Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Safranbolu Kaymakamı Bulacak’tan Köylerde İnceleme

Safranbolu Yayın: 24.05.2014 08:41
Yazar:

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Tokatlı, İncekaya, Aşağıdana, Yukarıdana, Kırıklar, Ağaçkese, Örencik, Çatak ve Sine Köylerinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.  Kaymakam Murat Bulacak’ın yaptığı ziyaretlere;  Köylere Hizmet Götürme Birliği personeli,  Birlik encümenlerinden İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Cengiz, Tokatlı Köyü Muhtarı Şevki Alper, İncekaya Köyü Muhtarı Ragıp Tunç ve İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık  ile İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk eşlik etti

Safranbolu  Kaymakamı  Murat Bulacak yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, sorunlarla ilgili Muhtarlardan bilgiler aldı. Köy halkı ile bir süre sohbet eden Kaymakam Bulacak,  köy gezilerinin çok yararlı olduğunu yapılan çalışmalarla memnuniyet duyduğunu belirterek, sorunları yerinde görme imkanı  olduğu için de gezilerin yararlı olacağını söyledi.

Her hafta hazırlanan program dahilinde köyleri  gezeceklerini ifade eden Kaymakam Murat Bulacak,  “İki ay içinde köylerin tamamını gezmiş olacağız, sorunları yerinde göreceğiz”  dedi.

Birlik Encümen üyeleri de yaptıkları açıklamada;  gezilerin çok faydalı olacağını belirtirlerken,  “İhtiyaçları yerinde tespit ettik. Köylerin tamamını gezdiğimizde tüm köylerimizin sorunlarını masaya yatıracağız, imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye çalışacağız” dediler.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Gündem Yayın: 03.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı
Torpille bomba düzeneği kuran genç adliyeye sevk edildi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına torpil ile bomba düzeneği kurduğu iddiasıyla gözaltına alınan Serdar E., emniyetteki işlemlerinin ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

İlçede yaşayan Batuhan Y.’nin babası, oğluna ait park halindeki aracı yağ kaçırdığı için Kışla Sanayi Sitesi’ne götürmüş, burada yapılan incelemede aracın altına torpil ile bomba düzeneği kurulduğu tespit edilmişti. Düzeneği kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Serdar E.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Eski kız arkadaşının sevgilisinin aracına bomba düzeneği kuran ve mühendislik mezunu olduğu öğrenilen Serdar E., ifadesinin alınmasının ardından Karadeniz Ereğli Adliyesi’ne sevk edildi.

“Patlasaydı dükkan bile havaya uçabilirdi”

Sahibinin yağ kaçağı şikayetiyle getirdiği aracın altına baktığında bomba düzeneğini fark ettiğini anlatan usta Ercan Yılmaz, düzeneğe yağ döküldüğünü söyleyerek şöyle dedi:

“Aracı bana müşterim getirdi. Yağ kaçırıyor şikayetiyle geldi. Aracı kaldırdım, yağ damlaması vardı. O anda üstten bir parça olduğunu tespit ettik. Far beyni zannettik. Tekrar baktığımızda iki torpil şeklinde fünyesi olduğunu, uzaktan kumandalı bomba şeklinde gördük. Parçayı alıp dışarı bıraktık. Arabanın sahibi polis ekiplerine haber verdi. Araç sahibi de şok tepki verdi. Gerekli yerlere bildirdiler. Yanık yağ da dökmüş muhafazanın üzerine. Yağ kaçağı falan yok. Isınmadan dolayı ateşleyeceğini düşünüyoruz. Patlasaydı sonuçta burada benzin boruları geçiyor. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk. Dükkan bile havaya uçabilirdi.”