Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Küre’de ‘Z’ Kütüphane Açıldı

Kastamonu Yayın: 09.03.2016 09:11
Yazar:
Küre’de ‘Z’ Kütüphane Açıldı

KASTAMONU Küre Çok Programlı Anadolu Lisesinde ‘Z’ Kütüphane yapıldı.
Küre Çok Programlı Anadolu Lisesindeki okul kütüphanesi tamamen yenilenerek, modern bir görünüm ile ‘Z’ kütüphane şeklinde düzenlendi. Z Kütüphanesinin açılışına Küre Kaymakamı Nesim Işık ile kurum amirleri, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tamamen yerel imkanlar ve özgün proje çizimi ile yapılan Z Kütüphaneye, ilçe esnafı, Küre Devlet Hastanesi personeli, kamu kurum ve kuruluşlar ile öğretmen ve öğrenciler kitap bağışında bulundular.
Açılışta konuşan Küre Kaymakamı Nesim Işık, eğitimin bütün unsurlarıyla bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirterek, bu bütünün parçalarından birinin eksik olması durumunda sistemin aksayacağını belirtti.
Kaymakam Işık, “Bu sistemde kitap, kütüphane ve okuma alışkanlığının önemli bir yeri var. Modern çizgilerle zenginleştirilen kütüphanenin proje çiziminden kitapların bağışına kadar tüm aşamaları yerel imkanlar, kamu ve özel sektör kuruluşlarının destekleri ile yapıldı. Katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Işık, Z Kütüphanesinin ilçe halkına ve öğrencilere faydalı olmasını temennisinde bulundu.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boğalar Yeni Yusufeli’nde ilk kez arenaya çıkacak

Kültür Sanat Yayın: 28.04.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Boğalar Yeni Yusufeli’nde ilk kez arenaya çıkacak

Artvin’in Yusufeli ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri eski yerleşim yerinin sular altında kalması nedeniyle bu yıl ilk kez yeni yerleşim yerinde düzenlenecek.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Derekapı Boğa Güreşleri arenası baraj suları altında kalması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı 200 yıllık boğacılık geleneği yok olmaması için yeni yerleşim yerinde boğa güreşleri arenası inşa etti. İlçe merkezinin yeni yerleşim yerine taşınmasının ardından 14,5 hektar alanda inşa edilen ’Yusufeli Orman Parkı’nda yer alan boğa güreş meydanı bu yıl ilk kez hizmet verecek.

Yusufeli Belediyesi ve Yusufeli Boğacılar Kulübü tarafından organize edilen boğa güreşlerinde, boğalar farklı kategorilerde rakipleriyle kozlarını paylaşacak. Bugün başlayacak olan Cumartesi ve Pazar günü devam edecek olan güreşlerde baş boğaya ise 100 bin lira para ödülü verilecek.