Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu Belediye Meclisinde Deprem

Safranbolu Yayın: 05.04.2016 14:17
Yazar:
Safranbolu Belediye Meclisinde Deprem

İl Genel Meclisinde grup kararına rağmen Ahmet Sözen’in aday çıkarak Meclis Başkanlığına muhalefetin oyları ile seçilmesinin ardından şimdi de benzer tablonun Safranbolu Belediye Meclisinde yaşanması, AK Parti Teşkilatlarında huzursuzluk olduğu şeklinde söylentilerin çıkmasına neden oldu. Ayrıca bu durumun   Kore gezisinde olan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’da şok etkisi yarattığı ifade edildi.

İl Genel Meclisinde muhalefetin oyları ile Meclis Başkanlığına seçilen Ahmet Sözen’in ardından, Safranbolu Belediye meclisinde  yapılan seçimlerde de benzer olaylar yaşandı.  Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un Kore gezisinde olması nedeniyle katılmadığı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında Aksoy’un  yakın kurmayları yeni dönemde seçilemezken, bunda da muhalefetin etkisinin olduğu ifade edildi. Ayrıca yaşanan bu durumdan haberdar olan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’da şok etkisi yarattığı belirtiliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un iki dönemdir yakın kurmayları ve çalışma arkadaşları olan Erdoğan Şenol, Halil Aydın, Mehmet Ali Özer ve özellikle İmar Komisyonunda yer alan Elif Hacıalioğlu, Pazartesi günü yapılan seçimlerde muhalefetin listesi karşısında tutunamadılar.

Muhalefetin 9-6 üstünlük sağladığı seçimler sonucunda daha önce Halil Aydın’ın yer aldığı 1. Meclis Başkanlığına Şenol Karadeniz, Mehmet Ali Özer’in 2. Meclis Başkan Vekilliği yerine Hatice Çelik seçildi.

Diğer yandan Erdoğan Şenol ve Halil Aydın’ın görev yaptığı Encümen üyeliğine ise; Tahsin Kartal ve Serap Karaoğlu seçildi.  Plan Bütçe Komisyonunda görev yapan, Şenol Karadeniz, Şükran Şentürk, Fatih Akgün, Mehmet Ali Özer ve Hasan Dağdelen’in yerine ise  muhalefet listesinde yer alan Tahsin Kartal, Emrah Tufan, O. İsmail Timar, Şenol Karadeniz ve Necati Kuru seçildi.

Belediye İmar Komisyonunda  daha önce Elif Hacıalioğlu, Halil Aydın, Serap Karaoğlu, Necati Kuru ve Cemal Akarsu görev yaparken,  yapılan seçim sonrası, Elif Hacıalioğlu, Halil Aydın bu göreve yeniden seçilemedi ve yerlerine Tahsin Kartal ile Şenol Karadeniz seçildi.

Necati Kuru, Serap Karaoğlu ve Cemal Akarsu ise yeniden seçilerek yerlerini korudu.

Öte yandan Karabük İl Genel Meclisinde alınan grup kararına rağmen Ahmet Sözen’in Meclis Başkanlığına aday olarak muhalefetin oyları ile seçilmesinin yarattığı şok etkisi geçmeden ikinci şok etkisinin Safranbolu Belediye meclisinde yaşanmasının AK Parti’de yaşanan huzurluğu gözler önüne serdiği ifade edildi.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.