Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Çerçiler Doğalgaza Kavuşuyor

Gündem Yayın: 21.12.2015 15:17
Yazar:
Çerçiler Doğalgaza Kavuşuyor

Karabük Merkezde Doğalgaz bağlanmayan son mahalle olan Çerçiler mahallesinde de çalışmalar son aşamaya gelirken, hat döşenen cadde ve sokaklara yılbaşından önce gaz verilerek vatandaşların artık doğalgazı rahatlıkla kullanabilecekleri bildirildi
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin girişimleriyle Çerçiler Mahallesi’nde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Karabük Merkezde Doğalgaz bağlanmayan son mahalle olan Çerçiler mahallesinde de çalışmalar son aşamaya gelirken, hat döşenen cadde ve sokaklara yılbaşından önce gaz verilerek vatandaşların artık doğalgazı rahatlıkla kullanabilecekleri bildirildi.
Soğuk havalara rağmen tüm cadde ve sokaklarda doğalgaz çalışmalarının son aşamaya geldiği gözlenirken bu yerlerdeki konutlara da doğalgaz verilmesi için çalışmaların planlanan şekliyle devam ettirilmesi dikkat çekiyor.
Kargaz,tarafından başlatılan çalışmaların aralıksız devam etmesi aşırı soğuklar başlamadan önce halkın doğalgaz kullanımına başlaması için gereken hassasiyetin gösterilmesi olarak yorumlandı.
ESC Firması yetkilisi Özgür Çınar; “Ekiplerimizin soğuk havalara rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Belenköy Mahallesi’nden itibaren 3 bin 107 metre ana hat boru döşemesini gerçekleştirmiş bulunmaktayız.Bundan sonra ise kalan bin 300 metre boru döşemesini ise 10 gün içinde gerçekleştirdiğimiz zaman planladığımız hedefe ulaşabiliriz diye düşünüyorum” dedi.
Çerçiler Mahallesi’nde ki ana hat döşeme çalışmalarında son aşamaya geldiğini belirten Çınar; “Vatandaşlarımızın sokaklarına doğalgaz gelebilmesi için Doğalgaz talebinde bulunması ve abone olması gerekiyor. Soğuk havalara rağmen çalışmalarımız sırasında İnsanlarımızın gösterdiği yakın ilgi bizi memnun etmektedir.Vatandaşlarımızın bu sıcak ilgisi Doğalgaz konusundaki istekliliğini göstermekte ve bu durum bizleri memnun etmektedir” diye konuştu.
Yılbaşından önce evlere kutu takarak gazı vermeyi planladıklarını belirten Özgür Çınar ; Çerçiler Mahallesi’ne doğalgaz verilmesiyle birlikte Karabük Merkez’de doğalgaz kullanım oranın %100 seviyesine ulaşırken komşu bir çok ilde aynı zamanda başlayan çalışmaların önümüzdeki yıllara sarkacağına dikkat çekti.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ormanlar gelecek nesillere sağlıklı bırakılacak

İlçe Haberleri Yayın: 02.05.2024 04:36
İhlas Haber Ajansı
Ormanlar gelecek nesillere sağlıklı bırakılacak

Türkiye’nin en büyük blok ormanlarının bulunduğu Karabük’ün Yenice ilçesinde, ormanların sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla uygulamalı silvikültür (orman yetiştirme) eğitimleri başladı.

Yenice Orman İşletme Müdürlüğü teknik personellerinin katıldığı eğitim tatbikatına katılan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, silvikültür bakımlarının ormanları sağlıklı ve sürdürebilirliğinin devamı için şahdamarının işlevselliği ise insan yaşamının sağlıklı olarak devam edebilmesi için hayati önem taşımakta olduğunu belirtti.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak bıkmadan usanmadan geleceğin ormanlarını kuracak teknik ekibe tecrübelerini aktardıklarını ifade eden Bayraktaroğlu, “Güçlü ekibiniz varsa güçlü ormanlar kurarsınız. Gelişim çağında olan meşceremizin sıklık bakımı ve ilk aralama çalışmalarını zamanında yaparak sıkışık yapıdaki genç meşcereleri daha sağlıklı ve kaliteli olarak geleceğe taşımak gayretiyle bakım müdahaleleri yapıyoruz” dedi.

Bütün bu işlemler yapılırken ağaç türlerinin biyolojileri ve ekolojik isteklerinin göz önünde bulundurulduğunu aktaran Bayraktaoğlu, “Yabanıl meyveli ağaç türlerini de sahada tutarak bunlardan beslenen hayvanlara da yaşama şansı verilmesi gerektiğini, orman mühendisliğinin ekosistem yöneticiliği olduğunu yapılan çalışmalarda ekolojik dengeyi bozmadan müdahale edilmesini diğer ormancılık faaliyetlerinde olduğu gibi sıklık bakım çalışmalarında da iş sağlığı ve güvenliğinden kesinlikle taviz verilmemesi gerekmektedir” diye konuştu.

Eğitim tatbikatında; toprak işleme, toprak profilleri, kozalak sayımı, tabii gençleştirme, ışık ve boşaltma kesimleri, meşcere bakımları, sıklık bakımı, koruya tahvil, rehabilitasyon, değişik yaşlı ormanların bakımı gibi temel silvikültür konularında verilen teorik bilgilerin ardından uygulamalar yapıldı.