Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde Deneme Üretimi

Kardemir Yayın: 23.04.2016 14:56
Yazar:
Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde Deneme Üretimi

Türkiye’nin ilk ağır demir çelik sanayisi ve tek ray üreticisi olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) A.Ş, yeni yatırımları olan Kangal ve Çubuk Haddehanesi’nde deneme üretiminin yapıldığını bildirdi.
Fabrikadan yapılan açıklamada, araç lastiklerinin içindeki çelik tellerin yarı mamulü olan filmaşin, kalın kangal, nervürlü inşaat çeliği ve kaliteli yuvarlak çubuk gibi ürünlerin elde edileceği kangal ve çubuk haddehanesinde dün deneme üretimine geçildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye’nin tek ray üreticisi olan KARDEMİR olarak bir taraftan ürün kapasitelerini artırırken diğer yandan da Türkiye’de üretilmeyen ürünleri de üretmek vizyonu ile gerçekleştirdiği katma değerli ürünlere yönelik yatırımlarından olan 700 bin ton/yıl kapasiteli Çubuk ve Kangal Haddehanesinde ilk deneme üretimini 22 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleştirdi. İlk deneme üretiminin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın kutlandığı bu günlere denk gelmiş olması da ayrı bir mutluluk oldu. Kangal Haddehanemizin KARDEMİR’e, Karabük’e, vatanımıza, milletimize ve tüm paydaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, bu vesile ile bu tesisin kurulması için karar verenlere, tesisin yapımında ve devreye alınmasında emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.”

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

İlçe Haberleri Yayın: 02.05.2024 20:48
İhlas Haber Ajansı
Safranbolu TSO heyetinden hayırlı olsun ziyaretleri

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal beraberindeki heyetle belediye başkanları Özkan Çetinkaya ve Elif Köse ile İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe 31 Mart’ta Karabük Belediye Başkanlığına seçilen Özkan Çetinkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Çetinkaya, nazik ziyaret ve iyi dileklerinden dolayı TSO heyetine teşekkürlerini sundu.

Ziyaret, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe’nin, Çetinkaya’ya Atatürk tablosu hediye takdimi ile son buldu.

Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hayri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri Fehmi Erdoğan, Eyüp Öztürk, Meclis Başkan Yardımcısı Rıfat Aynacı, meclis üyeleri Hasan Cemal Şahin, Emrah Tufan ve Hacı Mehmet Gençer Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Heyet Başkan Köse’ye çalışmalarında başarılar dilerken, Köse de nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyet daha sonra İl Genel Meclis Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.