Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Düşten Gerçeğe Projesi

Zonguldak Yayın: 29.05.2014 07:28
Yazar:

ZONGULDAK Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çağrısı kapsamında desteklenen ülke genelindeki 39 projeden biri olan ‘Düşten Gerçeğe’ Bülent Ecevit Üniversitesi yürütücülüğünde tamamlandı. Koordinatörlüğünü, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Özlem Koray’ın yaptığı proje kapsamında, eğitimi yarım kalmış, 16-29 yaş arası lise ve üniversite eğitimi alma çağında olan ve çalışmayan genç kadınların sosyal yaşama ve iş yaşamına dönük hedeflerini gerçekleştirmeleri için gerekli donanımı kazanmalarını amaçlanırken, bu yaş aralığındaki kadınların bireysel gelişim, sosyal yaşama uyum, özgün iş fikirleri ortaya koyma ve bu fikirleri projelendirme konularında yetiştirilmeleri hedeflenip, genel anlamda eğitim odaklı olan projede hobi-meslek kursları ile de uygulama alanı genişletildi. Proje kapsamında katılımcılara kişisel gelişim, sosyal yaşama uyum, iş yaşamına dönük üretim eğitimleri olmak üzere toplam 3 aylık süreçte 56 saatlik eğitim verildi. Proje eğitimleri; Doç. Dr. Halil Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Mualla Murat, Yrd. Doç. Dr. Sezai Kalafat, Yrd. Doç. Dr. Selda Polat, Öğr. Gör. Berin Bayraklı, iletişim uzmanı Neriman Kara ve hobi meslek kursları profesyonel eğitimcileri tarafından verilirken, projede Yrd. Doç. Dr. Gürkay Birinci ve Melda Torlak rehber olarak görev aldı. Projede gönüllülük çalışmaları da gerçekleştirilmiş olup, bu kapsamda Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği öğrencileri gönüllülük eğitimleri aldı ve gönüllü olarak çalışmalar yürüttüler. Proje kapanış toplantısı Kdz. Ereğli Nikah Salonunda gerçekleşti. Programa, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzmanlarından Başak Ekinci, Ereğli İşkur Şube Müdürü Ayfer Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Şen ve proje eğitimcileri katıldı. Katılımcılara ve gönüllü öğrencilere sertifikaları törenle verildi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BİLSEM’den yıl sonu şenliği

Zonguldak Yayın: 06.05.2024 08:48
İhlas Haber Ajansı
BİLSEM’den yıl sonu şenliği

Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi’nin 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında halka açık alanlarda düzenlediği etkinlikler, 2 Mayıs 2024’te Engelsiz Yaşam Merkezi’nde açılan resim sergisi ile başladı.

Sürrealizm (gerçeküstücülük) akımı etkisiyle çocukların hayal dünyaları yansıttıkları resimlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü. Resim yetenek alanı öğrencileri tarafından hazırlanan bu serginin açılışına Zonguldak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç ve eşi Esin Yalınkılıç, Amele Birliği Başkanı Veli Köktürk, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Turan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemile Gül ve protokol üyeleri katıldı.

Ayrıca aynı günün akşamı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonu’nda müzik yetenek alanı öğrencileri tarafından müzik konseri gerçekleştirildi. Öğrenci korosu tarafından çocuk şarkıları ve türküler seslendirildi. Etkinliğe Vali Yardımcısı Mehmet Türk ve ailesi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Hakan Yüksel, okul müdürleri ve veliler katıldı. BİLSEM Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle müzik dinletisi sona erdi.

Alışveriş merkezinde düzenlenen sergide ise genel yetenek alanındaki tüm branşlarda, öğrenciler sene içerisinde hazırladıkları projelerini sergileyecekler. Patent/Faydalı Model/Tasarım Tescil Belgesi alan ürünler, TÜBİTAK yarışmalarında ödül alan projeler, TEKNOFEST yarışmalarına katılan elektrikli araç, otonom araç, dron, İHA-SİHA gibi çalışmaların ile yıl boyunca öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler ziyaretçilere tanıtılacak.