Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de Geleneksel Sanatlardan Oluşan Oyuncak Sergisi Açıldı

Gündem Yayın: 18.05.2016 14:03
Yazar:
KBÜ’de Geleneksel Sanatlardan Oluşan Oyuncak Sergisi Açıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Dilek Çelik öncülüğünde hazırladıkları “Geleneksel Sanatlarla Oyuncak Sergisi” Yrd. Doç. Dr. Kerim Kara Fuaye Salonu’nda açıldı.

Sağlık Yüksekokulu öğrencilerinin oluşturduğu çocuklarda 3-6 yaşa hitap eden çok fonksiyonlu oyuncakların yer aldığı sergiyle ilgili olarak Öğr. Gör. Dilek Çelik hedeflerinin el sanatı ile oyuncakları birleştirmek ve amaçlarının çok fonksiyonlu oyuncak yapmak olduğunu  söyledi.

Serginin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, Sağlık Yüksekokulu Öğr. Gör. Dilek Çelik, Kayabaşı İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri, Safranbolu Gülbahçesi Gündüz Bakım Evi ve Kreşi, 5000 Evler Anaokulu ve Demir Çocuk Anaokulu öğrencileri katılarak kurdeleyi birlikte kesti.

                       

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Manşet Yayın: 08.05.2024 15:06
Çiftçiler ve üreticilerin gelir seviyesi TABİAT ile artırılacak

Karabük’te çiftçilerin ve üreticilerin gelir seviyesini artıracak olan Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı yapıldı.

Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor (TABİAT) projesinin açılış lansmanı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Karabük’ün yüzde 74’ünün ormanlarla kaplı olduğunu belirtti.
Geriye kalan yüzde 26’lık kısmın sadece 17’sinde tarım yapılabildiğini ifade eden Yavuz, “Bizim binlerce dönüm arazide, yüzlerce dönüm arazide tarım yapma şansına sahip değiliz. O zaman ne yapmamız lazım? Arkadaşlarımızla konuştuk. Bizim biraz daha katma değeri yüksek, ticari değeri yüksek, dar alanlarda yetiştirdiğimiz zaman çiftçimize gelir getirebilecek olan ürünleri yönelmemiz lazım” dedi.

AW199464 04 scaled

 

“Üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz”
Karabük coğrafyasının ve ikliminin en uygun olanının tıbbi aromatik bitkiler olduğunun altını çizen Yavuz, “O zaman biz bu tarım arazisi olarak kısıtlı coğrafyada da toprakta katma değeri yüksek, tıbbi aromatik bitkileri yetiştirdiğimiz zaman hem tıpta hem kozmetikte hem gıda da açıkçası kullanılan ürünlerde katma değeri düşen ürünlerle birlikte biz çiftçilerimizin ve üreticilerimizin gelir seviyesini arttırabiliriz” diye konuştu.

AW199464 06 scaled
Tıbbi aromatik bitkilerle TABİAT Karabük markası altında bir yolculuğun beklenildiğini anlatan Yavuz, “Valiliğimizden, müdürlüklerimize, kaymakamlıklarımıza, ticaret odalarımıza, muhtarlarımıza, ziraat odalarımıza, çiftçilerimize kadar bu ürünleri markalaştırmamız lazım. Aynı zamanda turizm sektörüyle de ilişkiler kurmamız lazım. Yetiştireceğimiz ürünlerin hasat şenlikleriyle, turizm sektörün yakışır bir şekilde paketleyerek, bu ürünlerimizi açıkça satışa koyarak turizmle birlikte de ilişkilendirip tıbbi aromatik bilgilerimizi turizm sektörüyle iç içe geçirip hasat ve diğer faaliyetlere bu şehrin turizmi ile birlikte düşünmemiz lazım” ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık tarafından proje tanıtım sunumu yapıldı.
Vali Yavuz’un çiftçilere tohum ve fidan dağıtımı yapmasıyla program sona erdi.

AW199464 05 scaled