Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de “Nefes Alamıyorum Anne”  Resim Sergisi

Gündem Yayın: 11.04.2016 14:41
Yazar:
KBÜ’de “Nefes Alamıyorum Anne”  Resim Sergisi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Meral Batur’un “Nefes Alamıyorum Anne” isimli resim sergisi açıldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi sergi salonunda gerçekleştirilen açılışa Safranbolu İlçe Mille Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Safranbolu Mal Müdürü Ömer Akça ve Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Özgül Gök katıldı.

“Nefes Alamıyorum Anne” isimli resim sergisinde Yrd. Doç. Meral Batur, ana temanın iki buçuk ay önce kaybettiği annesine duyduğu özlem ve acı olduğunu dile getirdi. Batur, çalışmalarında içsel duygularına karşılık gelen imgeleri arayıp, bu imgeleri duygu ve düşüncelerine uygun sembollere dönüştürerek beklenmedik hikâyeler yarattığını belirtti ve şöyle devam etti: “Resimlerimde zaman zaman anlamını belki de sadece kendimin anlayabileceği kapalı işaretlerle aktaran ve onların yerine geçecek göstergeleri seçen benim için semboller, sanatçının iç dünyasına açılan bir pencere gibidir. Diyebilirim ki, dış dünyanın zorunlu biçimlerinden çok uzakta belki de başka bir uzamda varılması gereken uzun bir yol vardı önümüzde.”

Baskı, kolaj ve deneysel çalışmalardan oluşan 40 adet çalışmanın yer aldığı sergi 12 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı

Karabük Yayın: 07.05.2024 11:04
İhlas Haber Ajansı
Durakta oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı yakalandı

Karabük’te otobüs durağında oturan kadının telefonunu çalan kapkaççı, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 100. Yıl Mahallesi’nde S.E. otobüs durağında beklediği sırada bir kişi elindeki telefonu alarak kaçtı. S.E.’nin ihbarı üzerine polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Güven Timi ekipleri, saha çalışmaları ve yaklaşık 400 GB’lık güvenlik kamerası görüntüsünün incelenmesinin ardından zanlının M.O. olduğunu tespit etti. M.O’nun telefonu satmaya çalıştığının tespit edilmesi üzerine Ankara Caddesi üzerinde bir iş hanında ekipler tarafından önlem alındı. Yakalanan zanlının üzerinde yapılan aramada S.E’ye ait telefon ile 8 adet kırmızı reçeteye tabi sentetik hap ele geçirildi. Zanlı gözaltına alınarak, sorgusu yapılmak üzere emniyete götürüldü.