Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Alpboğa: “üreten kadın kalkınan toplum demektir”

Gündem Yayın: 07.03.2016 14:39
Yazar:
Alpboğa: “üreten kadın kalkınan toplum demektir”

Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı ve Üreten Eller Kooperatifi Bakanı Nuray Alpboğa, 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeni ile basın açıklaması yaptı.
Alpboğa “Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Kadınların sosyal ve siyasal hayatta hak ettikleri konuma yükselmeleri ve geleceğe güvenle bakmaları ise; yetiştirdikleri nesillerin mutluluğunun ve başarılarının en temel şartıdır” dedi
Kadın hak ve özgürlüklerindeki ilerlemeler, kadınlarımızı toplumsal yaşamda hak ettikleri konuma taşımaya devam etme olup, bu mücadele, demokrasiler ile insan haklarının gelişmesine de büyük katkılarda bulunmaktadır diyen Alpboğa “Birlemiş Milletler tarafından tüm dünya kadınlarına armağan edilen bugün, ülkemizde de en önemli özgürlüklerden biri olan ‘Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı’ hakkının kadınlarımıza tanınmasının 80’inci yıldönümüdür. Kadınlarımızın siyasi alan başta olmak üzere, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, kısacası toplumsal yaşamın tüm alanlarında erkeklerle eşit haklara sahip olması ve bu hakların pozitif ayrımcılıkla zenginleştirilmesi de kadınlarımıza verdiğimiz değerin bir diğer ifadesidir.
Kadınların toplum içerisinde sahip olduğu önemin bilincinde olan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra komitesi olarak kadınlarımızı sosyal hayata kazandırmak, ekonomik özgürlüklerini sağlamak amacıyla Kalkınma Ajansı desteği ile alınan “üreten eller projesi” üzerinde çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Projede en son gelinen noktada kadınlarımızın yöresel gıda ve el sanatlarını satışa sunmak amacıyla ONEL AVM kat 2’de mağazamız kiralanarak Mart ayı sonunda ürün kabulleri başlayacaktır. Tüm kadınlarımızı üreten eller projesine destek vermeye davet ediyoruz. Üreten Eller Projesi dahilinde tüm gelişmeleri ilerleyen tarihlerde kamuoyuyla paylaşacağız” dedi
Alpboğa son olarak tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayarak, kadının toplum içindeki yerini alması, kadına yönelik cinsel istismar ve şiddetin sona ermesi hususunda yapılan çalışmaların daha da artırılmasını istedi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Dünya Atletizm Günü şenlikle kutlandı

Manşet Yayın: 08.05.2024 15:21
İhlas Haber Ajansı
Karabük’te Dünya Atletizm Günü şenlikle kutlandı

Karabük’te Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Dünya Atletizm Günü çerçevesinde çocuklar için spor şenliği düzenlendi.

Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu’nda düzenlenen şenliğe 4-7 ve 8-11 yaş arası yaklaşık 100 çocuk katılırken çocuklar için birbirinden farklı spor aktiviteleri yapıldı. Atletizm spor dalının bilinilirliğinin arttırılması, okul çağındaki çocukların ders dışı zamanlarında spor yapma becerilerinin geliştirmesi, bilgisayar başında ve durağan geçen yaşam döngülerine fiziksel hareketlilik getirilmesi amacıyla Dünya Atletizm Günü çerçevesinde gerçekleşen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

AW199519 05 scaled
Etkinliğe katılan çocuklara katılım belgeleri Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürleri Lokman Mollaoğulları ve Ali Osman Sevim tarafından takdim edildi.
Şenlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

AW199519 06 scaled