Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Arslan “Vicdansızların eline kalmak istemiyoruz”

Gündem Yayın: 02.06.2014 14:54
Yazar:

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci, ev kiralarının yüksek ve yurtların yetersiz olmasını protesto etti . Öğrenciler adına açıklama yapan Ulaş Arslan; “Biz bu sorunumuzu Başbakanlığa ve Başbakanımıza göndereceğimiz 20 bin imza ile çözeceğimize inanıyoruz.  Aksi halde yeni eğitim öğretim yılında bu meydandaki topluluk  giderek artar, öğrenci kalitesi düşer ve düzeltilemeyecek sorunlar açar” dedi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci, ev kiralarının yüksek ve yurtların yetersiz olmasını protesto etti.

Karabük Belediyesi önünde toplanan öğrenciler, kentteki ev kiralarının yüksek olmasını ve yurtların yetersiz olmasını protesto etti. Öğrenciler, ‘Okumaya mı geldik zengin etmeye mi bilemedik’, ‘Ev kiraları çok yüksek, öğrenciler mağdur’, ‘Bu sorun hem öğrencilerin hem de ailelerinin sorunudur’ yazılı dövizler açtı. Öğrenciler daha sonra sorunlarını Başbakanlık’a göndermek için belediyenin önünde açtıkları stantta dilekçelerine vatandaşlardan imza atarak destek olmalarını istedi. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Ulaş Arslan, asgari ücretin üzerinde olan ev kiralarını ödemekte ve yurt bulmakta zorlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Biz bu sorunumuzu Başbakanlığa ve Başbakanımıza göndereceğimiz hedeflediğimiz 20 bin imza ile çözeceğimize inanıyoruz. Bu imzaları bizzat ben kendilerine ulaştıracağım. Sorunumuzun üniversite, KYK ve Başbakanlık gibi kurumlar tarafından ciddiye alınacağına yürekten inanıyoruz. Aksi halde yeni eğitim yılına kadar sorunlarımız için somut adımlar atıldığını görmezsek, bu meydandaki topluluğun giderek katlanacağını, öğrenci kalitesinin düşeceğini, düzeltilemeyecek sorunlar açacağını buradan duyurmak istiyoruz. Vicdansızların eline kalmak istemiyoruz.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Banyoda karısını öldüren koca adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 01.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da evlerinin banyosunda 4 yıllık karısını tabancayla öldüren koca, adliyeye sevk edildi.

Olay, Samsun’un Atakum ilçesi Körfez Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 yıllık evli oldukları öğrenilen ve bu evlikten de 1 çocukları bulunan Ertuğrul Temiz (39), eşi Gülcan Güneş’i (39) evlerinin banyosunda tabancayla kafasından vurduktan sonra olay yerinden kaçtı. Ertuğrul Temiz kardeşine cep telefonundan, “Eşimi vurdum, çocuğumu alıp kaçtım” mesajı attı. Olay polise haber verildi. Eve giden polis kendi imkanları ile kapıyı açıp içeri girdiğinde Gülcan Güneş’i banyoda tabancayla kafasından vurulmuş halde ölü buldu. Ertuğrul Temiz aynı mahallede polise teslim oldu. Gülcan Güneş’in cansız bedeni otopsi için Adlı Tıp Kurumu Samsun Grup Başkanlığına gönderildi.

Aldattığı iddiası

Katil zanlısı Ertuğrul Temiz, eşinin banyoda vücudunda morluk gördüğünü, sorduğunda ’kendisini aldattığını’ söylemesi üzerine tabancayla onu vurduğunu savundu. Polisteki sorgusu tamamlanan Temiz, geniş güvenlik önlemleri altında bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Ertuğrul Temiz’e adliyeye çıkarılırken üzerinde ’polis’ yazan çelik yelek giydirilmesi dikkat çekti.

Paylaş: