Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Av Sezonu Sona Erdi

Gündem Yayın: 04.03.2016 13:39
Yazar:
Karabük’te Av Sezonu Sona Erdi

Karabük Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 2015-2016 av dönemi kapandı.
Karabük Valiliğince yapılan açıklamada Türkiye’nin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinin en hassas ve ihtimam isteyen alanlardan birinin yaban hayatı olduğu ve yaban hayatı kaynaklarının ve bunların oluşturduğu biyolojik çeşitlilik yalnızca Türkiye’de değil bütün Dünya için ortak miras olduğu belirtilirken açıklamada, “Yaban hayatının korunması, geliştirilmesi, bu alanlardan şuurlu, planlı faydalanılması ve bu mirasın sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile gelecek nesillere intikalinin sağlanması, Bakanlığımızın hassasiyetle üzerinde durduğu çalışmaların başında gelmektedir. Yaban hayatının korunmasında ve bu mirasın gelecek nesillere taşınmasında avcılarımıza da büyük mesuliyetler düşmektedir. Çünkü gerçek avcı; 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununda yer alan tanımlamanın dışında, avlanmanın bir hasat olduğuna, avcılığın sürdürülebilirliği için her şeyden önce avın varlığının sürdürülmesi gerektiğine ve bunun için de kanunlara, vicdana, avcılık etiğine uygun davranılması gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşam ortamıyla beraber en iyi korunmasının yine avcılar tarafından yapılabileceğine inanarak, yaban hayatına, avına, avcı arkadaşlarına ve diğer şahıslarla av yaptığı çevreye saygılı olan bir tabiat dostudur. Avcılarımızın bu doğrultuda hareket etmeleri temennisiyle 2015-2016 Av Dönemi Karabük ilimizde ve tüm Türkiye’de 21 Şubat 2016 tarihi itibari ile kapanmıştır” denilirken yasal avcıların yaban hayatının üreme mevsimini de göz önünde bulundurmaları doğaya ve yaban hayatına zarar vermemeleri konusuna vurgu yapıldı.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor

Türkiye Yayın: 01.05.2024 10:56
Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’da, kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Akçadağ ilçesinde Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni çarşı projesinde ise yapılar yükselmeye başladı.
Asrın felaketinin etkilediği şehirlerden biri olan Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kalıcı konutlar ile kırsal bölgelerdeki köy evleri çalışmalarının devam ettiği kentte, şehir merkezi ile Akçadağ ilçesinde inşa edilen çarşılarda ise yapılar yükseliyor.

“Her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle duruluyor”

Malatya’nın yeniden imarı ve ihyası noktasında sürdürülen çalışmaların bütüncül bir şekilde ele alınarak titizlikle devam ettirildiğini ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Asrın felaketinin ardından Malatya’mızdaki imar ve inşa faaliyetlerimiz devam ediyor. Bizler sürecin hem takipçisi hem de içerisindeyiz. Rakamları nitelik ile nicelik olarak ihtiyaca en uygun hale nasıl ulaştırabiliriz, bunun derdinde ve gayretindeyiz. İnşallah 2024 yılı sonlarına doğru çok daha güzel ve hemşehrilerimizin memnuniyet seviyelerini yukarılara çekecek hem rakamlarla hem yaşam kalitesiyle birlikte hayatımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızın hızı, titizliği, iklim ve doğal afetler açısı ile beton kalitesiyle olabilecek en iyi metrekarelerde oluşturulması noktasında gerek bürokrasimizle, gerek teknik ekiplerle ve ilgili bakanlıklarla yapılan istişarelerle devam ediyor. Kent merkezindeki çarşı inşaatında sık sık incelemelerde bulunuyor, her türlü detayın üzerinde ehemmiyetle durmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna doğru bazı adalarda çalışmaların tamamlanması planlanıyor. Çarşının işlevlik kazanması şehir hayatımızı bambaşka periyotlara oturtmuş olacak inşallah” dedi.

“Akçadağ’daki çalışmalar hızla devam ediyor”

Depremlerden büyük ölçekte etkilenen Akçadağ ilçesindeki imar ve ihya çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Milletvekili Ölmeztoprak, ”Akçadağ merkezimizde hem konut hem de ticaret alanlarımızın yer aldığı inşat alanında da çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yeni çarşımızda blok sayımız 14 adet olup, A-B-C-D bloklardan oluşuyor. A Blok 3 artı 1 konut 5 adet, B Blok 2 artı 1 konut 3 adet, C Blok ticarethane 4 adet, D Blok ticarethane 2 adet. Bağımsız bölüm olarak ifade edecek olursak ise 209 bağımsız bölüm, 3 artı 1 konutlar 72 adet, 2 artı 1 konutlar 30 adet, 1 artı 1 konutlar üç adet, dükkan 104 olmak üzere inşaatlar yükseliyor. İlçemiz Akçadağ’ı çok daha güzel noktalara taşıyacağız inşallah” diye konuştu.(İHA)