Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

KBÜ’de Skolyoz ve Ortez Konferansı Düzenlendi

Gündem Yayın: 18.12.2015 15:24
Yazar:
KBÜ’de Skolyoz ve Ortez Konferansı Düzenlendi

Karabük Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Topluluğu tarafından “Skolyoz ve Ortez” konulu konferans gerçekleştirildi.
Üniversite Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrenciler katıldı.
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut,“Türkiye’de 7 kız çocuğundan 1’i skolyozludur. (Skolyoz: omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir.) Her yıl bu sayı katlanarak artmaktadır. Tedavisi birkaç ana daldan oluşan ekiple mümkün olmaktadır.” diyerek Skolyozda tedavi prensipleri ve ortezlenmesi konulu sunumunda tedavi hedefleri, ortez kriterleri, fizyoterapi kriterleri, spor aktiviteleri, diğer konservatif tedaviler ile ilgili bilgiler verdi. Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut’a Teşekkür Sertifikasını Üniversite Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tarık Özmen takdim etti.
Fizyoterapist Mustafa Doğru “Ortezde Güncel Yaklaşımlar” konulu sunumunda Ortezin tanımı, ortezin kullanım amaçları, dinamik 3 nokta prensibi etkisi, gerginlik ayarı, kullanım kolaylığı, endikasyonları, diğer kullanılan ürünler ile ÖSSUR ve Biyoaktif A.Ş. hakkında bilgiler veridi. Fizyoterapist Mustafa Doğru’ya Teşekkür Sertifikasını Üniversite Sağlık Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğr. Gör. Ece Acar takdim etti ve program sona erdi.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Adına türküler yakılan Ağasar Deresi keşfedilmeyi bekliyor

Dünya Yayın: 28.04.2024 16:48
İhlas Haber Ajansı
Adına türküler yakılan Ağasar Deresi keşfedilmeyi bekliyor

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde adına türküler yakılan Ağasar Deresi özellikle bahar aylarında macera tutkunlarının ilgi odağı oldu.

Orta Asya’dan Anadolu’ya göçen Çepni Türkleri’nin yoğun olarak yaşadığı Ağasar yöresine ismini veren Ağasar Deresi taş değirmenleri, tarihi taş kemer köprüsü ve yürüyüş parkuru ile keşfedilmeyi bekliyor. Ormanın içinden çıkıp gelen şırıl şırıl akan dereye ve yemyeşil doğaya hayran kaldığını belirten Melda Nisan Şahin, Ağasar Deresi’ni türkülerden duyduklarını ve ilk kez dereyi görmeye geldiklerini söyledi. Şahin “Buraya ilk defa geldim. Türkülere konu olan bu dereyi görmek istedik. Bu yüzden burayı ziyaret ettik. Çok beğendim, mutlaka tekrar geleceğim. Buradan bir patika yol vesilesi ile yukardaki su kemerine ulaşabildim, çok güzel bir manzarası var. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Buraya ulaşım çok kolay bu sebeple hafta sonu ailecek de gelinebilecek bir yer. Burada piknik de yapılabilir” dedi.

Giresun’dan yöreye gezmeye geldiğini ifade eden Nevzat Yılmaz ise “Giresun’un Görele ilçesinden geliyoruz. Buraya Acısu’da piknik yaptıktan sonra geldik. Acısu’nun da suyu meşhurdur. Ağasar Deresi ile ilgili buranın sanatçılarının türküleri vardır. ’Ağasar dereleri karışır dereme, yarim senin yüzünden kaldım ben vereme’ gibi türküleri de var. Ben herkese burayı tavsiye ediyorum. Buradaki her şey doğal. Karadeniz’in her şeyi güzeldir. Dört mevsimi biz burada yaşıyoruz” derken, Sibel Yılmaz ise “Buraya ilk defa gezmeye geldik. Görele’den buraya hem Şalpazarı’nı hem de burayı gezmeye geldik. Biraz yukarda taş köprü var bir tane, onu da görmeye çıkacağız birazdan. Bütün Karadeniz’de güzel yerler olduğu gibi burası da çok güzel herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.