: 05.05.2024 08:24
İhlas Haber Ajansı
Öğrenciler ormandaki yanıcı materyalleri temizledi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan “Orman Benim” kampanyası çerçevesinde Karabük’te öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.

Karabük Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamlık Kent Ormanı’nda orman yangınlarına yönelik önleyici tedbirler çerçevesinde ’Orman Benim’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Erol Özkan, Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı ve personeller ve öğrenciler katıldı.

Orman yangınlarının önlenmesi, muhtemel yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararların en aza indirilmesi, vatandaşlarda orman yangınlarının çıkmasını önleme bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler ile diğer katılımcılar yangına sebebiyet verebilecek kuru dal parçaları ve atıkları topladı.

Etkinliğin, ormanlardaki yanıcı materyallerin azaltılmasına yönelik yapıldığını belirten Orman İşletme Müdürü Kırımlı, “Orman yangınlarının yüzde 90’ı insan kaynaklı. Özellikle son yıllarda Akdeniz ve Ege bölgelerinde çok büyük yangınlar çıktı. Halkımıza ormanların bizlere emanet olduğu bilincini oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

Öğrencilerden Berat Aslan da ormanları çok sevdiğini ifade ederek, etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Aslan, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması noktasında yapılması gerekenlere değindi.