Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Bartın Üniversitesi’nden Bir İlk

Bartın Yayın: 06.01.2016 07:12
Yazar:
Bartın Üniversitesi’nden Bir İlk

BARTIN Üniversitesi Orman Fakültesi’nde gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere ilk kez bilgisayar destekli orman yolu projelendirme eğitimleri verildi.
Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü doğa turizmcilerini rahatlatacak bir projeye imza attı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün dahi projelerinde son yıllarda kullanmaya başladığı Netcad/Netpro programıyla orman yollarının çizimine başladı. Orman yolları için ilk defa gerçekleştirilen bilgisayar destekli projelendirme, Bartın Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü bünyesinde Doç. Dr. Kenan Melemez tarafından yürütülen “Orman Yolu İnşaatının Bilgisayar Destekli Tasarım Programı İle Projelendirilmesi” adlı çalışma kapsamında geliştirildi. Proje, karayolları için hazırlanan Netcad/Netpro yazılımının orman yolları için uygulanabilir olduğu sonucuna ulaşılmasının ardından uygulandı.
ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT
İlk defa Bartın Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen projeden Orman Mühendisliği Bölümü öğrencileri de yararlanıyor. Nedcat firması tarafından uygulama ilkelerinin belirlenmesiyle ilk olarak 21 öğrenci programı kullanmaya başladı. Bilgisayar teknolojisinin hızla ilerlediği günümüzde verilen eğitimler, Orman Mühendisliği Bölümü öğrencilerine mezuniyet sonrası büyük fırsatlar sunacak. Proje uygulaması ve eğitimlerinin, Orman Genel Müdürlüğü ve diğer üniversitelerde de verilmesi planlanıyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi

Manşet Yayın: 27.04.2024 13:36
Muş semalarında insanı andıran bir cisim görüntülendi

Muş’un Varto ilçesi semalarında akşam saatlerinde insan şeklini andıran bir cisim görüntülendi.

Muş’un Varto ilçesine bağlı Küçüktepe köyü semalarında tanımlanamayan bir cisim görüldü. Koyun otlatan bir çobanın cep telefonu ile çektiği cisim uçan bir insanı andırıyor.

Cismin ne olduğu konusunda net bir bilgi bulunmazken, gökyüzünde beliren cisim izleyenleri şaşırttı. Koyun otlatan çoban Murat Koç, cismin hareket halinde olduğunu ve insan şeklini andırdığını belirterek, “Akşam saat 17.00 sularında merada hayvanlarımı otlatırken havada bir cismin aniden ortaya çıktığını fark ettim. Bu cisim, insan şeklinde siyah bir cisimdi. Cismi görür görmez biraz heyecanlandım. Bu cismi insanlar görsün bilsin diye videoya çektim. Cismi yaklaşık bir dakika havada takip edebildim. Bu cismin araştırılmasını istiyorum” dedi.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!