Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Mavi  Kapı”  Faaliyetlerine Başladı

Gündem Yayın: 14.04.2016 14:40
Yazar:
“Mavi  Kapı”  Faaliyetlerine Başladı

Türkiye’de son yıllarda aile içi şiddetin artması, kadın cinayetlerinin çoğalması hatta çocuklara karşı olan istismar, tecavüz olaylarının yaşanması STK’ları harekete geçirdi.

Ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdüren ve Karabük’te de tanıtım çalışmalarını sürdüren MAVİ KAPI Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Canyurt,  yaptığı açıklamada;  “ Mavi Barış,saflık,sakinliği temsil eder ve rengi Erkek için TC erkek vatandaş kimlik kartı rengidir.Bu anlamda Mavi Kapı olarak başlattığımız ve tamamen erkeklerden oluşan bir yönetim biçimi içinde aile içi şiddete karşı , kadın,çocuk şiddetlerine karşı örgütlenmek,eğitim çalışmaları yapmak ve sosyal projeler ile İnsanlarımızı bilinçlendirmek için yola çıktık. Biliriz ki Kadın Annedir, eştir,kız çocuğumuzdur, haladır,teyzedir,arkadaştır ve biliriz ki eksik yanlış yönlendirmelerden dolayı kadınımız şiddet görmektedir, amacımız erkek içinde şiddete dönüşmeden kadın sevgisi-saygısını yaratmaktır,bizim dinimizde Cennet Annelerin Ayağı Altındadır anlayışı vardır ama Annelerimize , Kadınlarımıza  karşı şiddet de vardır ne yazık ki ülkemizde, bu anlamda önce erkeklerin bilinçlenmesi gerektiğini düşünmekte, sevgi,saygı anlayışını görgü kuralları  içinde insanlarımız ile paylaşarak şiddeti önlemek  çeşitli etkinlik ve faaliyetler ile de bu çalışmalarımızı desteklemektir” dedi.

Canyurt, Karabük’te ki çalışmaları için STK’ları ve kentin önemli mihenk taşları olan Belediyeleri, Kardemir ve sendikaları ziyaret ettiklerini yine  basın mensupları ile buluşarak  dernekleri hakkında bilgiler verdiklerini de ifade etti.

 

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarma’dan uyuşturucu kullananlara operasyonu

Gündem Yayın: 04.05.2024 04:36
İhlas Haber Ajansı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçunu işleyen 14 şüpheli şahsa işlem yaptı.

Jandarmanın uyuşturucu ile mücadelesi sürüyor. Jandarma Komutanlığınca ekiplerince 22 -29 Nisan 2024 tarihleri arasında icra edilen önleyici faaliyetler neticesinde; 24 gram Bonzai, 5 gram Skunk, 6 gram Kubar Esrar, 3 adet Lyrıca Hap, 2 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirdi. Yapılan çalışmada hakkında uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçunu işleyen 14 şüpheli şahsa, işlem yapıldı. Ekiplerin yaptığı çalışmada yurda kaçak yollarla giren 1 kişi yakalandı.

Paylaş: