Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kastamonu’da Hayvan Pazarı, Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

Kastamonu Yayın: 25.05.2016 08:39
Yazar:
Kastamonu’da Hayvan Pazarı, Şap Hastalığı Nedeniyle Kapatıldı

KASTAMONU Canlı Hayvan Pazarı, şap hastalığı nedeniyle karantina altına alınarak, ikinci bir emre kadar kapatıldı. Kastamonu İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Kastamonu’da il merkezi, Tosya ve Taşköprü ilçelerinde şap hastalığının yayılmasını önlemek için ikinci bir emre kadar Kastamonu Hayvan Pazarı’nın karantina altına alınarak kapatıldığını açıkladı. Kastamonu İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, yazılı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kastamonu’da il merkezinde Bayındır köyü, Taşköprü’de Küçüksu köyünde, Tosya’da Kösen köyünde, il merkezinde Saraycık köyünde, Çatalçam köyünde ve Budamış köyünde alınan numunelerde şap hastalığının görülmesi üzerine belirtilen bölgelerde gerekli kordon ve karantina uygulamaları gerçekleştirilmiştir. Yine Kastamonu’ya sınır köylerde, Çankırı, Çorum, Bartın ve Sinop illeri ile Kastamonu’ya yoğun hayvan hareketi gerçekleştiren Amasya ve Samsun illerinde şap hastalığı çıktığı ve hayvanlarda büyük ekonomik kayıplarla birlikte telefata neden olduğu ve Çankırı, Çorum, Samsun, Amasya, Sivas, Yozgat, Tokat, Kırıkkale, Adana, Kars, Muğla, Burdur illerinde şap hastalığından dolayı hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatıldığı bildirilmiştir. Bu yüzden hastalığın daha fazla mihrak oluşturmaması ve hastalık çıkma ihtimali muhtemel mihrakların da kontrol altına alınmasını sağlamak üzere salgın hastalıklarda alınacak tedbirler kapsamında hastalıkla etkin mücadele için ilimiz merkezinde bulunan hayvan pazarının, 23.05.2016 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılmasına karar verilmiştir.” Öte yandan, Kastamonu Hayvan Pazarı 17 Aralık 2015 tarihinde şap hastalığı tehdidi nedeniyle karantina altına alınarak yine kapatılmış ve yaklaşık üç ay sonra açılmıştı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tırın önünde metrelerce sürüklenip burunları bile kanamadan kurtuldular

Gündem Yayın: 06.05.2024 00:48
İhlas Haber Ajansı

Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca Mart 2024 tarihinde Tokat’ta meydana gelen kazalar paylaşıldı. Kaydedilen görüntülerde bir otomobil tırın önünde metrelerce sürüklendi. Araç içerisinde bulunanlar şans eseri burunları bile kanamadan kurtuldular.

Türkiye’nin birçok ilinde farklı tarihlerde meydana gelen trafik kazalarının görüntüleri, Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi. Tokat’ta şubat ayında meydana gelen 4 ayrı kaza da kameralar tarafından an be an kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2024 yılının Mart ayında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının kaydettiği farklı illerdeki trafik kazalarının görüntülerini paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Tokat’ta 4 ayrı kaza kameralara yansıdı. Dikkatsizlik ve geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen sürücüler kazalara neden oldu.

“Metrelerce sürüklendi”

İlk görüntüde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki caddede meydana geldi. Görüntüde bir otomobil aynı yönde ilerleyen tırın sıkıştırması ile yan döndü ve metrelerce sürüklendi. Kazada şans eseri otomobilde bulunanlar yara almadan kurtuldu.

“Otobüs hızını alamadı”

İkinci görüntüde ise şehir içi Özel Halk otobüsü durmayarak kırmızı ışıkta duran arabalara arkadan çarptı. Kaza nedeniyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.

“Yine kavşak yine kaza”

Paylaşılan diğer iki kaza da şehirdeki farklı kavşaklarda meydana geldi. Geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen araçlar çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle araçlarda maddi hasar meydana geldi.