Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu İftar Sofrasında Buluştu

Safranbolu Yayın: 07.06.2016 14:16
Yazar:
Safranbolu İftar Sofrasında Buluştu

Onbir Ayın Sultanı Ramazan Ayı Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Safranbolu’da da sevinçle karşılandı.

Safranbolu’da il İftar  Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan, hayır sever vatandaşlar tarafından finanse edilen,  bölgenin en büyük Camilerinden birisi olan Merkez Camiinde verilirken, iftara ilgi oldukça yoğun  oldu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliği yaptığı iftar programına Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal,  Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İlçe Başkanı Ali Kaya, Safranbolu Belediye Spor Kulüp Başkanı Mehmet Koca ve çok sayıda Safranbolulu vatandaş katıldı.

Ezanın okunması ve Oruçların açılmasının ardından bir konuşma yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “  Değerli hemşerilerim, Rabbim tutmuş olduğunuz oruçları kabul eylesin.  Cenabı Hak inşallah tüm Ramazan boyunca böyle sağlıklı oruçlar tutmayı nasip eylesin” dedi.

Böylesi güzel günlerde Safranbolulu vatandaşlar ile bir arada olmaktan, Mübarek Ramazan ayını hemşerileri ile birlikte karşılamaktan büyük mtlulk duyduğunu ifade eden Başkan Aksoy; “ Bu iftarları Karabük ve Safranblulu iş adamları finanse ediyorlar. Bizlerde aracı oluyoruz. Tüm hayırsever vatandaşlarımızdan Allah Razı Olsun diyor tüm islam Alimine ve Ülkemize hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi.

Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin uysal ise konuşmasına Safranbolulu vatandaşların Ramazan Ayını tebrik ederek başladı. Hayır severlere de teşekkür eden Uysal; “ Bugün ülkemizde 3 milyon Suriyeli kardeşimizi ağırlıyoruz. İşte bu misafirperverliğimizin altında bu inanç  yatmaktadır. Allah  ayakta kalmalarını sağladığınız için hepinizden razı olsun. Tuttuğunuz oruçların kabul olması dileği ile sizleri Allah’a emanet ediyorum” dedi.

İftar porgramın da son olarak Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar konuştu.

Saylar konuşmasında şunarı söyledi: “ Değerli Safranbolulu hemşerilerim. Bir Ramazan ayına daha birlikte girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Cenabı Hak cümlemize oruçlarımızı sağlık sıhhat, barış içerisinde tutmak nasip etsin. Buakşam, Ramazanın ilk gününde sizlerle birlikte orucuuzu açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sayın Başkanımızı da 6 yıldır geleneksel hale getirdiği ve kardeşlik, komşuluk ilişkilerini güçlendirdiği Ramazan iftarları ve Ramazan aşamlarından dolayı kutuyor, hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum”

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı

Gündem Yayın: 06.05.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Çorum’da silahlı ve bıçaklı kavga: 1 yaralı

Çorum’da iki grup arasında meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı.

Olay, gece saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Küçük Sanayi Sitesi 16. Cadde üzerinde iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle silahlı ve bıçaklı kavga çıktı. Çıkan kavgada Umut V. vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak ve bıçaklanarak yaralandı. Yaralı şahıs kendi imkanları ile gittiği Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kavganın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve çarşı mahalle bekçileri sevk edildi. İddiaya göre, kavgaya karıştığı öğrenilen 6 şahıs ifade vermek üzere polis merkezine götürüldü.

Öte yandan, polis ekipleri tarafından olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan ele geçirildi.

Paylaş: