Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2016 08:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun: “Engellilerimizin İşini Kolaylaştırmak Bizim İnsani Bir Vazifemizdir”

KASTAMONU Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, engellilerin işini kolaylaştırmanın kendilerinin insani bir vazifesi olduğunu söyledi. 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezinde konferans düzenledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Bakan Müşaviri Abdulkadir Anaç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Sosyal Politikalar ve Engelli Hakları” konulu konferansa Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Eğitim Fakültesi Dekanı İ. Ünal İbret, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konferansta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, “Devletimizin son dönemde hayata geçirdiği yasal düzenlemelerle erişilebilirlik, istihdam, eğitim ve sağlık alanında devrim niteliğinde işler yaptığına şahit olduk. Engellilerin sosyal hayata uyum sağlaması, toplum nezdinde farkındalık oluşturulması ve her türlü haktan en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalar yapılmıştır. Engellilerimizin toplumsal yaşamın her alanında yer almasını sağlayarak, hak temelli bakış açısıyla Bakanlık ve Taşra Teşkilatı olarak hizmet üretmeye devam ediyoruz” dedi. Altun, şöyle konuştu: Aile ve Sosyal Politikalar Kastamonu İl Müdürlüğü olarak tarafımıza yapılan 7 bin 61 evde bakım aylığı müracaatından 3 bin 335’ine evde bakım hizmeti kapsamında aylık bağlanmıştır ve en son verilerimize göre yaklaşık 3 milyon lira her ay bu ailelerimize verilmektedir. Ayrıca bin 283 engelli ve refakatçilerine engelli kimlik kartı verilmiştir. İl Müdürlüğümüze bağlı Özel Bakım Merkezlerinde 99 engelli bireye hizmet sunulmaktadır. İl Müdürlüğü olarak toplumun engelliler alanında farkındalığını artırmayı, insan odaklı politikalarla, istisnasız toplumun bütün kesimlerinin engellilerimizi toplumsal yaşama kattığı, herkesin el ele verdiği, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir toplum amaçlıyoruz. Engellilerimizin işini kolaylaştırmak ve önlerini açmak bizim hem kurumsal hem de insani vazifemizdir” diye konuştu. Aile Bakanı Müşaviri Abdulkadir Anaç tarafından ‘Engellilik, Engelli Hakları, Engelli Eğitimi, Erişilebilirlik, Engelli İstismarı, Engelliler Kanunu, Engelli Sağlığı, Eğitimi, Bakımı, İstihdamı’ konularında bilgiler verildi. Program sonunda Vali Vekili Aytekin Yılmaz, Bakan Müşaviri Abdulkadir Anaç’a plaket takdim etti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mart, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta feci kaza: 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

Zonguldak’ta hafif ticari araçla çarpışan motosikletin 15 yaşındaki şoförü hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.
Devrek ilçesine bağlı Şahintepe mevkisinde 15 yaşındaki Ahmet Yolcuoğlu yönetimindeki plakası öğrenilemeyen motosiklet ile H.P.’nin (59) kullandığı 67 AEZ 254 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın tesiriyle Yolcuoğlu yere savruldu.
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sıhhat Yolcuoğlu’nun hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma takımları etrafta güvenlik tedbiri alırken kazada yaralanan ticari aracın şoförü H.P. de Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Güvenlik kamerasına saniye saniye yansıyan kaza sonrası Yolcuoğlu’nun cansız vücudu otopsi için morga kaldırılırken, kazaya ait soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.